تحصیل در دانشگاههای خارجی مستلزم ارائه رزومه و انگیزهنامهای است که بتواند نظر مثبت کمیته بررسی را جلب کند. نگارش صحیح و هدفمند این اسناد، نقشی کلیدی در موفقیت فرآیند پذیرش دارد. این متن با هدف راهنمایی متقاضیان تحصیل در دانشگاههای خارجی، به بررسی اصول و نکات کلیدی نگارش انگیزهنامه پرداخته و اطلاعات کاربردی و مفیدی را در این زمینه ارائه میدهد.
انگیزهنامه یا SOP مخفف عبارت "Statement of Purpose" است و نامهای است که هدف و انگیزه شما را برای پذیرش در دانشگاه جدید یا شغل مورد نظر توضیح میدهد. این نامه اطلاعات کلیدی، مهم و پیشینه تحصیلی و شغلی شما و همچنین مهارتها و انگیزههایی که دارید را بهطور کامل شرح میدهد. کلمه "انگیزهنامه" برای کسانی که قصد تحصیل در دانشگاههای خارج از کشور را دارند، واژهای بسیار آشنا است و یکی از شرایط مهم پذیرش در دانشگاهها به شمار میآید. شما بدون داشتن انگیزهنامه نمیتوانید بهخوبی خود را به اساتید و دانشگاه مقصد معرفی نمایید. باید آشنایی کافی درباره شما، علایق، خواستهها، اهداف و پیشینههای قبلیتان وجود داشته باشد تا تصمیمگیری نهایی برای جذب شما در دانشگاه جدید فراهم شود. در واقع، با نوشتن انگیزهنامه، شما بهعنوان دانشجو میتوانید اساتید و هیأت داوری را مجاب نمایید که بهترین گزینه برای دریافت این موقعیت تحصیلی یا شغلی هستید. نوشتن یک انگیزهنامه قوی شانس رسیدن به این موقعیت را چند برابر میکند.
ازآنجاییکه برای ورود به دانشگاه و محل کار فرصتی برای مصاحبه وجود ندارد، تنها راه برای معرفی دانشجو نوشتن انگیزهنامه یا بیانیه هدف است. متقاضیان با استفاده از انگیزهنامه میتوانند بهراحتی در مورد مهارتها، علایق، دانش علمی و دستاوردهای پیشین خود صحبت کنند و هدف خود را از ورود به دانشگاه، اهداف و برنامههایی که برای این مدت دارند و علت انتخاب رشته یا شغل و دانشگاه یا محل کار موردنظر توضیح دهند. کمیته بررسی علاوه بر بررسی سوابق شما، انگیزه و مسیر انتخابی شما را نیز مورد بررسی قرار میدهد و با خواندن انگیزهنامه تصمیمگیری میکند که آیا شما برای این رشته مناسب هستید یا خیر.
همانطور که میدانید، برای درخواست شغل از یک شرکت بینالمللی یا درخواست پذیرش تحصیلی از یک دانشگاه معتبر، لازم است رزومه استاندارد خود را ارسال کنید. اما صرفاً ارسال یک رزومه کافی نیست و نیاز است که انگیزهنامه نیز از خودتان ارسال نمایید تا با دید بهتری انتخاب شوید. نحوه نگارش رزومه تحصیلی بسیار مهم است.
CV مخفف عبارت (Curriculum Vitae) است و شامل فهرستی از تجربیات گذشته فرد، پیشینه تحصیلی و تواناییهای شخصی است که سازگاری فرد با مهارتهای موردنیاز در شغل موردنظر را تعیین میکند. در واقع، CV بیانگر شخصیت فرد است و شخصیت کلی او را نشان میدهد و اولین معرفینامهای است که بررسی میشود. بنابراین، باید سعی شود به بهترین نحو ممکن نگارش شود.
اطلاعاتی که در رزومه آورده میشود بهصورت زیر میباشند:
باید سعی کنید رزومه را مختصر بنویسید.
اطلاعات فردی که در شروع رزومه آورده میشود.
پروژههایی که انجام دادهاید باید با جزئیات کامل ذکر شود.
تجارب شغلی و سمتهایی که داشتهاید بهطور کامل شرح داده میشود.
صلاحیت آموزشی که شامل جزئیات آموزشی از زمان فارغالتحصیلی به قبل نوشته میشود.
هر نوع مدارک تحصیلی و شغلی که دارید را اضافه نمایید: مثل مهارت برنامهنویسی کامپیوتری یا مهارت فنی
وایز و افتخارات مانند اخذ بورسیه تحصیلی یا نفر برتر المپیادهای تحصیلی و جشنوارهها و شرکت در برنامههای ورزشی و ...
