پلاجیاریسم یا سرقت علمی که شایعترین عامل ریجکت مقالات میباشد باید قبل از سابمیت به ژورنال برطرف شود برای تشخیص پلاجیاریسم لازم است از ابزارهای پیشرفته و معتبری کمک گرفته شود که قدرت بالایی در تشخیص و رفع آن دارند.
دزدی محتوای مقالات علمی یک اقدام بسیار ناشایستی میباشد که متاسفانه اغلب نویسندگان به دلایل متعدد دست به چنین اقدام ناشایستی میزنند و با سرقت از مقالات علمی که هم رشته آنها میباشد سعی میکنند یک مقاله برای خود بنویسند این نوع از مقالات که دارای تشابهات علمی هستند و میزان کپی و درصد تشابه زیادی با سایر مقالات دارند از لحاظ سطح علمی جایگاه خوبی در جامعه ندارند و در اغلب موارد شباهت و میزان کپی بیش از حد باشد مقاله حتما ریجکت خواهد شد و نویسنده اعتبار نویسندگی خود را از دست خواهد داد. بنابراین تا حد توان خود تلاش کنید و دست به چنین اقدامات ناشایستی نزنید که باعث ریجکت مقاله شود و هر نویسنده یک حریم خصوصی برای خود دارد و روشن است که به هیچ کس اجازه تجاوز به مقاله خود را نخواهد داد. به دلیل اینکه از محتوای مقالات محافظت شود و به افراد سودجو و بیسواد اجازه تجاوز به مقالات داده نشود بهتر است مقالات قبل از سابمیت به ژورنال از لحاظ میزان پلاجیاریسم بررسی شود و این میزان مشابهت از بین برود.
البته در اغلب اوغات وقتی مقاله ای ریجکت میشود نویسنده ادعا میکند که از وجود مشابهت علمی بی خبر است و به هیچ عنوان دست به چنین اقدام ناشایستی نزده است ولی بعد از سابمیت مقاله و تشخیص داوران هیچ کاری از دستتان برنخواهد آمد و باید همه تلاش خود را قبل از سابمیت مقاله انجام دهید بعد از اینکه سابمیت به مجله انجام شد مقاله با همان میزان از تشابهات علمی ریجکت میشود. بهترین راه حل این است که قبل از هر چیز مقاله را بررسی کنید حتی اگر یقین دارید که مقاله به قلم خودتان نوشته شده است و سرقت علمی نخواهد داشت بهتر است بازهم به جهت اطمینان خاطر پارافریز و بررسی را انجام دهید. پارافریز روشی برای تشخیص و رفع میزان سرقت علمی از مقالات است.
روشن است که داوران با یک بار مطالعه سطحی مقاله به هیچ عنوان نمیتوانند پی به سرقت علمی مقالات ببرند برای تشخیص پلاجیاریسم مقاله باید بین میلیون ها مقاله و کتاب رسمی ثبت شده مقایسه و تشخیص داده شود که کدام بخش شباهتی با سایر بخشها دارد تشخیص این نکته و پی بردن به اینکه چقدر تشابه وجود دارد فقط با کمک ابزارها موثر میباشد. ابزارهایی که بتوانند متن وارد شده را باکل مقالات نوشته و ثبت شده دنیا مقایسه کنند. دسترسی به پایگاه داده همه ژورنالها رایگان نمیباشد و برخی با پرداخت هزینه اجازه مراجعه و استناد به مخاطبان میدهند که در این صورت مراجعه کننده باید هزینه آنرا پرداخت کند. ژورنالهای دارای ایمپکت فکتور jcr از جمله این نوع از ژورنالها میباشند اما ژورنالهای بدون ایمپکت نیازی به پرداخت هزینه ندارند و به صورت رایگان میتوان به آنها مراجعه کرد. با توجه به این موضوع ابزارهای معتبر برخی با پرداخت حق اشتراک ماهانه خدمات ارائه میکنند و برخی دیگر به صورت رایگان بهتر است برای اطمینان بیشتر و برای اینکه مقاله شما در گستره وسیعی مقایسه شود از ابزارهای پولی برای تشخیص سرقت علمی مقالات خود استفاده کنید.
برای تشخیص پلاجیاریسم در مقالات علمی میتوانید از سایتها و نرم افزارهای زیر کمک بگیرید که بسیار معتبر و کاربردی میباشند. سایتها و نرم افزار ها قابل اعتماد هستند و میتوانند محتوای مقاله شما را در گستره بسیار وسیعی مقایسه کنند. چند نمونه از سایتها و نرم افزارهای مورد اعتماد و کاربردی به ترتیب زیر میباشند:
سایتهای تشخیص سرقت علمی
نرم افزارهای سرقت علمی
نحوه کارکردن با ابزارها به اینصورت میباشد که باید در بخشی که مشخص شده است متن مورد نظر را وارد کنیم تا با کلیه مقالات درج شده در ژورنالهای معتبر مقایسه شود. زمانی که شما متن مورد نظر را وارد میکنید ابزار مربوطه شروع به جستجو میکند و میزان مشابهت را به اطلاع شما میرساند تا بتوانید اطمینان حاصل فرمایید که چه میزان از متن تکراری میباشد. بخش های مشابه به صورت هایلایت مشخص خواهند شد که میتوانید آنها را به کمک روش های پارافریز مقاله بازبینی و پارافریز کنید. میان مشابهتی که توسط ابزارها بیان میشود کاملا قابل اعتماد و کاربردی میباشد. برای تشخیص میتوانید از خدمات پارافریز و تشخیص سرقت علمی در موسسه اشراق استفاده کنید.