خدمات مقاله

خدمات ترجمه

خدمات ویراستاری

خدمات کتاب

ثبت سفارش

درباره ما

صفر تا صد نگارش پایان نامه

انتشار 16 تیر 1399
مطالعه 8 دقیقه

سالانه هزاران پایان‌نامه و رساله در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری دفاع می‌شود. نوشتن پایان نامه‌های خوب دغدغه‌ای است که همواره برای دانشجویان و وزارت علوم و تحقیقات وجود داشته است.

صفر تا صد نگارش پایان نامه

پژوهش سال هاست به عنوان یکی از ارکان اصلی توسعه علم معرفی می شود و هر ساله پژوهشگران زیادی برای حل مشکلات کشور در عرصه های مختلف و همچنین توسعه علوم، بررسی های مختلفی در قالب پایان نامه و مقاله منتشر می کنند.

پایان نامه نویسی چگونه است؟

بدون شک یکی از مهم دغدغه های هر دانشجویی که در حال فارق التحصیلی است، پروسه تهیه پایان نامه می باشد. آیا تا به حال برای تان این سوال به وجود آمده که اصلا پایان نامه نویسی چگونه است؟ و چرا پایان نامه نقش مهمی در فارغ التحصیلی یک دانشجو دارد؟ پیش از همه این ها بهتر است مختصر توضیحی در مورد پایان نامه بدهیم.

پایان نامه که در اصطلاح به آن تز هم می گویند، یک نوشته خاص است و توسط شخصی که برای تهیه آن داوطلب شده ارائه می گردد. نویسنده این تز باید حتما زیر نظر یکی اعضای هیئت علمی باشد. برای انتخاب موضوع پایان نامه هم باید بسیار دقت داشته باشید، چراکه باید برای جمع آوری اطلاعات و محتوای آن مدت ها تحقیق کرد. همین موضوع سبب شده تا پایان نامه به یک منبع اطلاعاتی با ارزش تبدیل شود چراکه پایان نامه، یک فعالیت علمی مهم به حساب می آید.

نگارش پایان نامه از جمله موارد تخصصی است که اغلب دانشجویان در نحوه نگارش علمی آن با مشکلاتی روبه رو هستند، از انتخاب عنوان گرفته تا نگارش بخش های مختلف پایان نامه و اصلاحات تخصصی مربوط به آن و در نهایت تدوین و ارائه یک تحقیق خوب. دانشجویان برای تهیه و تدوین پایان نامه با مسائل بسیاری روبه رو هستند که در پاره ای موارد چالش هایی برای آنها محسوب می شود.

پایان نامه ها را معمولاً از دو دیدگاه ارزیابی می کنند:

1) به عنوان گامی مقدماتی و نخستین تحقیق جدّی و منضبط دانشجو در زمان بندی مشخص؛

2) به مثابه کاری نهایی که برآیند کل یافته های دانشجو در طول دوره تحصیلی است.

مراحل اخذ، تدوین و دفاع از پایان نامه

  • انتخاب موضوع پایان نامه
  • انتخاب استاد راهنما و مشاور
  • تکمیل فرم انتخاب موضوع پایان نامه و ارائه به مدیر گروه
  • تکمیل پروپوزال زیر نظر استاد راهنما و مشاور و ارائه پروپوزال به گروه تخصصی
  • تصویب پرپوزال در گروه تخصصی و ارسال به پژوهش دانشکده
  • صدور کد برای پایان نامه
  • نگارش پایان نامه
  • اعلام آمادگی دفاع و داوری پایان نامه
  • برگزاری جلسه دفاع از پایان نامه
  • ثبت نمره نهایی

یک پایان نامه استاندارد از 5 فصل اصلی تشکیل می شود

  • مقدمه
  • مروری بر پیشینه ی تحقیق
  • روش تحقیق
  • نتایج
  • بحث و پیشنهادات

1-1.مقدمه

بخش مقدمه برای ارائه ی مفاهیم، مبانی، تعاریف تعریف شده است. این بخش به نوعی برای آماده سازی و فراهم سازی تمامی مفاهیمی است که در مجموع همه ی بخش ها باید از آنها استفاده کنید. در این بخش می توانید تعاریف اولیه مفاهیم و مبانی و شاخص ها را داشته باشید.

