خدمات مقاله

خدمات ترجمه

خدمات ویراستاری

خدمات کتاب

ثبت سفارش

درباره ما

صفر تا صد نگارش مقاله تا چاپ آن در مجلات معتبر علمی

انتشار 4 مرداد 1401
مطالعه 20 دقیقه

نحوه مقاله نویسی و به دنبال آن ارسال به ژورنال‌های معتبر علمی همواره یکی از دغدغه‌های پژوهشگرانی است که می‌خواهند از طریق چاپ مقاله، به اخذ امتیاز مربوطه برسند و یا موقعیت شغلی و تحصیلی خود را ارتقا دهند. در این بخش از اشراق می‌خواهیم به چگونگی انجام تمامی این مراحل بپردازیم. پس تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید تا با این فرآیند بیشتر آشنا شوید.

صفر تا صد نگارش مقاله تا چاپ آن در مجلات معتبر علمی

تعریف یک مقاله استاندارد چیست و انواع آن کدامند؟

کلمه مقاله برگرفته از کلمه لاتین "exagium" می باشد که در لغت به معنی ارائه یک مورد است. درواقع مقاله نوشته ای طولانیست که پژوهشی را ارائه می دهد و از این طریق حقیقتی را آشکار می سازد و باعث گسترش سطح علم و دانش در حوزه تخصصی خود می‌شود. به عبارتی شما در هنگام نوشتن یک مقاله، مسئله و فرضیه ای را به وسیله داده های تحقیق و با ترکیب مجموعه ای از حقایق و روش ها و همچنین نظرات شخصی خود، تجزیه و تحلیل می کنید و نتایج آن را در اختیار همگان قرار می دهید. دو راه برای نوشتن مقاله وجود دارد: 1) گردآوری مقاله 2) استخراج مقاله از پایان نامه. که نتایج مقاله در هر دو روش باید طوری باشد که دیگران نیز با استفاده از روش های یکسانی که در تحقیق خود استفاده کرده بودید به همان نتیجه مستخرج شده در مقاله شما برسند. در ذیل به انواع مقالات مختلف از لحاظ ساختار علمی اشاره می کنیم:

مقاله پژوهشی (Original Research Articles)

متداول ترین نوع مقالات که به مجلات معتبر داخلی و خارجی ارسال می‌شود، مقالات پژوهشی هستند که دلیل محبوبیت آن در جامعه علمی نیز جدید بودن تحقیقی است که در آن انجام می‌شود. درواقع در این نوع مقاله، پژوهشگر با تجربیات و حاصل تلاش خود اقدام به نگارش مقاله می‌کند و نتیجه‌ای که از آن حاصل می‌شود بدیع بوده و در مقالات پیشین وجود ندارد. در این مطلب تمرکز ما روی مجلات پژوهشی خواهد بود.

مقاله مروری (Reviews)

در این نوع مقالات نیز، به تحقیق و تفحص در مورد مطالب و پژوهش‌هایی که در گذشته صورت گرفته است پرداخته می‌شود. درواقع مقاله مروری مطلب جدیدی ارائه نمی‌دهد اما می‌تواند در تکمیل مطالعات پیشین و همچنین بیان مشکل‌ها و ایرادات آن‌ها و تلاش برای رفع آن و ارائه روش جایگزین کمک کننده باشد. معمولاً مقاله مروری در مجلات علمی ترویجی به چاپ می‌رسد و طرفداران خود را دارد.

مقاله نظری (Theoretical Articles)

در مقالات نظری معمولاً به بیان یک موضوع خاص پرداخته می‌شود و با تجزیه و تحلیل آن به نقاط قوت و ضعف آن حیطه به خصوص اشاره می‌شود؛ و در صورت امکان، روشی جدید برای آن مطرح می‌شود. مقالات نظری معمولاً کوتاه نوشته می‌شوند و بیشتر جنبه اطلاع رسانی در مورد یک موضوع تخصصی دارد که در همایش های مختلف و همچنین مجلات علمی تخصصی می‌توان به وفور مشاهده کرد.

