تهیه کاورلتر تهیه کاورلتر تهیه کاورلتر تهیه کاورلتر
کاورلتر cover lette یا application letter یک نامه یکصفحهای حاوی 250 الی 400 کلمه است که با لحن رسمی نوشته میشود و هدف از آن تشویق کمیته داوری برای خواندن رزومه است. کاورلتر معمولاً شامل سه تا چهار پاراگراف است که بهطور مختصر و شفاف مشخصات فردی، سابقه کاری و تحصیلی و مهارتهای متقاضی را بیان میکند. کاورلتر معمولاً به همراه سایر مدارک و رزومه فرد ارائه میشود. کاورلتر انواع مختلفی دارد و برای اهداف متفاوتی نوشته میشود که در ادامه به طور مختصر به آن میپردازیم و با نحوه نوشتن کاورلتر آشنا میشویم.
نامه کاور یا بهاصطلاح کاورلتر جزء موارد ضروری ارسالی به همراه مدارک دیگر است. کاورلتر یا به همراه مقاله مجله ارسال میشود که در این صورت اولین نامهای که داور مجله آن را میخواند و مقاله را رد یا تائید میکند نامه کاورلتر است. یا برای پذیرش تحصیلی و یا شغلی به دانشگاه یا سفارتخانه خارجی ارسال میشود. این نوع کاورلترها نیز در جلب نظر اولیه داوران بسیار تأثیرگذار است. همچنین نکته بسیار مهم این است که سبک نوشتاری کاورلتر شما نشاندهنده سطح سواد انگلیسی شما است. شما باید نشان دهید چقدر به زبان انگلیسی مسلط هستید.
در نوشتن کاورلتر مانند تمام نامههای مهم دیگر بایدونبایدهایی باید رعایت شود.
کاورلتر باید شامل اطلاعات شخصی، مهارتها و دستاوردها، سابقه شغلی، دلیل اینکه چرا فرد مناسبی برای انتخاب هستید
کاورلتر باید در 2 الی 4 پاراگراف بهصورت خلاصه نوشته شود.
از قالب و فرمت مناسبی برای نوشتن نامه کاور استفاده شود.
مواردی که در رزومه ممکن اشاره به آن نبود را در کاورلتر مطرح کنید.
لحن مؤدبانه داشته باشید.
از هیئتداوران بابت صرف وقت برای بررسی رزومه شما تشکر کنید.
بههیچوجه از کاورلترهای آماده اینترنت و یا دوستان خود کپی نکنید.
کاورلتر نباید غلط املایی داشته باشد.
با لحن متکبرانه کاورلتر ننویسید.
کاورلتر نباید طولانی باشد پس از زیادهگویی بپرهیزید و فقط نکات مهم و تأثیرگذار را بیان کنید.
از نوشتن داستانگونه مقاله خودداری کنید.
از حاشیه رفتن و دادن شاخ و برگ زیاد به کاورلتر بپرهیزید.
ازآنجاییکه در کاورلتر و رزومه دستاوردها، مهارتها و سابقه کاری متقاضی نوشته میشود، ممکن است سؤالی مطرح شود که فرق رزومه و کاورلتر چیست؟
رزومه در مورد سوابق تحصیلی، تجربههای کاری، مهارتهای شغلی، دستورها و ... صحبت میکند. در رزومه معمولاً عکس پرسنلی متقاضی در بالای صفحه درج میشود و نام و نام خانوادگی و آدرس محل سکونت و ایمیل وی نیز آورده میشود.
درحالیکه جزئیات سوابق تحصیلی و شغلی متقاضی در نامه کاور ذکر میگردد. کاورلتر متنی است که بهعنوان مقدمهای بر رزومه شما محسوب میشود این نامه روی رزومه ضمیمه شده و داوران قبل از مطالعه رزومه ابتدا کاورلتر را مطالعه مینمایند و اگر ترغیب به خواندن رزومه شما شدند به سراغ رزومه میروند.
بهطورکلی رزومه فهرستی از سوابق تحصیلی و شغلی، تجربهها و مهارتهای فرد است درحالیکه کاورلتر توضیحات بیشتر درباره این موارد است. درواقع کاورلتر مکمل رزومه است نه جایگزین آن.
|
کاورلتر برای اهداف متفاوتی به کار گرفته میشود و هر کاورلتر بر اساس این هدف محتوای متفاوتی خواهد داشت که در ادامه با انواع نامههای کاور بیشتر آشنا میشویم و برای هر نوع کاورلتر نمونهای بیان میکنیم.
