خدمات مقاله

خدمات ترجمه

خدمات ویراستاری

خدمات کتاب

ثبت سفارش

درباره ما

راه‌های تشخیص سرقت ادبی و رفع آن‌ها

انتشار 9 شهریور 1398
مطالعه 4 دقیقه

قربانی عواقب سرقت ادبی نشوید. برای اطمینان از اصل بودن متن، از جستجوگرهای ادبی استفاده کنید و در صورت سرقت ادبی بودن، آن را با کمک ما رفع کنید.

راه‌های تشخیص سرقت ادبی و رفع آن‌ها

هر کسی می تواند سرقت ادبی کند. پزشکان، وکلا، معلمان، نویسندگان، دانشجویان، اساتید و کتابداران. شاید اکثر ما احساس می کنیم که سرقت ادبی از نظر اخلاقی اشتباه نیست و به هیچ عنوان نیازی به بازدارندگی دیگران نداریم. با این حال، حتی برای کسانی که لزومی برای جلوگیری از آن احساس نمی‌کنند، عواقب سرقت ادبی می تواند شدید باشد. برای دانشجویان، گرفتار شدن ممکن است به معنای درج عدم موفقیت، تعلیق و یا حتی اخراج باشد و برای متخصصان این امتیاز بیشتر است زیرا باعث آسیب رسیدن به مقام، شغل و شهرت او می‌شود.
📚مطابق فرهنگ لغت سرقت ادبی به معنای:

  • به سرقت و کنار گذاشتن (ایده ها یا سخنان شخص دیگری) به عنوان خود شخص
  • استفاده از (تولید شخص دیگری) بدون درج منبع
  • ایده یا کالای مشتق شده از منبع موجود را با عنوان جدید ارائه دهد

به عبارت دیگر، سرقت ادبی یک عمل کلاهبرداری است.

شما تحقیق خود را انجام داده‌اید ، مقاله را تهیه و تجدید نظر کرده‌اید و به اعتبار همه منابع خود اهمیت داده‌اید. پس از تکمیل و قبل از ارسال به موقع یک نوشته یا مقاله، آخرین چیزی که باید بررسی کنید این است که دچار سرقت ادبی شده اید یا نه، یک کلمه اشتباه یا نقل قول، اعتبار متن شما را از بین می‌برد. برای همین توصیه می‌شود که متن و نوشته خود را قبل از انتشار برای اطمینان خاطر، با نرم‌افزار‍های تشخیص سرقت ادبی بررسی کنید. برخی از نرم افزارها نه تنها سرقت ادبی را تشخیص می‌دهند بلکه خطاهای گرامر و نگارشی را علامت گذاری میکند، به شما نکات مفیدی نیز توضیح میدهد که چرا موردی علامت گذاری شده، بنابراین می توان آن را تصحیح کرد و از آن یاد گرفت و نویسنده بهتری شد

🔎نمونه هایی از انواع سرقت ادبی

🔷🔸سرقت ادبی مستقیم: نمونه‌ای از این امر می‌تواند کپی و چسباندن متنی از یک منبع به پروژه خود، بدون استفاده از علامت نقل قول یا هر نوع استناد باشد.

🔷🔸سرقت ادبی با تکنیک دور زدن: امکان دارد که نویسنده کلمات را در جمله مرتب کند یا جاهای آن را تغییر دهد و آن اثر را بدون استناد به اسم خود ثبت کند.

🔷🔸سرقت ادبی با استفاده از آثار خود: بدین گونه که فرد از آثار قبلی خود استفاده کرده و یا آن را تکمیل کرده و به عنوان اثر جدیدی از خود آن را انتشار دهد.

🔷🔸سرقت ادبی از ایده‌ها: گاه نویسنده ای از ایده های نویسنده دیگر الهام گرفته و با استفاده از ایده هایی که برای خودش نیست متنی را به اسم خود مینویسد.

🔷🔸سرقت ادبی با کمک تحقیقات دیگران: به این صورت که شخص از نتایج تحقیقات یک محقق استفاده کرده و مقاله‌ای در راستای همان نتایج برای خود ثبت میکند.