چاپ مقاله در مجلات معتبر علمی چه مزایایی دارد؟

چاپ یک مقاله علمی پژوهشی ناب در مجلات بین‌المللی یا داخلی معتبر مزایا و امتیازات زیادی را برای دانشجویان و اساتید به ارمغان می‌آورد که به‌وسیله آن می‌توانند به موفقیت‌های زیادی برسند و در حوزه تخصصی خود پیشرفت‌های زیادی داشته باشند به همین دلیل است که پژوهشگران برای نیل به این امتیازات تلاش‌های زیادی در این زمینه می‌کنند و سعی در پذیرش و چاپ مقاله خود در یکی از مجلات معتبر دارند. در ذیل به برخی از این امتیازات اشاره می کنیم:

امکان اخذ بورسیه تحصیلی جهت تحصیل در دانشگاه های معتبر سراسر دنیا

امکان به عضویت درآمدن در بنیاد علمی نخبگان

امکان اخذ پروژه های علمی با هزینه های بسیار بالا و کسب درآمد

ارتقای شغلی و افزایش حقوق برای اساتید

قبولی آسان تر در مصاحبه دکتری

اخذ امتیازات مربوطه در دفاع از پایان نامه در مقطع دکتری و کارشناسی ارشد

ایجاد حس اعتماد به نفس و تبدیل شدن به یک صاحب نظر در حوزه تخصصی مربوطه

ثبت پژوهش‌ها و تحقیقات به نام نویسندگان و حفظ آن‌ها

مزایا



نگارش مقاله را چگونه شروع کنیم؟ مراحل آن کدامند؟

قبل از شروع به نوشتن مقاله، بایستی در مورد یکسری موارد تأمل کنید و تصمیم بگیرید. برای مثال در ابتدا باید هدف خود از نگارش مقاله را مشخص کنید و از خودتان بپرسید که به چه دلیل می‌خواهید مقاله بنویسید و مخاطبان احتمالی مقاله‌تان چه کسانی خواهند بود. بعد از آن به انتخاب مجله‌ای که می‌خواهید مقاله شما در آن به چاپ برسد فکر کنید و یک انتخاب هوشمندانه انجام دهید. سپس طبق معیارها و قوانینی که در قسمت راهنمای نویسندگان مجله وجود دارد پیش بروید. پس از آن به چند نمونه از مقالات چاپ شده در مجله موردنظر رجوع کنید تا از آن ها در ساختار و بخش‌های مختلف مقاله‌تان پیروی کنید. در انتها زمانی که شکل کلی مقاله و نتایج و تحقیقات آن در ذهن شما شکل گرفت نگارش آن را طبق مراحل زیر آغاز کنید:

عنوان

انتخاب یک عنوان جذاب

عنوان، معرف مقاله است و باید طوری انتخاب شود که ایده اصلی مقاله را بیان کند. دقت داشته باشید انتخاب یک عنوان مقاله جذاب و گویا در دیده شدن مقاله شما بسیار موثر است. برای اینکه بتوانید یک عنوان خوب برای مقاله تان انتخاب کنید، آن را به چشم تنها فرصتی بنگرید که باعث جلب نظر داوران و مخاطبان خواهد شد. عنوان مقاله باید کوتاه، گویا و شفاف بوده و دارای ویژگی های زیر باشد:

  • پوشش دادن سوالات یا فرضیه های موجود در مقاله

  • حاوی کلمات کلیدی برای جستجوی بهتر و راحت تر

  • کوتاه و گویا بوده و حداکثر 12 الی 15 کلمه باشد

  • نشان دهنده هدف اصلی مقاله باشد

  • در صورت امکان از کلمات اختصاری در آن استفاده نشود

  • بهتر است به صورت یک عبارت غیرسوالی باشد

چکیده

نگارش چکیده مقاله

چکیده نیز همانند عنوان مقاله، وسیله‌ای در جهت تبلیغ مقاله شماست. در اکثر سایت‌های مجله، مخاطبان با مطالعه قسمت چکیده تصمیم به خریداری آن می‌کنند. در چکیده باید به این موضوع اشاره کنید که شما چه کاری انجام دادید و یافته‌های مهم تحقیقتان کدامند. درواقع می‌توان گفت قسمت چکیده، نمونه کوچک شده و فشرده کل مقاله‌تان است زیرا قسمت‌های مختلف مقاله مثل اهداف، فرضیه‌ها، نتایج و تحقیقات مقاله را باید به صورت خلاصه وار در چکیده بیان کنید. درست است که چکیده در ابتدای مقاله قرار می‌گیرد و اولین مطلبی است که مخاطب آن را می‌خواند اما دقت کنید که چکیده را باید بعد از به اتمام رسیدن کل مقاله نگارش کنید. ویژگی‌های یک چکیده خوب به شرح زیر است:

  • بیان شفاف و واضح نتایج و پژوهش های تحقیق به صورت مستقیم

  • در صورت امکان از کلمات اختصاری در آن استفاده نشود

  • نوشتن آن در قالب یک بند معمولا با تعداد کلمات بین 100 تا 250 کلمه

  • عدم استفاده از عبارات اضافی مانند: "ناگفته نماند که..." "بنابراین نتیجه می گیریم که..."