یکی از مهمترین دغدغههای نیروی کار، کاریابی و اشتغال است. برای درخواست کار نیاز به ارائه مدارک اولیه است که یکی از این مهمترین مدارک درخواستی از متقاضی، کاورلتر است. کاورلتر شغلی رایجترین نوع نامه کاور است که برای درخواست شغل استفاده میشود. این نوع نامه شامل جزئیاتی در مورد تجربه حرفهای شما و همچنین دلایلی است که صلاحیت شما را برای اخذ این جایگاه شغلی توضیح میدهد. کاورلتر شغلی نباید از جای دیگری کپی شود چراکه کاملاً شخصی است و باید بر اساس مهارتهای فردی آن را نوشت.
در کاورلتر شغلی باید موارد زیر موردتوجه باشد:
کاورلتر شغلی نباید کپی باشد و باید مختص فرد نوشته شود.
متقاضی شغلی باید مهارتهای خود را در کاورلتر قید کند.
کاورلتر باید صادقانه نوشته شود.
نوع دیگر کاورلتر زمان اپلای به دانشگاههای خارجی ارسال میشود. کاورلتر مانند توصیهنامه تحصیلی، رزومه تحصیلی، انگیزه نامه یا SOP یکی از مدارک ضروری برای اپلای است. کاورلتر تحصیلی بهگونهای نوشته میشود که داوران کمیته دانشگاهی با خواندن آن دید کلی نسبت به رزومه تحصیلی داوطلب پیدا کنند. در نامه کاور معمولاً متقاضی شرایط خاص خود را توضیح میدهد برای مثال دلیل وجود گپ تحصیلی، یا پایین بودن معدل و ... .
معمولاً متقاضیان اپلای به دانشگاههای خارجی انگیزه نامه را با کاورلتر اشتباه میگیرند و تفاوت بین انگیزه نامه و کاورلتر را بهخوبی نمیدانند. برای فهم تفاوتهای این دو ابتدا باید دو مفهوم کاورلتر و انگیزه نامه بهطور مختصر شرح داده شوند. همانطور که در مطالب بالاتر اشاره کردیم کاورلتر نامهای کوتاه از مهارتها، ویژگیها و دستاوردهای فردی است به کمیته داوری ارسال میشود تا آنها را قانع کنید که فرد مناسبی برای انتخاب هستید.
انگیزه نامه یا SOP مخفف عبارت Statement of Purpose به معنای انگیزه نامه یا اظهار هدف یا بیان هدف است. انگیزه نامه توسط متقاضی تحصیل در دانشگاههای خارج از کشور نوشته میشود و همانطور که از اسم انگیزه نامه پیداست، SOP یا انگیزه نامه دلایل و انگیزه شما برای ادامه تحصیل در دانشگاههای خارجی معتبر را نشان میدهد. انگیزه نامه پیشینه تحصیلی فرد، مهارتها و ویژگیهای وی و همچنین اهداف فرد برای ادامه تحصیل را بهصورت واضح بیان میکند.
اگر شما هم تاکنون مقالهای برای مجلات معتبر خارجی ارسال کرده باشید حتماً با کاورلتر انتشار مقاله آشنا هستید. این نوع کاورلتر به سردبیر نشریه ارسال میشود و زمینه پژوهش و اهمیت آن را برای نشریه توضیح میدهد.
در کاورلتر انتشار مقاله به نکات زیر باید اشاره کرد:
نامه مجله در بالای نامه کاور ذکر شود.
اهداف نشریه و مطابقت موضوع مقاله با آن در نامه کاور توضیح داده شود.
نام سردبیر مجله در کاورلتر ذکر شود.
تا اینجا با کاورلتر و اهمیت آن آشنا شدهایم و اکنون نوبت آن است که با چگونه نوشتن کاورلتر نیز آشنا شویم و نمونهای از انواع کاورلترها را باهم بررسی کنیم.
کاورلتر شغلی به همراه رزومه باهدف معرفی متقاضی و خلاصهسازی پیشینه حرفهای وی برای شرکت موردنظر ارسال میشود. یک کاورلتر شغلی بین 250 تا 400 صفحه است.
یک کاورلتر خوب میتواند توجه کمیته داوری آن شرکت را جذب نماید و مشتاق خواندن رزومه شما کند درحالیکه یک کاورلتر بد میتواند مستقیماً وارد دستگاه خردکن کاغذ شده و شانس پذیرش را از شما بگیرد. برای اینکه یک کاورلتر خوب بنویسید باید نحوه نوشتن آن را بلد باشید و اصول مهم را رعایت کنید. در ادامه چند نکته مهم حائز اهمیت در نوشتن کاورلتر بیان میشود:
در ابتدای صفحه کاورلتر شغلی اطلاعات تماس خود را وارد کنید؛ و بعد از آن عبارت "با سلام خدمت مسئول محترم استخدام" را بنویسید.
در پاراگراف ابتدایی 2 -3 دستاورد برجسته خود را برای جلب نظر خواننده بیان کنید.
