انتشار مقالات در مجلات علمی معتبر، نه تنها به ارزیابی و اعتباربخشی به کار علمی محقق کمک میکند، بلکه در ارتقای رزومه پژوهشی افراد نیز نقش بسزایی دارد. در این مطلب، به بررسی اهمیت پذیرش و چاپ مقاله در مجلات، معرفی انواع مجلات داخلی و خارجی، و نکات کلیدی در پذیرش و چاپ مقاله خواهیم پرداخت.
نتیجه بسیاری از فعالیت های پژوهشی و تحقیقاتی، تهیه یک مقاله علمی یا به اصطلاح Paper یا Article است. دانشجویان و اساتید برای ارتقا رزومه و یا کسب امتیاز در پایان دوره کارشناسی ارشد برای دو نمره پایان نامه، رزومه سازی برای جلسه مصاحبه دکترا و یا برای کسانی که جهت دریافت کسری خدمت سربازی اقدام می نمایند، تقویت رزومه شغلی و ... نیازمند ارسال مقاله به مجلات مرتبط با مقاله و اخذ پذیرش و چاپ آن می باشند. در واقع با پذیرش و چاپ مقاله در مجله هست که کار پژوهشی نویسنده در سطح مقالات دیگر ارزیابی می شود و مورد توجه قرار می گیرد.
مجلات در حالت کلی به دو دسته داخلی و خارجی تقسیم بندی می شوند:
مجلات خارجی؛ مجلات خارجی در سطح بین المللی ارائه می شوند:
مجلات نمایه آی اس آی (ISI) | مجلات نمایه اسکوپوس (SCOPUS) |
---|---|
مجلات نمایه آی اس سی (ISC) | مجلات نمایه پابمد (PUBMED) |
مجلات نمایه اینترنشنال |
---|
مجلات داخلی؛ مجلات داخلی در سطح داخل کشور ارائه می شوند:
مجلات علمی پژوهشی | مجلات علمی ترویجی |
---|---|
مجلات علمی تخصصی | مجلات داخلی نمایه ISC, ISI, SCOPUS, PUBMED |
مجلات داخلی در حالت کلی بصورت زیر می باشند:
مجلات علمی پژوهشی بالاترین سطح مجلات داخلی می باشند و در صورتی که در لیست مورد تایید وزارت علوم یا دانشگاه آزاد باشند به عنوان مجلات علمی پژوهشی وزارتین شناخته می شوند. سطح علمی این مجلات به نسبت مجلات دیگر بالاتر هست و زمان داوری به نسبت طولانی هم دارند و بیشتر برای دانشجویان دوره دکترا که نیازمند کسب امتیاز لازم پیش دفاع هستند مورد استفاده قرار می گیرند.
مجلات علمی ترویجی رده متوسط مجلات داخلی هستند و سخت گیری این مجلات به نسبت مجلات علمی پژوهشی کمتر می باشد.
مجلات علمی تخصصی در سطح پایه هستند و بیشتر برای دانشجویان که کار کلاسی انجام می دهند و می خواهند مقاله خود را در جایی ثبت نمایند، مورد استفاده قرار می گیرند. امتیاز این مجله به نسبت علمی پژوهشی و علمی ترویجی خیلی پایین تر است.
برخی از مجلات داخلی درصورتی که رتبه علمی خوبی داشته باشند؛ می توانند نمایه های بین المللی مانند ای اس ای و اسکوپوس و ... را نیز بگیرند.
مجلات خارجی شامل نمایه های زیر هستند:
که به دو صورت مجلاتی که شامل ضریب تاثیر هستند و مجلاتی که این ضریب تاثیر را ندارند، شناخته می شوند و در پایگاه استنادی تامسون رویترز نمایه می شوند. مجلات دارای ضریب تاثیر یا همان مجلات ایمپکت دار، جی سی ار (JCR) می باشند که در بین مجلات بالاترین رتبه علمی را دارند.
مجلات نمایه اسکوپوس هم جزو نمایه های کاملا معتبر علمی در سطح جهان هستند و چهار دسته بندی کیو یک و کیو دو و کیو سه و کیو چهار را دارند.
دسته اول یا همان کیو یک، 25 درصد بالاترین سطح مجلات این نمایه هستند. |
---|
کیو دو شامل 25 درصد دوم این مجلات هستند. |
کیو سه شامل 25 درصد سوم مجلات می باشند. |
کیو چهار هم شامل 25 درصد آخر این مجلات می باشند. |
که شامل تمام مجلاتی هستند که در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام می باشند.
