اشراق: یکی از راه های دسترسی به مقالاتی که بیشترین بازدید یا استناد را داشته اند، استفاده از گوگل اسکولار google scholar می باشد.
پایگاه گوگل اسکولار یک پایگاه علمی است که در آن مقالات چاپ شده از مجلات مختلف نمایه میشوند و شما میتوانید به چکیده بسیاری از مقالات و گه گاهی به متن اصلی مقاله، اگر مجله اوپن اکسس بوده باشد دسترسی پیدا کنید. این پایگاه هرساله با تغییراتی که در امکانات خود انجام میدهد بیش از پیش به محققان این امکان را میدهد که با آثار علمی و مقالات مرتبط با حیطه خود آشنا شوند و بر اساس طبقهبندیها و امتیازبندیهای مجلات و مقالات، محققان را در امر یافتن مقالات باکیفیت و خوب راهنمایی میکند. در این مطلب قصد داریم به نحوه دسترسی به مقالات پر استناد برحسب رشته در گوگل اسکولار بپردازیم. گوگل اسکولار بر اساس هر رشته و حیطه های مهم آن مقالات پراستناد از سال ۲۰۰۶ تاکنون را در فهرستی اورده است که میتواند برای محققان بسیار مفید و موثر باشد.
1. برای دسترسی به لیست مقالات پراستناد در رشتههای مختلف در پایگاه علمی گوگل اسکولار google scholar در آغاز با سرچ یک وازه انتخابی وارد پایگاه گوگل اسکولار شده و وارد صفحه نمایش نتایج آن شوید.
2. بر روی منوی گوشه سمت چپ کلیک کنید تا کادر منو باز شود. سپس از گزینههای این کادر، بر روی گزینه Metrics کلیک کنید.
3. با کلیک بر روی این گزینه صفحه جدیدی باز میشود که در بالای صفحه گزینهای به نام View classic papers مشخص است. بر روی این گزینه کلیک نمایید. پنجرهای که باز خواهد شد به شکل زیر مییاشد.
4. همانگونه که در عکس فوق مشخص میگردد طبقهبندی رشتهها در سمت چپ آمده است. با کلیک بر روی علامت تیک می توانید به حیطههای مختلف هریک از رشتههای مندرج در این جدول هدایت شوید. با انتخاب یکی از زیرگروهها و یا شاخههای رشته اصلی مقالات پراستناد از سال ۲۰۰۶ تاکنون در آن حیطه دانشگاهی به صورت فهرست وار امده است.
5. همانگونه که در عکس فوق مشاهده میکنید، ما در اینجا طبقه یا رشته Life Sciences & Earth Sciences انتخاب کردهایم و در این حیطه نیز فیلد cell biology را انتخاب نمودهایم در حیطه بیولوژی سلولی چهار مقاله برتر از ده مقاله موجود در لیست را انتخاب نمودهایم. همانگونه که میبینید، در گام اول به ذکر عنوان و اسامی نویسندگان مقاله پرداخته شده است، در بخش بعدی نویسنده مسئول یا نویسنده اصلی نام برده شده است و در بخش سوم تعداد استنادات به این مقاله آورده شده است که تحت عنوان cited by معین شده است. همانگونه که میبینید اولین مقاله حدود 17121 بار از سال ۲۰۰۶ تاکنون مورد استناد قرار گرفته است و مقاله دوم 7532 بار از سوی مقالات دیگر مورد استناد واقع شده است.