در ادامه دلیل اینکه شما فرد شایستهای برای انتخاب هستید را توضیح دهید.
کاورلتر را بهصورت رسمی بنویسید.
برای نوشتن یک کاورلتر اصولی و حرفهای باید به نکاتی توجه شود تا بتوانید کاورلتری بنویسید که در همان ابتدا نظر کمیته داوری را جلب نماید. در ادامه به توضیح این نکات میپردازیم:
هر کاورلتر پذیرش تحصیلی باید حداکثر دو صفحه و حداقل یک و نیمصفحه باشد. وجود فضای خالی در میان متن به این معنی است که نویسنده شایستگی کافی را ندارد و باعث حذف وی از فرایند پذیرش میشود.
یک کاورلتر باید 3 تا 4 پاراگراف داشته باشد که از 5 قسمت تشکیل شده است که در ادامه به آن میپردازیم:
|
---|
در این بخش نام و نام خانوادگی کامل متقاضی، موقعیت فعلی شغلی و تحصیلی وی، تخصصها و مهارتها نوشته میشود. برای نوشتن متن این بخش میتوانید به سؤالات زیر پاسخ دهید
پاسخ به این سؤالات و توضیحهای شفاف برای آنها میتواند شایستگی فرد را به داوران نشان دهد. برای مثال اگر هنوز در مقطع فعلی فارغالتحصیل نشدهاید و برای مقطع بعدی اقدام کردهاید علاوه بر اشاره این موضوع در کاورلتر بهتر است تاریخ تقریبی فارغالتحصیلی خود را باصداقت بیان کنید. |
2.بخش تحصیلی در کاورلتر |
---|
این بخش از کاورلتر در کاورلترهای تقاضای پذیرش تحصیلی نوشته میشود. متقاضی پذیرش از دانشگاه خارجی باید در این قسمت موضوع تحقیق پایاننامه، مقالات و کتب چاپشده و همایشها و کنفرانسهایی که شرکت کرده را بیان نماید. بخش تحصیلی کاورلتر باید به لحن علمی ولی ساده و شفا ف نوشته شود. |
3.سوابق تدریس |
---|
دانشجویان و متقاضیانی که سابقه تدریس دارند باید در کاورلتر خود به آن اشاره کنند. داشتن سابقه تدریس برای دریافت بورسیه و یا کمکهزینه بسیار تأثیرگذار است. در این قسمت سوابق تدریس، حوزههای تدریس و نحوه تدریس خود را در چند پاراگراف خلاصه کنید. اغلب متقاضیان تصور میکنند اگر سابقه تدریس در موضوع نامرتبط با موقعیت ارائهشده داشته باشند نیاز به توضیح درباره آن نیست و این کار شایستگی آنها را کمرنگ میکند؛ درحالیکه کاملاً برعکس است و بهتر است به تمام سوابق خود اشاره نمایید. |
4.سابقه کاری |
---|
برخی افراد تصور میکنند سابقه کاری جایی در کاورلتر نمیتواند داشته باشد ولی اشاره به سابقه کاری در کاورلتر به داوران کمک میکند تا بتوانند شخصیت و نحوه تعامل فرد را با گروه بهتر بشناسند ولی با توجه به اینکه جایگاه سابقه کاری کامل در رزومه است، در نامه کاور تنها شاره مختصری به آن کفایت میکند. |
5.نتیجهگیری |
---|
بخش پایانی کاورلتر بخش نتیجهگیری است. در این قسمت یک جمعبندی کوتاه در رابطه با کل موضوع باید نوشته شود و به مدارکی که در پیوست خواهد آمد مانند رزومه، انگیزه نامه و ... اشاره کرد. اگر وبسایت شخصی و یا صفحه شخصی در شبکههای آنلاین مانند لینکداین، فیسبوک و ... دارید در این قسمت معرفی کنید؛ و در جمله پایانی تشکر خود را از کمیته پذیرش بیان نمایید. |
نمونه دیگری از کاورلتر توسط نویسنده مقاله برای مجلهای که قصد چاپ مقاله در مجلات معتبر را دارد ارسال میشود. کاورلتر قسمتی از کار است که توسط سردبیر خوانده میشود و در خصوص پذیرش یا رد مقاله تصمیم میگیرد. ساختار کاورلتر پذیرش مقاله باید به شرح زیر باشد:
نام، نام خانوادگی و مدرک دانشگاهی سردبیر؛ جایگاه شغلی او در ژورنال؛ نام ژورنال؛ آدرس ژورنال؛ تاریخ ارسال کاورلتر: این اطلاعات را میتوانید از سایت رسمی مجله پیدا کنید و در بالا گوشه سمت چپ (برای کاورلترهای انگلیسی) و گوشه سمت راست (برای کاورلترهای فارسی) بنویسید.
