پژوهشگران قبل از ارسال مقاله خود به مجلات معتبر علمی مستلزم هستند متن مقاله خود را از لحاظ وجود مشابهت متن بررسی کنند تا متهم به سرقت ادبی و علمی نشوند. برای این کار راه های متعددی وجود دارد که یکی از آنها پارافریزنویسی میباشد. در این بخش از اشراق میخواهیم درمورد پارافریزنویسی صحبت کنیم. با ما همراه باشید.
مجلات معتبر علمی به دو دسته مجلات داخلی و خارجی تقسیم میشوند. که در ذیل به ترتیب به معرفی مجلات خارجی و داخلی می پردازیم:
در بین مجلات خارجی، پایگاه علمی تامسون رویترز، اولین رتبه را در جهان به خود اختصاص داده است. در سال 1992 این پایگاه، یک نمایه علمی به نام ISI را زیر نظر خود گرفت که این نمایه یک معیار قوی و مهم برای ارزیابی و طبقه بندی دانشگاه ها به حساب می آید. مجلات ISI به خودی خود به دو دسته تقسیم میشوند: دسته اول مجلاتی هستند که دارای ضریب تاثیر یا به عبارتی ایمپکت فاکتور می باشند و به مجلات JCR معروفند. دسته دوم نیز مجلاتی اند که بدون ضریب تاثیر میباشند و به نام ISI LISTED مشهور شده اند. بدیهی است که اعتبار و درجه علمی دسته اول، بیشتر و بالاتر از دسته دوم میباشد.
پایگاه علمی پاب مد نیز یکی از پایگاه های قدرتمند دیگری است که در حوزه پزشکی و پیراپزشکی میباشد و زیر نظر پایگاه مدلاین فعالیت میکند. درجه این پایگاه به قدری قوی و معتبر است که کتابخانه دارویی آمریکا و همچنین موسسات ملی سلامت برای به روز رسانی و بازیابی اطلاعات پزشکی خود از این پایگاه بهره می برند. لازم به ذکر است پابمد اکثر اطلاعاتش را به صورت رایگان در اختیار همگان قرار میدهد.
مؤسسه اسکوپوس یک پایگاه استنادی بسیار معتبر است که اطلاعات کتاب شناختی حدود 22333 حوزه علمی را تحت است و 11 پوشش خود دارد. هم اکنون این پایگاه حدود 23333 مجله معتبر را نمایه کرده است. مالک اصلی این پایگاه الزویر است که داده هایش از طریق اشتراک گذاری آنلاین در اختیار متقاضیان قرار میگیرد.
در سال 1383 شمسی، مرکز استنادی علوم جهان اسلام یا ISC تاسیس شد که هدف از آن مورد ارزیابی قرار دادن مجلات کشورهای علمی است. هماکنون حدود 57 کشور اسلامی در این مرکز عضو هستند. میتوان گفت پایگاه ISC رتبه چهارم را از بین مجلات گفته شده به خود اختصاص داده است که علاوه بر ارزیابی مجلات انگلیسی، قادر به ارزیابی مجلات فارسی و عربی نیز میباشد.
از بین مجلات داخلی که در کشور ایران به فعالیت میپردازند. مجلات علمی پژوهشی ازلحاظ امتیاز و اعتبار در رتبه اول قرار دارد. دلیل این ارجحیت نیز این است که پایه و اساس مجلات علمی پژوهشی تحقیقات و یافتههای جدید و بی بدیل میباشد که قبلاً در مورد آنها تحقیقی صورت نگرفته باشد. به همین دلیل برای چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی، باید بار علمی مقالهتان بسیار بالا باشد. این مجلات محبوبیت زیادی در بین دوستداران علم دارد.
یکی دیگر از نمایه های دیگری که در داخل کشور فعالیت میکند، مجلات علمی ترویجی هستند که از لحاظ امتیاز و رتبه در سطح دوم قرار دارند. هدف از مجلات علمی ترویجی، مروری بر تحقیقات گذشته و یا به روز رسانی آن ها میباشد. یعنی در واقع برخلاف مجلات علمی پژوهشی، این نوع مجلات دارای ایده جدید و نوآورانهای از جانب نویسنده مقاله نیستند.