مجلات پابمد (PubMed)، مدلاین (Medline) و پابمدسنترال (PubMed Central) از مهمترین پایگاههای جستجوی منابع حوزه ی علوم پزشکی می باشند.
مجلات نمایه بین المللی که جزو علمی پژوهشی های خارجی هستند و تازه شروع به فعالیت کرده اند و اطلاعات کاملی دارند ولی هنوز جزو نمایه های علمی توضیح داده شده در بالا قرار نگرفته اند.
یک مقاله علمی می تواند به یک ژورنال (مجله) علمی پژوهشی خارجی جهت چاپ ارائه شود. باید قبل از ارسال مقاله به مجلات اصول و نکاتی را مد نظر قرار دهیم. اول اینکه مقاله نوشته شده آیا قالب استاندارد یک مقاله علمی را رعایت کرده است؟ آیا مقاله در حیطه موضوعی و کاری نشریه انتخابی می باشد؟ مجله انتخابی آیا دارای امتیاز لازم برای کسب نمره من در سطح دانشگاه و یا هر جایی که نیاز مند ارائه نامه پذیرش مقاله ام هستم، می باشد؟ آیا مجله اعتبار علمی لازم را دارد؟ و موارد خیلی دقیق تری که آیا مقاله برطبق فرمت درخواستی نشریه تنظیم شده است؟ یا اینکه آیا ترجمه صحیح تخصصی روی متن مقاله من انجام شده است؟ تمام این موارد و موارد دیگری که نیازمند بررسی دقیق و اصولی است تا مقاله ارسال شده به داوری نشریه در پروسه داوری قرار گرفته و مورد تایید داوری نشریه واقع شود.
مجلات از نظر دریافت هزینه به دو حالت کلی کلوز اکسس و اپن اکسس تقسیم می شوند.
برخی مجلات هستند که هزینه داوری و فرمت بندی و چاپ ندارند و از نویسنده هزینه ای را دریافت نمی نمایند و بیشتر وابسته به موسسات علمی و دانشگاه های معتبر هستند و بودجه مالی خود را از طریق این نهادها تامین می نمایند.
بسیاری از مجلات خارجی پس از دریافت چکیده (Abstract) مقاله، آن را بررسی می نمایند و نتیجه را که می تواند پذیرش (Accept) مقاله یا رد (Reject) آن باشد به نویسنده یا نویسندگان مقاله (Author) اعلام می نمایند.
پس از این که یک مقاله جهت چاپ در یک ژورنال خارجی یا مجله بین المللی پذیرفته شد، مشابه با ارائه مقاله در کنفرانس های خارجی، معمولاً موسسه مربوطه هزینه ای را تحت عنوان هزینه چاپ مقاله (Publication Fee) دریافت می کند.
با توجه به نیاز های مالی مجلات برای بقای خود، استفاده از روش های درآمدزایی یک امر طبیعی می باشد. بسیاری از مجلات علمی به سازمان ها و یا دانشگاه های معتبر جهانی وابسته هستند و ضمن دریافت بودجه چاپ مقالات را بصورت رایگان انجام می دهند، در مقابل نیز مجلات غیر وابسته و یا غیر وابسته مالی نیز با دریافت مبلغی جهت چاپ و داوری مقاله و از سوی دیگر دریافت هزینه دسترسی به نسخه کامل مقالات (Full Text) نسبت به تامین منابع مالی خود اقدام می نمایند.
اکثریت مجلات با دسترسی آزاد Open access هزینه ای بابت پردازش و قالب بندی مقالات دریافت نمی کنند، اما تعداد مجلاتی که این هزینه را دریافت می کنند، بطور قابل توجهی رو به افزایش است. می توان گفت رایج ترین روش تامین بودجه برای مقالات با دسترسی آزاد، همین روش می باشد. ناشران مختلف دانشگاهی سطوح مختلفی از هزینه ها را دریافت می نمایند.
|
---|
|
|
|
نکته: پرداخت هزینه پذیرش مقاله از طریق یکی از روش های پرداخت با پی پال (PayPal) و یا ویزا کارت یا مستر کارت (Visa Card/Master Card) امکان پذیر است.