  • پاسخ به دو سوال: چه کاری انجام شده و یافته های عمده آن کدامند

کلمات

ایجاد کلمات کلیدی

کلمات کلیدی معمولاً بلافاصله بعد از چکیده قرار می‌گیرند و نقش مهمی در دیده شدن مقاله شما در جستجوهای اینترنتی ایفا می‌کند. کلمات کلیدی بسته به حجم مقاله شما در 5 الی 7 واژه آورده می‌شوند. درواقع این کلمات در حکم برچسب یا هشتگ برای مقاله شما هستند. توصیه می‌شود برای انتخاب آن‌ها به قسمت چکیده و مقدمه مقاله خود رجوع کنید زیرا معمولاً مطالب مهمی در این دو بخش گنجانده شده است. برای نوشتن واژگان کلیدی مناسب ابتدا باید مفهوم و مقصود مقاله به درستی درک شده و سپس در قالب چند واژه یا عبارت کوتاه بیان شوند.

مقدمه

نگارش مقدمه مقاله

مقدمه شما باید طوری نوشته شود که وقتی مخاطب آن را مطالعه می‌کند، به ارزش مقاله شما پی ببرد و اهداف و نتایج پژوهش شما را بشناسد. درواقع دلایل به وجود آمدن مقاله در این قسمت مورد بحث قرار می‌گیرد. بهترین زمان برای نوشتن مقدمه زمانی است که ساختار مقاله تکمیل شده، گزارش‌ها استخراج و نتایج گرفته شده‌اند. بهتر است در نگارش مقدمه اشاره‌ای نیز به تحقیقات پیشینی که در حوزه تخصصی مقاله شما صورت گرفته است اشاره‌کنید و سپس مخاطب را به پیشرفته ترین روشی که شما در مقاله‌تان به کار برده اید هدایت کنید. به طور کلی اگر بخواهیم مقدمه را به سه قسمت تقسیم کنیم مواردی که در این قسمت‌ها شرح داده می‌شود عبارت‌اند از:

  • قسمت اول: معرفی مسئله یا فرضیه تحت بررسی

  • قسمت دوم: پیشینه تحقیق

  • قسمت سوم: عرضه و ارائه روش به کار برده شده در تحقیق

روش

ارائه روش تحقیق

این قسمت از مقاله جایی است که به وسیله آن می‌توان میزان اعتبار مقاله را سنجید زیرا در این بخش به شرح روش‌های استفاده شده برای رسیدن به نتیجه مقاله، نمونه‌های مورد بررسی، چگونگی نمونه گیری، جامعه هدف، مراحل اجرائی پژوهش و نحوه تجزیه و تحلیل داده‌ها پرداخته می‌شود. افعالی که در این قسمت نوشته می‌شود معمولاً باید با زمان گذشته باشد و اطلاعات مفید و کافی در اختیار مخاطب قرار دهد همچنین روش های استفاده شده باید به نحوی باشد که دیگران نیز با استفاده از آن‌ها به نتایج یکسانی دست پیدا کنند. اگر بخواهیم بخش روش‌های مقاله را به دو قسمت طبقه بندی کنیم به شرح زیر خواهد بود:

  • قسمت اول: شرح اطلاعات و ورودی های نتایج مانند: محاسبات، آزمایش ها، موادها و ابزارها، مدلسازی ها و...

  • قسمت دوم: روش های انجام پژوهش مانند: حل محاسبات ریاضی، روش های انجام آزمایش ها و...

یافته

شرح یافته های تحقیق

در این قسمت از مقاله با استفاده از نمودارها و جداول به شرح نتایج حاصل از تحقیق پرداخته می‌شود. به این نکته دقت شود که در قسمت روش‌ها (قسمت قبلی) اشاره‌ای به یافته‌ها و نتایج نمی‌شود بلکه در قسمت یافته‌ها است که خروجی‌ها و نتایج مقاله و تحلیل ما از آن‌ها ارائه می‌شوند. در طراحی جداول و نمودارهای مقاله به نکات زیر دقت داشته باشید:

  • علائم و اختصارات رقم و جدول باید بی نیاز از توضیح باشند.