اگر هدف شما از انتشار مقاله، رسیدن به شهرت و محبوبیت باشد و دنبال اخذ امتیاز خاصی نباشید، این مجلات گزینه خوبی برای شما به حساب می آید. مجلات علمی-تخصصی هم به دنبال چاپ و پذیرش مقالاتی هستند که در حوزهای تخصصی نگارش میشود و موضوعاتی تخصصی در آنها مطرح میشود. بیشتر این مجلات متعلق به سازمانها یا نهادهایی خاص هستند و هدفشان اطلاعرسانی درباره موضوعی تخصصی است.
پارافریز مقاله یا به عبارت دیگر بازنویسی مقاله، یک راه موثر است که باعث میشود با به کارگیری این روش، از آثار سایر نویسندگان و منابع در مقالات خود بهره ببریم بدون اینکه متهم به سرقت ادبی شده باشیم. استفاده از منابع دیگران نه تنها ایراد به حساب نمیآید بلکه کار پسندیدهای نیز هست و نشان دهنده مهارت و تسلط شما در حوزه تخصصی خودتان است. پس بنابراین پارافریز و بازنویسی تخصصی مقاله در این راه به شما کمک شایانی خواهد کرد. پارافریز به معنی تفسیر و تحلیل یک جمله از مقاله یا متن دیگران است. یعنی اگر بهصورت غیرعمدی بخشی از مقاله را از نوشتههای سایر افراد استفاده کرده باشیم تکنیک پارافریز روشی سریع و مناسب در جهت رفع سرقت ادبی یا به اصطلاح پلاجیاریسم خواهد بود. روند کار در پارافریزنویسی این است که شما آن قسمتی از مقاله را که از آن خودتان نیست با لحنی دیگر و به اصلاح با زبان خود و با کلماتی که مختص خودتان است بازنویسی میکنید. اما دقت داشته باشید پارافریز کردن چیزی فراتر از تغییر کلمات و عبارات با مترادفهاست و لازم است یک فرد متخصص و باتجربه این کار را انجام دهد.
همانطور که گفته شد، اصلیترین دلیل انجام پارافریز مقاله، جلوگیری از سرقت علمی میباشد؛ زیرا در صورتی که درصد مشابهت آثار دیگران در مقاله شما زیاد باشد و آن را به مجلات معتبر ارسال کنید، مقاله شما ریجکت خواهد شد و حتی ممکن است مقاله شما جز لیست سیاه نیز برود. یکی دیگر از دلایل و اهمیت پارافریزنویسی به دلیل جذب مخاطب بیشتر برای مقاله شما میباشد زیرا بدیهی است مقالهای که پارافریز یا بازنویسی شده است دارای جملات و عبارات واضح و گویاست که بهدور از هرگونه اضافه گویی میباشد یک متن کاملاً منسجم و یکپارچه به وجود خواهد آمد. پارافریز به نویسنده این اجازه را میدهد که با بیان خلاقانهای اظهارات فردی دیگر و استفاده از معنا و مفهوم کار او، به هدف و مقصود نهایی مقاله خود برسد که این یعنی روشی برای ارجاع به یک منبع بدون اینکه مستقیماً به آن اشاره شود درنتیجه بسیار مهم است که هر مطلب به درستی تفسیر شود چرا که تفسیر غلط و ضعیف ممکن است منجر به اتهاماتی از جمله سرقت ادبی یا کپیبرداری از یک منبع به شمار رود. برای اینکه بتوانید یک پارافریزنویسی اصولی داشته باشید ابتدا تمامی متن را بخوانید و سپس هر آن چیزی که به یاد دارید و از متن استنباط کردهاید به رشته تحریر درآورید.