برای اینکه بتوانید مقاله علمی خود را در مجلات معتبر به چاپ برسانید نیازمند این هستید که مجله ای معتبر و متناسب با مقاله تان را پیدا نمایید و طبق اصول و قواعد درخواستی نشریه فرمت بندی و برای سابمیت اقدام فرمایید. همچنین برای واریزی هزینه های مجلات باید موسسه معتبر و قابل اعتمادی باشد که هزینه های ارسالی شما را برای مجلات واریز نماید. موسسات معتبر زیادی وجود دارند که خدمات معرفی مجله و همچنین اقدام برای پذیرش و چاپ مقاله در مجلات را ارائه می دهند. موسسه اشراق نیز یکی از موسسات پیشرو در این امر می باشد که به صورت آنلاین و با کیفیت مطلوب این خدمات را ارائه می نماید.
مراحل کامل ثبت سفارش پذیرش و چاپ مقاله در مجلات بصورت زیر می باشد:
ارسال فایل کامل مقاله یا چکیده مقاله
بررسی متن مقاله و معرفی مجلات مرتبط با موضوع
ثبت سفارش و ارسال مقاله جهت داوری
اعلام نتیجه، واریز هزینه و اقدام برای چاپ
چاپ مقاله در هر رشتهای امری مهم و تخصصی تلقی میشود و در این راستا موسسه اشراق با دارا بودن کادر مجرب و حرفهای در زمینه سابمیت، اکسپت و چاپ مقاله در مجلات و ژورنال های ISI, ISC, SCOPUS و علمی پژوهشی داخلی، شما محققین و دانشجویان عزیز را در این امر یاری می نماید. در واقع پذیرش مقاله در کلیه رشته ها یکی از امکانات و خدمات مهم موسسه اشراق میباشد که با بهترین کیفیت توسط کارشناسان حرفهای و تخصصی در کمترین زمان ممکن انجام میشوند. شما میتوانید برای سفارش پذیرش و چاپ مقالات خود درهر رشته ای همین الان ثبت سفارش خود را بهصورت آنلاین انجام دهید تا متخصصان اشراق بتوانند در کوتاهترین زمان ممکن به اکسپت آن بپردازند.
راههای ارتباطی با موسسه انتشاراتی اشراق
کارشناسان و مشاوران موسسه انتشاراتی اشراق به صورت تماموقت حتی در روزهای تعطیل آماده ارائه خدمات حرفهای و باکیفیت به مشتریان و کاربران خود هستند. برای دریافت مشاوره میتوانید از طریق سایت به صورت آنلاین با مشاورین موسسه گفتوگو کنید و یا از طریق تماس تلفنی با شمارههای زیر در ارتباط باشید:
eshragh_company
isi.eshragh@gmail.com
09149724933
041-33373424
لطفاً جهت ارائهی هر نوع پیشنهاد سازنده و انتقاد، از طریق ایمیل زیر با مدیریت اجرایی مجموعه به همراه ارسال مستندات و قرار دادن شماره تماس در ارتباط باشید که حداکثر ظرف کمتر از 48 ساعت کاری به دستورات شما رسیدگی شود.
در اکثر مجلات معتبر داخلی و خارجی امکان سابمیت و چاپ مقاله وجود دارد.
بله، تمامی مقالات بعد از فرمت بندی جهت بررسی ارسال می شوند. همچنین در صورت پذیرش مقاله، قبل از چاپ، فایل پروف نهایی ارسال می شود تا بررسی تائید فرمایید.
خیر، برای مجلاتی که هزینه دریافت می کنند مبلغی به عنوان پیش پرداخت دریافت و مبلغ نهایی پس از داوری و اعلام پذیرش از طرف مجله دریافت می شود.
کاورلتر شامل اطلاعاتی از مقاله و نویسندگان مقاله هست و در مراحل سابمیت برخی مجلات ضروری است که ارسال شود. ارائه این گزارش مختصر سبب آشنایی سردبیر نشریه و همچنین داوران از موضوع مقاله و زمینه های کاری نویسندگان می شود و اهمیت ویژه ای دارد.
هر مجله دارای دستورالعملهای خاصی برای فرمتبندی مقاله است. رعایت این دستورالعملها ضروری است، زیرا عدم تطابق با فرمت مجله ممکن است باعث رد شدن مقاله در مراحل ابتدایی بررسی شود.