پاراگراف مقدمه و معرفی: کاورلتر پذیرش مقاله باید به زبان رسمی با اشاره بهعنوان مقاله و مجله آغاز شود.
نوع مقاله عبارت است از علمی پژوهشی، مروری، ترویجی، موردی و ...
هدف و نقش: در پاراگراف دوم باید دلیل انتخاب موضوع مقاله را برای تحقیق بیان نمایید که چرا این موضوع را انتخاب کردهاید. همچنین یافتههای مطالعات پیشین و شکاف موجود در این پاراگراف بیان میشود.
داورهای پیشنهادی و اظهارات ضروری: میتوانید چند داور پیشنهادی خود را با ذکر نام و تخصص ایشان معرفی نمایید. همچنین اظهارات ضروری مانند تعارض منافع را باید اضافه نمایید. بهعلاوه باید بیان کنید که مقاله اصلی است و خودتان آن را نوشتهاید و هیچ قسمتی از مقاله حاضر در هیچ مجلهای منتشرنشده است.
اطلاعات مؤلف: اسامی نویسندگان، افیلیشن (Affiliation)، آدرس ایمیل و شماره تماس نویسندهها الزامی است.
وضعیت فعلی مقاله: باید بیان شود که مقاله حاضر در هیچ مجلهای منتشرنشده و تحت داوری مجله دیگری نیست. همچنین تمام نویسندگان به اجماع رسیدهاند که مقاله مذکور را برای این مجله ارسال کنند.
اگر تخصصی کافی در نوشتن کاورلتر ندارید و یا مایل به تهیه کاورلتر در بازه زمانی بسیار کوتاه هستید، میتوانید از افراد و یا موسسات متخصص و حرفهای در این زمینه کمک بگیرید. کاورلتر اولین فایلی است که توسط داوران بررسی میشود و از مهارتها و دستاوردهای فرد متقضی اطلاع مییابند پس باید بسیار دقیق نوشته شود. موسسات معتبر به دلیل تخصص و تجربهای که دارند میدانند باید کاورلتر را به چه نحوی بنویسند تا نظر کمیته داوران برای بررسی سایر مدارک متقاضی جلب شود.
موسسه اشراق یکی از موسسات معتبری است که تجربه طولانی در زمینه تهیه کاورلتر دارد. کارشناسان متخصص و مسلط به تهیه کاورلتر و زبان انگلیسی کاورلتر منحصربهفردی برای شما تهیه میکنند که مهارتها، تخصصها، سوابق تحصیلی و شغلی و شایستگی شما را به نحو احسنت بیان نماید. یک کاورلتر خوب شانس شما را برای پذیرش افزایش میدهد درحالیکه یک کاورلتر بد منجر به ریجکت شما در همان ابتدا میشود. پس با توجه به اهمیت بالای کاورلتر حتما از تیم باتجربه موسسه اشراق کمک بگیرید. برای ثبت سفارش خود در موسسه اشراق به شکل زیر عمل کنید.
1.ثبت درخواست در جایگاه زیر
2.تکمیل اطلاعات درخواستی
3.تهیه کاورلتر در موسسه آمان
4. تحویل کاورلتر
موسسه اشراق از سال 1393 فعالیت خود را در زمینه تهیه انواع کاورلتر آغاز کرده است. و در زمان فعالیت خود توانسته است به دانشجویان، متقاضیان کار و نویسندگان چاپ مقاله در تهیه کاورلتر و اخذ پذیرش از کمیته داوری کمک نماید. متخصصان مجرب موسسه اشراق با اطلاع از نحوه نوشتن کاورلتر تخصصی و سلیقه کمیته داوران قادر به تهیه کاورلتری هستند که نظر داوران را جلب نماید و آنها را مشتاق به خواندن رزومه و بررسی سایر مدارک متقضی کنند.
برای ثبت سفارش تهیه کاورلتر خود توسط موسسه اشراق میتواند با کارشناسان موسسه اشراق با شماره 09149724933 تماس بگیرید و یا درخواست خود را از به ایمیل isi.eshragh@gmail.com ارسال بفرمایید.
خیر. برای مقالات فارسی که برای مجلات داخلی ایران ارسال میشود کاورلتر به زبان فارسی باید تهیه شود.
خیر. کاورلتر و رزومه تحصیلی و شغلی تفاوتهایی دارند. کاورلتر خلاصهای از رزومه است و به بیان مواردی که در رزومه قابل توصیف نیست، میپردازد.
یک کاورتر حرفهای بین 250 تا 400 کلمه نوشته میشود.
خیر. کاورلتر باید به صورت منحصربهفرد برای شخص شما نوشته شود.