انجام پارافریزنویسی برای مقالات مختلف ممکن است با اهداف گوناگون صورت گیرد و آن بستگی به مقاله موردنظر دارد. به طور کلی دلایل انجام پارافریز را می توان در روش های زیر خلاصه کرد:
وجود تشابهات در متن مقاله بصورت عمدی یا غیرعمدی همیشه وجود دارد. اگر شما مقاله ای را که دارای درصد تشابهات زیادی باشد به مجله ارائه دهید مقاله شما پذیرش نخواهد شد و شما متهم به سرقت علمی یا پلاجیاریسم خواهید شد. شاید مهمترین و اصلی ترین هدف از پارافریزنویسی مقالات همین رفع سرقت علمی باشد. سرقت علمی درواقع سرقت علمی نوعی دستبرد فکری یا محتوایی است که در حوزه پژوهش های دانشگاهی و آکادمیک روی می دهد و چنانچه پژوهشگری عمدا یا سهوا از ایده ها، دستاوردها و یا گزارشات پژوهشگر یا گروه پژوهشی دیگری عینا در کار خود بهره ببرد، مرتکب سرقت علمی شده است. پس در این شرایط نویسنده حتما می بایست قسمت های مشابه را پارافریز کند تا درصد تشابه مقاله از حد قابل قبول مجلات بیشتر نشود.
واقعیت این است که هر چه عباراتی که شما در مقاله خود به کار می برید ساده تر و قابل فهم تر باشد اعتبار مقاله شما بیشتر میشود وجود عبارات سنگین و پیچیده نشان از پرمحتوایی متن نخواهد داشت. زمانیکه شما بوسیله روش های پارافریزنویسی اقدام به ساده سازی مطالب میکنید درواقع شما متن خود را بازنویسی کرده اید. این مورد بیشتر در بین دانشجویان و پژوهشگران مورد استفاده قرار میگیرد.
محدودیت تعداد کلمات عبارتی آشناست که هر پژوهشگری که به مجلات مختلف مقاله ارسال کرده است با این امر مواجه شده است که قوانین مجله او را ملزم به رعایت تعداد کلمات موجود در مقالهاش کرده است. پارافریزنویسی در اینجا به کمک شما میآید و بهوسیله تکنیکهایی که دارد باعث کاهش تعداد کلمات مقاله به صورتی که به بدنه اصلی مقاله آسیبی نرسد میشود.
بعضی اوقات ممکن است که شما یک ایده ناب پژوهشی داشته باشید اما راه و روش تبدیل آن به مقاله را ندانید و یا خودتان توانایی لازم برای این کار را نداشته باشید. بنابراین در این شرایط توصیه میشود که ایده و یا پروژه خود را به دست یک تیم متخصص در این جوزه بسپارید تا آنها از طریق روشهای بازنویسی مقاله شما را حاضر کنند.
برای نوشتن و تحقیق درباره یک موضوع و تبدیل آن به یک مقاله خوب باید زمان زیادی را صرف کنید. اگر مقاله شما درباره یک موضوعی باشد که امکان پیشرفت آن در آینده نزدیک وجود دارد، پس مجبور به بروز رسانی اطلاعاتتان می شوید. در بازنویسی و پارافریز مقاله این بروز رسانی به شکل تخصصی انجام می گیرد.