  • پرهیز از طرح های شلوغ و استفاده از سه یا چهار مجموعه داده برای هر تصویر

  • عدم استفاده از جداول طولانی

  • اگر رابطه ای بین نمونه هایتان وجود ندارد از نمودارهای ستونی استفاده کنید.

  • نتایج کلیدی مطالعه باید با کلمات روان و دقیق و بدون بزرگ نمایی ذکر شود.

  • کلیه جداول و شکل ها به ترتیب و پشت سر هم شماره گذاری شوند. مثلاً جدول 1 ،جدول 2 ،جدول 3 و...

  • جدول یا شکل باید از متن مقاله مستقل بوده و بدون مراجعه به متن قابل فهم باشند.

بحث

بیان بحث و نتیجه گیری

شاید آسان ترین قسمت در نگارش مقاله بحث و نتیجه گیری باشد اما در بیان و روی کاغذ آوردن آن، سخت ترین قسمت است. بسیاری از مقالات به دلیل ضعف نگارش این قسمت ریجکت می‌شوند. دلیل آن نیز این است که اکثر پژوهشگران به بیان مجدد نتایج و داده‌های خود می‌پردازند و یا چکیده را با زبانی دیگر می‌نویسند در حالی که در این قسمت باید مطالعه خود را با سایر مطالعات انجام شده گذشته مقایسه کنید و مخاطب را متقاعد کنید که سخن شما صحیح یا بهتر است البته این بدان معنا نیست که به سخنان مخالف بی اعتنایی کنید. درواقع شما در قسمت بحث و نتیجه گیری باید به سوالات زیر پاسخ دهید:

  • چرا این پژوهش مهم است؟

  • چطور این پژوهش مطالعات قبلی را بازگو میکند و با آنها در ارتباط است؟

  • محدودیتهای طراحی پژوهش چه چیزهایی هستند؟

  • چه پیشنهاداتی برای مطالعات آتی در موضوع پژوهش آتی وجود دارد؟

رفرنس

آماده کردن فهرست منابع

در انتهای مقاله خود باید کلیه منابعی که در تحقیق مورد استفاده قرار گرفته اند، به شیوه ای مطلوب ذکر شوند. بهترین کار این است که به نمونه مقالاتی که در مجله انتخابی شما چاپ شده اند رجوع کنید و نوع رفرنس دهی را در آن ها مشاهده کنید زیرا هر مجله در سایت خود، رفرنس دهی خاصی را ارائه می دهد. در صورت استفاده از موارد زیر باید به ذکر منبع مورد نظر اشاره کنید:

  • استفاده از اندیشه ها و نکته نظرات دیگران

  • استفاده از نظریه، روش، داده مورد بحث دیگران

  • نقل قول هایی که مستقیما داخل گیومه آورده می شود

اقدامات لازم بعد از نگارش مقاله جهت ارسال به مجله

بعد از اتمام نگارش مقاله، برای اینکه مقاله ما صلاحیت لازم جهت ارسال به مجلات معتبر علمی را داشته باشد، بایستی اقداماتی روی مقاله انجام داد تا از لحاظ ظاهری و فنی در فرمت و قالب خواسته شده از سوی مجله باشد.

ویرایش تخصصی مقاله

ویرایش تخصصی مقاله به معنای رفع ایرادات و خطاهای موجود در متن مقاله شما می‌باشد. دقت داشته باشید که اگر ویراستاری تخصصی مقاله خود را می‌خواهید توسط فرد دیگری انجام دهید، حتماً باید در حوزه تخصصی مقاله شما تحصیل کرده باشد تا با ویرایش اصطلاحات خاص و عبارات تخصصی آن آشنا باشد. ویرایش تخصصی متن چند مرحله دارد که در این مراحل موارد زیر بررسی می‌شود:

  • چگونگی قرار گرفتن اجزای مختلف و ساختار آن را در مقاله

  • بررسی اینکه آیا بخش های مختلف مقاله دارای شفافیت لازم در ادای مطلب هست یا خیر

  • بررسی لحن استفاده شده در مقاله

  • توجه به اندازه جملات در بخش های مختلف

  • بررسی گرامری بخش های مختلف

  • بررسی علائم نشانه گذاری

  • و...