انگیزه نامه مهمترین بخش درخواست پذیرش شما هست و باید به بهترین نحو نوشته شود. در زیر نکاتی آورده میشود که باید در نگارش انگیزه نامه به آنها توجه فرمایید:
نیازی نیست شما بهعنوان یک دانشآموخته مهارت حرفهای نویسندگی داشته باشید. اما متن نوشتهشده باید با جملات واضح و روان انگیزه و هدف شمارا از این ده را نشاندهنده مشخص نمایند طرز تفکر شما نسبت به این ده چگونه است؟
انگیزه نامه باید شروع مناسبی داشته باشد و خواننده برای خواندن ادامه متن ترغیب شود و نیازی به تکرار عبارات نیست.
متن انگیزه نامه باید روان باشد و بین جملات ارتباط وجود داشته باشد و پراکنده نباشد.
متن انگیزه نامه در عین اینکه باید حرفهای نوشته شود باید غیررسمی نیز باشد.
باید تسلط کافی درباره اطلاعات مربوط به دانشگاه مقصد داشته باشید.
انگیزه نامه باید پایان خوبی نیز داشته باشد.
انگیزهنامهها معمولاً فرمت و محتوای یکسانی دارند، اما در مقاطع مختلف تحصیلی مانند کارشناسی ارشد یا دکتری و همچنین با توجه به کشور مقصد و رشته موردنظر ممکن است تفاوتهایی با یکدیگر داشته باشند. برای نگارش انگیزهنامه، تعداد کلمات بین 800 تا 1200 کلمه مناسب است. یک انگیزهنامه شامل 7 الی 8 بخش مختلف هست:
در بخش اول خودتان را بهطور مختصر معرفی نمایید و بنویسید که فردی باانگیزه و باهدف هستید، درباره رشته و دانشگاهی که انتخاب کردید میتوانید بنویسید و دلیل اصلی انتخاب این رشته و افرادی که از آنها الهام و الگو گرفتهاید یا صرفاً علاقه شخصی بوده را بنویسید.
در پیشینه تحصیلی خود سوابق تحصیلی و ارتباطی که با رشته انتخابی دارد بحث کنید و حتی اگر ارتباط چندانی با رشته قبلیتان ندارد بازهم موارد را اضافه فرمایید. نقاط قوت و موفقیتهای خودتان را در رشته مذکور حتماً بنویسید.
در بخش پیشینه کاری پیرامون شغل انتخابی آینده تان و ارتباط کاری که در شغل های قبلی داشته اید بنویسید.
اهدافتان را برای شغل مدنظر، ایده ها و چشم انداز کاری تان را اعلام نمایید و موفقیت ها و نقاط قوت خود را به خوبی شرح دهید.
اصل مهم در ارسال انگیزه نامه و در خواست برای تحصیل در شغل جدید و یا اشتغال به کار جدید بیان هدف فعلی شماست و نیاز هست به طور کامل انگیزه و هدفی که در حال حاضر دارید و می خواهید با تحصیل در این رشته یا کار در شغل مورد نظر به آن برسید را شرح دهید. علت انتخاب این رشته و اینکه چه هدف ها و مهارت ها و تجربیات خود را بیان کنید و زمینه هایی که علاقه دارید در مورد ان ها تحقیق و پژوهش انجام دهید یا در پروژه های مرتبط به ان ها شرکت نمایید را توضیح دهید.
در این قسمت هدفی که برای اینده شغلی خود دارید و می خواهید از طریق تحصیل در این رشته به ان برسید را شرح می دهید . کلیه برنامه هایی که برای اشتغال زایی و کارافرینی برای شغل اینده تان دارید یا استخرام در شرکت و کار مرتبط با رشته تان را بازگو نمایید . و اینده شغلی خود را ترسیم نمایید . در نظر داشته باشید این توضیف ها کاملا صادقانه و منطقی باشد
در این بخش علت انتخاب دانشگاه و مزایایی که از نظر شما دارد و علاقه ای که به این دانشگاه دارید و آگاهی از رتبه علمی و کیفیت خدمات آموزشی و اینکه چرا شما شایسته پذیرش در این دانشگاه هستید و چگونه می توانید برای این دانشگاه مفید باشید را شرح می دهید.
در بخش اخر نتیجه گیری خود را نوشته های قبلی می نویسید و اینکه کاملا اماده برای ملحق شدن به دانشگاه مقصد هستید و می توانید گزینه بسیار خوبی برای تحصلی بعنوان دانشجو با شوق و علاقه دررشته مورد نظرتان باشید.