بعد از اینکه با کاربرد و اهمیت پارافریزنویسی آشنا شدید نوبت به پارافریزنویسی مقالات میرسد. پارافریزنویسی متن راه ها و گونه های مختلفی دارد که با توجه به نوع متن باید تشخیص دهید که کدام مورد مناسب متن و مقاله شماست تا اقدام به پیاده سازی آن کنید. در ذیل به برخی از این راه ها اشاره شده است:
استفاده از کلمات هم معنی: این روش یکی از ساده ترین روش های پارافریزنویسی است که در ان کلمات مترادف جایگزین یکدیگر میشوند. |
کاهش بندها و جزئیات: به معنای حذف بخشهایی از جمله است که حالت پیچیده دارند و با حذف کردن آنها آسیبی به محتوای اصلی متن وارد نمیشود. |
تغییر اقسام کلمه: به معنای تغییر و جایگزینی اقسام مختلف جمله مانند قید، صفت، فعل و فاعل و.... |
تغییر ساختار جمله: در این حالت برای مثال میتوانید جملات معلوم را به مجهول تبدیل کنید و برعکس. |
تغییر ترتیب کلمات در جمله: هنگام بازنویسی یک پاراگراف کامل، ترتیب نقاط در متن مبدأ را تغییر دهید. مثلا نقطه 1 در یک پاراگراف می تواند نقطه 2 در نقل قول باشد. |
خلاصه نویسی نیز نوعی بازنویسی متن به شما میرود با این تفاوت که در خلاصه نویسی در واقع نسخه کوتاه شده مطلب ارائه میشود که نکات اصلی را پوشش داده است. در حالیکه پارافریزنویسی با جزئیات و نکات بیشتری ارائه داده میشود و فقط کلمات و جملات با ساختار دیگری در کنار هم قرار می گیرند و جایگزین یکدیر میشوند. در نتیجه نباید خلاصه نویسی را با پارافریزنویسی اشتباه گرفت. به مثال زیر دقت کنید تا تفاوت آن ها را بهتر درک کنید:
نوشته اصلی
At the party we had delicious red punch, a bunch of different appetizers, and a cookout. Since it was at the park, we played volleyball, went swimming, and sunbathed for fun
نوشته پارافریزشده
At the party we drank some punch, ate a handful of appetizers, and had a cookout. The park allowed us to enjoy a number of enjoyable activities from volleyball to swimming to sunbathing
نوشته خلاصه نویسی شده
At the party we enjoyed food and drink and various outdoor activities
برای اینکه پارافریزنویسی اصولی داشته باشید، به جای اینکه بخشهای مختلف مقاله را بهصورت مجزا بازنویسی کنید، سعی کنید کل متن را یکجا خوانده و سپس اقدام به پارافریز کنید.
برای اینکه بدانید باید از کجا شروع کنید، به این بیندیشید که میخواهید یک مطلب را برای مخاطب دیگری با زبان خودتان بازگو کنید بهنحویکه او متوجه کل متن شود.
فراموش نکنید که در پارافریز نیز میتوانید از نقلقولهای مستقیم عبارات موجود در متن اصلی استفاده کنید و نیازی به تغییر یا قرار دادن علامت کوتیشن در اطراف زبان مشترک (Shared Language) نیست.
متنی که میخواهید آن را پارافریز کنید، چندین و چند بار بخوانید تا کاملاً مقصود آن را درک کرده باشید و سپس با زاویه دید خودتان آن را بازنویسی کنید.
یادداشت بردارید. خلاصهبرداری کنید؛ نکات یادداشت کرده را کنار بگذارید؛ سپس یک یا چند روز از یادداشتهای خود فاصله بگیرید و از روی یادداشتهای خود پارافریز کنید.
باتوجه به اینکه درصد مشابهت یابی متون بصورت دستی کار دشواری می باشد. بنابراین میتوان از نرم افزارهای مختلف کمک گرفت در ذیل به سه نوع از نرم افزارهای کاربردی مشابهت یاب متون اشاره میگردد:
iThenticate یک نرم افزار تشخیص سرقت ادبی است که با اتصال به پایگاههای بسیار قدرتمند سرقت ادبی، مقاله شما را به صورت دقیق بررسی و میزان شباهت آن با سایر مقالات را در قالب یک گزارش ارائه میدهد. مبنای پارافریز درصورت استفاده از این سرویس، بر اساس گزارش ارائه شده توسط نرم افزار iThenticate خواهد بود. به این صورت که گزارش تشابه متن اصلی با متن پارافریز شده مقایسه خواهد شد.
سامانه سمیم نور ابزاری برای یافتن مشابهت بین متون به زبان فارسی است و از ارتکاب سرقت علمی پیشگیری می کند. همچنین برای کاربرانی که به دنبال یافتن پیشینه مشابه با متن خود هستند نیز کاربرد دارد.