فرمت بندی مقاله

فرمت بندی مقاله به دو قسمت فرمت محتوایی و ساختاری تقسیم می‌شود که شما برای اینکه موفق به چاپ مقاله خود شوید بایستی فرمت بندی مقاله خود را طبق فرمت مجله درآورید. فرمت بندی به معنای رعایت فرمت خاصی است که به موارد ریزی مانند نوع فونت، سایز فونت، میزان فاصله از طرفین صفحه، نوع نوشتن منابع، میزان کلمات چکیده مقاله، نوع نگارش افیلیشن، نوع نگارش صفحات، نوع نگارش ضمائم و … بازمی‌گردد.



پارافریزنویسی و رفع سرقت علمی مقاله

تمامی متون و مقالات علمی که نگارش می‌شود، خواه ناخواه دارای تشابهاتی از سایر متون می‌باشد که اگر نویسنده قبل از کاهش این تشابهات اقدام به ارسال آن کند متهم به سرقت ادبی شده و مقاله‌اش ریجکت خواهد شد. یکی از این تکنیک ها که از این کار جلوگیری می‌کند، بازنویسی مقاله یا به اصطلاح پارافریز و بازنویسی تخصصی مقاله هست که در آن نویسنده با لحن و درک خود از نوشته مورد نظر شروع به بازنویسی و کاهش درصد تشابهات می‌کند.



ترجمه تخصصی مقاله

اگر شما قصد ارسال مقاله خود را به مجلات خارجی دارید، بایستی آن را با یک کیفیت خوب و قابل قبول ترجمه تخصصی کنید. مقالاتی بوده‌اند که علیرغم داشتن محتوای علمی با کیفیت، به دلیل ترجمه بی کیفیت و نامفهوم ربرگشت داده‌شده‌اند. بنابراین مترجمی که می‌خواهد ترجمه مقاله‌تان را به عهده بگیرد باید خود در آن حوزه متخصص و تحصیل کرده باشد.

چگونه مقاله خود را در مجلات معتبر سابمیت کنیم؟

سابمیت مقاله درواقع به معنای ارسال آن به مجله انتخابی خود از راه‌های مختلفی است که در سایت مجله ذکر شده است. سابمیت مقاله هیچ امتیاز علمی برای نویسنده ندارد؛ یعنی در رزومه خود نمی‌توانید برای سابمیت کردن مقاله امتیازی بگیرید زیرا در این مرحله مقاله حتی وارد پروسه داوری نیز نشده است و برای اخذ امتیاز بایستی مقاله شما در مجله موردنظر پذیرش و سپس چاپ شود. دقت داشته باشید قبل از سابمیت مقاله حتماً قسمت راهنمای نویسندگان در سایت مجله را به خوبی مطالعه کنید و دستورالعمل سابمیت مقاله را یاد بگیرید هر قدر که شما در پروسه آماده سازی و ارسال مقاله خود طبق راهنمای نویسندگان عمل کنید درصد پذیرش مقاله شما نیز افزایش پیدا خواهد کرد. به طور کلی از با استفاده از دو روش زیر می‌توان اقدام به سابمیت مقاله کرد:

روش اول: ارسال به ایمیل سردبیر مجله

در این روش شما مقاله و اطلاعات مورد نیاز آن را از طریق آدرس ایمیلی که توسط مجله در اختیارتان قرار گرفته است اقدام به ارسال مقاله می‌کنید. معمولاً پاسخ دهی از طریق ارسال ایمیلی کمی زمان بر و طولانی است بعد از ارسال آن نیز یک manuscript number یا همان کد سابمیت را دریافت می‌کنید که به وسیله آن می‌توانید با ادیتور مجله مکاتبه داشته باشید.

ایمیل

روش دوم: ارسال آنلاین از طریق سایت مجله

در حال حاضر اکثر مجلات به دلیل راحتی و سرعت بالا، از روش آنلاین استفاده می‌کنند در این روش نیز شما به سایت مجله موردنظر مراجعه کرده و در بخش سابمیت اطلاعات خواسته شده را به دقت پر می‌کنید و روی گزینه سابمیت کلیک کرده و کد سابمیت را دریافت می‌کنید. در ادامه مطلب به آموزش این نوع ارسال مقاله خواهیم پرداخت.