🔷🔸سرقت ادبی تصادفی: ممکن است فرد بدون آن که بداند مطالب متعلق به فرد دیگری است، از آن در نوشته‌های خود استفاده کند.

برای تشخیص سرقت ادبی و جلوگیری از مرتکب شدن به آن میتوان از نرم‌افزارهای آنلاین سرقت ادبی استفاده کرد. کارکرد اینگونه نرم‌افزارها اینگونه است که متن را در نرم افزار کپی می‌کنیم و با کلیک کردن روی موتور جستجو، نرم افزار تمام متون سرقت شده را مشخص می‌کند. یک مشکل اساسی در این نرم‌افزار‌ها این است که به تمامی مقالات چاپ شده دسترسی ندارند. شاید یکی از راه حل‌های این مشکل این باشد که نوشته خود را در چندین سایت امتحان کنید.

🔎💻نرم‌افزارهای تشخیص سرقت ادبی:

🔎راه های رفع سرقت ادبی:

🔺🔽استفاده از روش پارافریز: در این روش به جای کلمات اصلی از هم‌معنی آن‌ها استفاده شده و تغییر اندکی هم در ارکان جمله داده می‌شود.

🔺🔽استفاده از روش رفرنس دهی مناسب: مطالبی که کپی شده به طور دقیق به منبع آن رفرنس‌دهی می‌شود.

🔺🔽استفاده از روش نقل و قول مستقیم: بازنویسى دقیق سخنان شفاهى یا کتبى دیگران را نقل قول مستقیم میگویند؛ در مواردی که میخواهیم عین کلام فردی را استفاده کنیم باید آن را بین دو گیومه ( « » ) بیاوریم و بلافاصله منبع را ذکر کنیم.

🔺🔽استفاده از روش نقل و قول غیر مستقیم: در برخی موارد، ما فقط چند کلمه از نقل و قول را تغییر میدهیم و از آن استفاده میکنیم که امکان دارد باز هم سرقت ادبی تلقی شود. در این مورد لازم است اول سخن دیگری را کاملا بفهمیم بعد به زبان خودمان بازنویسی کنیم.

🔺🔽استفاده از روش ذکر منبع: اگر از مطالب و کلام فردی در نوشته خود استفاده کردیم که به طور مستقیم بیان نکرده ایم حتما باید منبع آن را ذکر کنیم؛ حتى وقتی که یک عبارت یا یک کلمه خاص و مهم را از کسى یا منبعى نقل کردیم. آن را در گیومه بیاوریم و حتماً صفحه و کل مطلب نقل شده را ذکر کنیم.

 

⬛◼◾موسسه اشراق◾◼⬛

اگر میخواهید مقاله‌ای که نوشته‌اید به مجلات مختلف ارسال کنید باید توجه کنید که یکی از مواردی که باعث عدم قبولی مقاله شما می‌شود سرقت ادبی بیش از 15% است؛ پس باید به طریقی آن را رفع سرقت ادبی کنید در این مرحله بهتر است یک متخصص وارد کار شود که هم بتواند نقایص نرم افزارهای تشخیص سرقت ادبی را برطرف کند چون همانطور که ذکر شد نرم افزارها همه‌ی مقالات چاپ شده را ندارند و هم مشکل سرقت ادبی آن را به طور صحیحی حل کند و به مقدار مجاز برساند یکی از راهکارهای بسیار موثر در این زمینه استفاده از روش پارافریز کردن است.. موسسه اشراق این افتخار را دارد که به عنوان معتبرترین موسسه در کشور با همکاری متخصصان در این زمینه مشکل سرقت ادبی مقالات و نوشته‌های شما را به طور کامل برطرف کند.

🌐برای سفارش کلیک کنید

🌐 ثبت سفارش 

لطفا امتیاز خود را ثبت کنید
1 5
  ارسال به دوستان:

در پاسخ به:
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
اجباری
پرسش و دیدگاه شما
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
اجباری


خدمات موسسه انتشاراتی اشراق