Plagiarism Checker X هم یک نرم افزار تشخیص تشابه متن است که در حالت آفلاین درصد تشابه دو متن را می توان باهم اندازه گیری کرد. مبنای پارافریز درصورت استفاده از این نرم افزار ، بر اساس مقایسه متن اصلی و متن پارافریز شده خواهد بود و سایر مقالات و متونی که ممکن است در مجلات آنلاین موجود باشند، لحاظ نخواهند شد.
با توجه به اینکه معیار بیشتر مجلات نرمافزار iThenticate است ما ضمانت میکنیم که بر اساس این نرمافزار تشابه متنی و سرقت ادبی مقاله شما را با حفظ مفهوم و بدنه اصلی مقاله، تا پایینترین حد ممکن کاهش دهیم. که البته سابقه استفاده متخصصان موسسه انتشاراتی اشراق از iThenticate بسیار زیاد است و کارشناسان این موسسه به خوبی میدانند که باید از چه تکنیکهایی برای درک اطلاعات درست نرمافزار برای رفع سرقت ادبی بهره ببرند. و در یک کلام، هم به کار با نرمافزار iThenticate کاملا تسلط دارند و هم در مسیر رفع سرقت ادبی خبره هستند. شما عزیزان میتوانید به طرق زیر ثبت سفارش پارافریزنویسی مقالات خود را انجام دهید:
ابتدا سفارش خود را ثبت کرده و فایل مقاله و سایر اطلاعات مورد نیاز را ارسال می کنید.
شما می توانید متن خود را بر اساس گزارش آنلاین و یا بر مبنای متن اصلی، پارافریز کنید.
پس از انتخاب مناسب ترین فرد متخصص، فرآیند پارافریز مقاله شما آغاز می شود.
مقاله پارافریز شده پس از طی مراحل کنترل و بازرسی، به شما تحویل داده می شود.
با توجه به نیاز مشتریان عزیز اعم از دانشجویان و اساتید و دانشگاهیان برای خدمات پارافریز مقاله به منظور جلوگیری از سرقت علمی، موسسه انتشاراتی اشراق با گزینش دقیق و چند مرحلهای تیم فنی خود، در بیش از 100 رشته دانشگاهی خدمات پارافریز تخصصی انجام میدهد.در صدد ارائه خدمات با حفظ نهایت تعهد در امانتداری و کیفیت است تا دغدغهی مراجعین برای پارافریز و بازنویسی را برطرف سازد.
جهت کسب اطلاعات بیشتر برای پارافریزنویسی مقاله، می توانید با کارشناسان ما از طریق تماس یا پست الکترونیکی موسسه و همچنین از طریق شبکه های مجازی (واتساپ، اینستاگرام و تلگرام) در ارتباط باشید.
هزینه بازنویسی و پارافریز متون بر اساس تعداد کلمات متن و زمینه تخصصی مشخص میشود و همچنین می توانید با بارگذاری فایل خود از هزینه خدمات پارافریز آگاه شوید.
خیر, در موسسه انتشاراتی اشراق ویراستاران متخصص, مقالات شما را به صورت تخصصی پارافریز میکنند و در این سرویس بههیچ عنوان از نرم افزار بازنویسی استفاده نمیشود.
موسسه انتشاراتی اشراق در ابتدا متون شما را با نرم افزار iThenticate بررسی و سپس بازنویسی می کند. در پایان نیز گزارش نهایی و اولیه با ارائه فایل ترک چنج (Track Changes) برای مشتری ارسال میگردد. در این پروسه چندین بار عملیات بازنویسی توسط ویراستار متخصص انجام میشود تا مشابهت به پایینترین حد امکان برسد.
خیر, خلاصه نویسی فقط یکی از تکنیک های پارافریز است ولی تکنیک های زیادی برای پارافریز وجود دارد که به صورت تخصصی برای جلوگیری از سرقت علمی استفاده می شود و جدا از بحث خلاصه نویسی است.
در بیش از 100 رشته دانشگاهی خدمات پارافریز تخصصی ارائه میشود.