آنلاین

مراحل سابمیت آنلاین مقاله از طریق سایت مجله

همان‌طور که اشاره شد شما از دو طریق می‌توانید اقدام به سابمیت مقاله خود کنید و این کاملاً بستگی به امکانات مجله دارد و انتخاب نوع روش ارسال منافاتی باارزش و اعتبار مقاله ندارد. قبل از سابمیت مقاله شما بایستی یک کاورلتر خوب و قوی برای مقاله خود نگارش کنید زیرا اولین چیزی که سردبیر مجله مطالعه خواهد کرد، همین کاورلتر می‌باشد. کاورلتر درواقع به نوعی رزومه مقاله شما می‌باشد که در آن اطلاعاتی مانند اهداف خود از نگارش مقاله، ذکر عنوان صحیح مقاله، اطلاعات کاری و تحصیلی خود، توضیح روش‌های انجام شده در مقاله، ارائه اطلاعات شخصی مانند شماره تماس و... بعد از آماده کردن آن نوبت آن است که طبق مراحلی که در شکل زیر می‌بینید اقدام به سابمیت مقاله کنید:

مراحل



فرآیند داوری مقاله بعد از سابمیت چیست؟

پس از اینکه مقاله خود را از طریق یکی از دو روش‌های ذکر شده سابمیت کردید، مقاله شما در ابتدا به دست سردبیر مجله خواهد رسید. سردبیر با توجه به بررسی‌های مربوطه اگر مقاله دارای صلاحیت لازم برای ارسال به داوران اصلی مجله بود آن را ارسال و در غیر این صورت مقاله را به شما جهت انجام اصلاحات لازم برگشت خواهد داد. معمولاً مواردی که از نظر سردبیر مجله مهم است عبارت‌اند از: همخوانی مقاله با اسکوپ مجله، بررسی کاورلتر و چکیده مقاله، بررسی اینکه آیا شما قوانین گفته شده در سایت مجله را رعایت کرده‌اید یا خیر. اگر موفق به تایید این موارد از سوی سردبیر شدید، مقاله جهت داوری ارسال خواهد شد. داوران اصلی، مقاله شما را از هر نظر مورد ارزیابی قرار داده و نظرات خود را ارائه می‌دهند. پس از داوری، مقاله شما ممکن است در یکی از حالت‌های زیر قرار گیرد:

  • پذیرش مستقیم مقاله و موافقت با چاپ آن در مجله یا به اصطلاح اکسپت مقاله

  • پذیرش مشروط و موافقت با چاپ در مجله به‌شرط رفع کردن ایراداتی که داوران اعلام کرده‌اند

  • برگشت مقاله برای انجام ایراداتی که اساسی بوده‌اند و درخواست انجام اصلاحات و ارسال مجدد مقاله یا به اصطلاح ری سابمیت مقاله

  • عدم پذیرش و غیرقابل چاپ بودن مقاله یا به اصطلاح ریجکت مقاله

داوری



مرحله بازبینی و اصلاح مقاله

معمولاً خیلی کم پیش می‌آید که یک مقاله بدون انجام اصلاحات لازم، مستقیماً پذیرش و چاپ شود. اکثر مقالات نیاز به بازبینی و اصلاح پیدا می‌کنند روند بازبینی نیز این‌گونه است که سردبیر مجله، نتیجه داوری را پذیرش مشروط اعلام می‌کند و به شما یک بازه زمانی جهت انجام اصلاحات تعلق می‌گیرد. سعی کنید کار بازبینی را قبل از موعد مشخص شده، دوباره ارسال کنید.

اصلاح



مرحله پذیرش و چاپ مقاله

پس از اینکه مقاله شما از سوی مجله پذیرش شد یعنی بعد از مدتی کوتاه مقاله خود را به صورت چاپ شده در مجله خواهید دید. بعد از اعلام اکسپت و چاپ مقاله، نویسنده یک شانس دیگر برای انجام اصلاحات نسخه‌ای که قرار است به چاپ برسد دارد. به این مرحله اصطلاحاً Galley Proofs مقاله گفته می‌شود؛ یعنی پیش از چاپ شما باید به دقت برای آخرین بار مقاله خود را بازبینی کنید این ویرایش شامل غلط گیری املایی، اصلاح علائم نقطه گذاری، روان سازی جملات، رفع ابهامات گرامری و بررسی بخش‌هایی است که احتمال خطا در آن‌ها زیاد است (چکیده، قسمت‌های آماری، شکل‌ها، جدول‌ها و مراجع). دقت داشته باشید شما در این مرحله نمی‌توانید به ویرایش محتوایی مقاله بپردازید. به طور کلی می‌توان فرآیند ارسال تا چاپ مقاله را در شکل زیر خلاصه کرد:

proof

مراحل

چه کار کنیم تا درصد پذیرش و چاپ مقاله در مجله افزایش یابد؟

علاوه بر مطالبی که گفته شد، برخی از موارد و یا تکنیک های دیگری نیز وجود دارند که با رعایت آن‌ها بهتر می‌توان نتیجه گرفت و نظر داوران را نسبت به مقاله جلب کرد. در ذیل به برخی از آن‌ها اشاره می‌کنیم:

درست است که هدف از نگارش بسیاری از مقالات علمی صرفا گسترش علم و دانش برای مخاطبانی است که در آن حوزه مشترک تخصص دارند ولی این دلیل نمی‌شود که مقاله ما دارای فن بیان مناسب و شیوایی نباشد و پر از اصطلاحات پیچیده و سنگین باشد. شما باید در هنگام نگارش مقاله هر نوع مخاطبی را در نظر بگیرید.

نتایج باید با یک نظم و توالی منظم ارائه شوند، بیان نتایج باید از توالی منطقی پیروی کند و نه از ترتیب زمانی. در غیر این صورت درک آن‌ها مانند چیدن قطعات پازل در کنار هم است که می‌تواند بسیار گیج‌کننده باشد. از ارائه نتایج غیر ضروری که تأثیر چندانی در بحث ندارند باید پرهیز شود.

در انتخاب موضوع مقاله، باید دقت کنید که موضوع انتخابی‌تان تکراری نباشد و یک موضوع جذاب و جدید را انتخاب کنید.

مقالات علمی به دلیل داشتن کلمات و عبارات تخصصی، باید توسط کسی ترجمه شوند که به متن مقاله اشراف کامل داشته باشند. در غیر این صورت ممکن است این کلمات درست ترجمه نشوند و محتوای مقاله برای خواننده نامفهوم شود. زمانی هم که مقاله نامفهوم باشد داوران مقاله را ریجکت می‌کنند.

اگر اساتیدی دارید که در مجلات معتبر مقاله چاپ کرده‌اند و موضوع مقاله شما نیز در محدوده موضوعی همان مجلات قرار دارد، می‌توانید نام استاد خود را به‌عنوان یکی از نویسندگان ذکر کنید و به همان مقاله استاد خود رفرنس دهید و مقاله خود را به همان مجله‌ای که مقاله استادتان در آن پذیرش گرفته سابمیت نمایید.

هر مجله در قسمت راهنمای نویسندگان یکسری اصول و قوانینی دارد که تبعیت کردن از آن‌ها بسیار ضروری است یکی از آن‌ها محدودیت تعداد کلمات می‌باشد. شما نباید تعداد کلمات نوشته شده در بخش‌های مختلف مقاله را بیش از مقدار تعیین شده بنویسید. برای مثال تعداد کلمات عنوان باید حداکثر 15 واژه باشد نه بیشتر.

موضوع و عنوان مقاله شما باید با اسکوپ مجله همخوانی داشته باشد. اسکوپ یعنی حوزه تخصصی مقالاتی که آن مجله قبلاً در سایت خود منتشر کرده است. برای مثال اکثر موضوعات مجلات پاب مد، در حیطه پزشکی است اگر تخصص مقاله شما مهندسی است ارسال مقاله خود به این مجلات باعث ریجکت شدن آن می‌شود.

ویرایش مقاله شما باید تخصصی و اصولی انجام گیرد. مقاله که به دست داوران می‌رسد باید به قدری از لحاظ نگارشی و ظاهری قوی باشد که اگر اصلاحاتی هم در این مورد داده باشند، بسیار جزئی باشد.

سعی کنید کاورلتر خود را به صورت حرفه ای آماده کنید. تا سردبیر مجله با یک دید مثبت شروع به بررسی مقاله‌تان کند.

مراحل ثبت سفارش پذیرش و چاپ مقاله جهت ارسال به مجلات معتبر در موسسه انتشاراتی اشراق