همان طور که در بالا اشاره شد انگیزه نامه ها از نظر ساختار اکثرا با هم مشابه هستند اما به این معنی نیست که یک فرم را داشته باشند و ممکن است در رشته و دانشگاه های مختلف متفاوت باشند و نکته مهم این هست که باید انگیزه نامه ای که می نویسید بی بدیل و کاملا دقیق و نو باشد. نباید کپی شده از انگیزه نامه های دیگر باشد. در زیر به جهت آشنایی با قالب انگیزه نامه نمونه ای ارائه می شود.
با توجه به مطالبی که اشاره شد در نگارش انگیزه نامه باید به این سوالات پاسخ داده شود.
هدفتان برای آینده کاری تان چیست؟
هدف شما از انتخاب دانشگاه مقصد چیست؟
هدف شما از انتخب رشته مورد نظر تان چیست؟
چگونه می توانید در رشته انتخابی خود موفق باشید؟
چگونه می توانید برای دانشگاه انتخابی خود مفید باشید؟
کدام رشته را برای تحصیل خود انتخاب کرده اید؟ دلیل انتخاب شما چیست؟
آیاخصوصیات اخلاقی و کاری شما برای انتخاب این رشته و دانشگاه و کشور مناسب است؟
گاهی ممکن است شما انگیزهنامه خود را نوشته باشید و فقط بخواهید ترجمه آن را به مؤسسات بسپارید. یک انگیزهنامه در عین اینکه باید حرفهای نوشته شود، باید از نظر سطح ترجمه نیز کاملاً تخصصی باشد و شخصی که این کار را انجام میدهد باید تسلط کامل به زبان دانشگاه مقصد داشته باشد تا بتواند جملات متن انگیزهنامه و منظور نویسنده را بهخوبی به خواننده منتقل کند. چون شما فقط یک بار این انگیزهنامه را برای دانشگاه مورد درخواست خود ارسال میکنید و تنها یکبار فرصت دارید که متن بدون عیب و ایراد تحویل دهید، پس بهتر است در مورد انتخاب مؤسسه و شخص مترجم حتماً انتخابی آگاهانه داشته باشید.
برای اینکه بتوانید یک انگیزهنامه خوب داشته باشید، میتوانید از طریق ثبت سفارش در مؤسساتی که این خدمات را ارائه میدهند استفاده کنید. وقتی انگیزهنامه شما خاص و بدون کپی باشد و مختص خودتان نگارش شده باشد، شانس پذیرش شما چند برابر میشود. بنابراین، برای این منظور میتوانید از این خدمات استفاده کنید.
همانطور که میدانید، یک انگیزهنامه خوب باید دقیق، نو و کاملاً مختص خود فرد نوشته شود. هرچه این انگیزهنامه از نظر کیفیت بالا باشد، چه در نگارش فارسی و چه در ترجمه، شانس پذیرش شما در دانشگاه مقصد را افزایش میدهد. ما در مؤسسه اشراق، با داشتن محققان متخصص در این زمینه تلاش میکنیم تا خدمات با کیفیت، سرعت و دقت بالا را ارائه دهیم. جهت ثبت سفارش بر روی لینک زیر کلیک نمائید:
راههای ارتباطی با موسسه انتشاراتی اشراق
کارشناسان و مشاوران موسسه انتشاراتی اشراق به صورت تماموقت حتی در روزهای تعطیل آماده ارائه خدمات حرفهای و باکیفیت به مشتریان و کاربران خود هستند. برای دریافت مشاوره میتوانید از طریق سایت به صورت آنلاین با مشاورین موسسه گفتوگو کنید و یا از طریق تماس تلفنی با شمارههای زیر در ارتباط باشید:
eshragh_company
isi.eshragh@gmail.com
09149724933
041-33373424
خیر. ممکن است دستورالعمل دانشگاه های مختلف با همدیگر متفاوت باشد بنابراین بهتر است یک انگیزه نامه یکسان را برای چند دانشگاه ارسال نفرمایید.
نوشتن انگیزه نامه نیازمند تخصص و مهارت هست. و بستگی به تخصص و مهارت فرد نگارنده دارد. در صورتی که بخواهید از طرف موسسه اشراق انجام شود،طی مدت 4 الی 5 روزه نگارش تمام می شود.
بله اگر خودتان انگیزه نامه را نگارش کرده باشید برای ترجمه تخصصی به زبان دانشگاه مقصد در خدمتتان هستیم.