اگر شما بهترین پژوهش را هم انجام بدهید تا زمانی که نتوانید در مجلات معتبر خارجی و داخلی چاپ و نشر دهید پژوهش های شما ارزشی نخواهند داشت اما به دلیل اینکه هر یک از مجلات روند و روش دریافت پذیرش و هزینه‌های متفاوتی برای نشر مقاله دارند ما در موسسه انتشاراتی اشراق به همراه متخصصان با تجربه در این زمینه آماده ایم تا مقاله شما را در مجلات معتبر بین المللی چاپ و نشر دهیم. پذیرش تضمینی مقاله نیز کاملاً وابسته به کیفیت مقاله می‌باشد. برخی از ژورنال‌ها مقاله را به صورت تضمینی پذیرش می‌کنند اما برخی دیگر پذیرش تضمینی ندارند و همه چیز وابسته به نظر داوران می‌باشد. برخی از ژورنال‌هایی که دارای ایمپکت فکتور بالایی هستند به هیچ عنوان مقالات را به صورت تضمینی پذیرش نمی‌کنند؛ اما برخی دیگر از ژورنال‌ها پذیرش کاملاً به صورت تضمینی می‌باشد. برای اینکه روند داوری هر چه سریع‌تر اتفاق بیفتد و نتیجه پذیرش مشخص شود لازم است تغییراتی در ساختار مقالات به وجود آورید تا بیشتر مورد توجه داوران قرار بگیرد و سریع‌تر پذیرفته شود و به این خاطر هم متخصصان با تجربه در تیم موسسه انتشاراتی اشراق آماده انجام سفارشات چاپ مقاله شما در مجلات معتبر هستند.

ثبت

ابتدا یک پروژه چاپ مقاله ایجاد کرده و فایل مقاله و سایر اطلاعات موردنیاز را ارسال کنید

پشتیبانی

درخواست شما توسط پشتیبانی بررسی و مرتبط ترین مجله با مقاله شما معرفی می شود

ارسال

ارسال مقاله به مجله و پرداخت هزینه های انتشار مقاله و قرار دادن در پروسه داوری

تحویل

پیگیری وضعیت مقاله و دریافت پاسخ نهایی از سوی مجله و اعلام به شما

خدمات پذیرش و چاپ مقاله در موسسه انتشاراتی اشراق

با توجه به نیاز مشتریان عزیز اعم از دانشجویان و اساتید و دانشگاهیان برای چاپ و نشر مقاله، موسسه انتشاراتی اشراق با گزینش دقیق و چند مرحله‌ای تیم فنی خود، در صدد ارائه خدمات با حفظ نهایت تعهد در امانت‌داری و کیفیت است تا دغدغه‌ی مراجعین برای چاپ و نشر مقاله را برطرف سازد.

برای کسب اطلاعات بیشتر درمورد پذیرش و چاپ مقاله در موسسه انتشاراتی اشراق، می توانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

لوگو

لطفا امتیاز خود را ثبت کنید
1 5
(امتیاز 0 توسط 0 نفر)
  ارسال به دوستان:

سوالات متداول

شما می توانید با ارسال فایل مقاله خودتان از طریق ثبت سفارش چاپ مقاله در مجلات معتبر از طرف کارشناسان موسسه انتشاراتی اشراق هزینه نهایی را دریافت کنید.

پذیرش مقاله کاملا وابسته به کیفیت مجله می‌باشد. برخی از ژورنالها مقاله را به صورت تضمینی پذیرش می‌کنند اما برخی دیگر پذیرش تضمینی ندارند و همه چیز وابسته به نظر داوران می‌باشد.

زمان پذیرش و چاپ یک مقاله در ژورنال معتبر کاملا بستگی به زمان داوری دارد. پروسه داوری هرچقدر طولانی تر باشد واضح است که مقاله مدت زمان بیشتری در انتظار خواهد بود. اما اگر نتیجه داوری سریعتر مشخص شود مقاله در سریعترین زمان ممکن پذیرفته خواهد شد پس نتیجه کاملا وابسته به زمان داوری می‌باشد.

شما می توانید با کارشناسان موسسه انتشاراتی اشراق تماس بگیرید تا آن ها شما را راهنمایی کنند تا در نهایت بهترین مجله برای چاپ مقاله شما انتخاب شود.

ما مقاله شما را می توانیم در اکثر مجلات معتبر داخلی و خارجی چاپ کنیم.

مدت زمان لازم برای چاپ مقاله با توجه به مجلات مختلف می تواند متفاوت باشد و بستگی به خود مجلات دارد ولی کارشناسان موسسه انتشاراتی اشراق با استفاده از تجربه کاری تمام تلاش خود را می کنند تا مقاله شما در کمترین زمان ممکن چاپ شود.

موسسه انتشاراتی اشراق، در زمینه نگارش مقاله فعالیتی ندارد ولی در حوزه خدمات فرمت بندی مقاله، ویرایش تخصصی، ترجمه تخصصی، پارافریزنویسی و... با بهترین کیفیت در خدمت شماست.

سوالات بیشتر
در پاسخ به:
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
اجباری
پرسش و دیدگاه شما
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
اجباری


خدمات موسسه انتشاراتی اشراق