فصل اول پایان نامه با مقدمه آغاز می ­شود. برای نوشتن مقدمه باید بدانید باقی قسمت­ های پژوهش در مورد چه موضوعاتی هستند. پس بهتر است ابتدا بخش­ های دیگر پایان­ نامه را تکمیل کنید و پس از آن به نگارش بخش ­ها و زیرشاخه­ های مقدمه بپردازید.

جمله ­ی اول مقدمه بسیار مهم است، این جمله می­ تواند خواننده را برای خواندن ادامه پایان­ نامه متقاعد کند. پاراگراف­ های بعدی باید به موضوعاتی از جمله تحقیقات پیشین در زمینه موضوع پژوهش، افرادی که ایده اولیه این موضوع را مطرح کردند و همچنین جدیدترین مطالعاتی که در این زمینه انجام گرفته بپردازد. در نهایت باید توضیح داده شود که چرا مطالعات بیشتری در این زمینه لازم است.

2-1.مروری بر پیشینه ی تحقیق

پیشینه ی تحقیق نقطه ی اولیه برای شما قبل از ورود به بدنه ی اصلی پایان نامه می باشد. همواره در عالم پژوهش فرض بر این بوده است که محققان قبلی بر روی زمینه های مختلفی کار کرده اند و ما قرار است تا نقص، عیب و یا نقاط پوشش داده نشده توسط محققان قبلی را بررسی کرده و بر روی آنها پژوهش کنیم. هدف اصلی پژوهش گسترش این چرخه است. ما آمده ایم تا دانش پیشینیان را اصلاح کنیم، بهبود بخشیم یا گسترش دهیم. برای اینکه بدانیم باید روی چه موضوعاتی کار کنیم نیاز است تا اول پژوهش های متخصصان قبلی را بررسی کنیم. در این بخش ما به بررسی پژوهش های قبلی می پردازیم تا نقاط ضعف و خلا های آن را تحلیل کنیم و پژوهش خود را برای اصلاح نقاط ضعف پژوهش های قبلی و یا بهبود پژوهش های قبلی و یا ورود به دنیای جدید دیگری از پژوهش انجام دهیم.

3-1.روش تحقیق

در این بخش شما باید بیان کنید که از طریق چه ابزار و مکانیزمی می خواهید پایان نامه ی خود را انجام دهید و به نتیجه برسید:

اگر پایان نامه و پژوهش شما آزمایشگاهی و عملیاتی است و کار آزمایشگاهی و عملیاتی انجام می دهید باید بیان کنید که از چه ابزار، مواد و مصالح، دستگاه و تجهیزاتی برای تحلیل، آنالیز و تولید اطلاعات و دیتا استفاده می کنید.

4-1.نتایج

از اهمیت بالایی برخوردار است و برخی آن را قلب تپنده پایان­ نامه می­دانند چرا که در این قسمت، نتایج حاصل از حل معادلات، شبیه­ سازی یا انجام آزمایشات بیان می­شود و به طور کلی می­توان نتایج حاصل از تدوین پایان نامه را در این قسمت بدست آورد

5-1.بحث و پیشنهادات

در این بخش با تکیه کردن بر اطلاعات به دست آمده از فصل قبلی (نتایج) باید به تفسیر و تحلیل نتایج بپردازیم. این بخش شامل دو قسمت می باشد. قسمت اول ارائه ی بحث و تفسیر و تحلیل نتایج است. بخش دوم پیشنهادات شما به عنوان نویسنده ی پایان نامه برای پژوهش های آتی است.

6-1.منابع و مراجع

در زمان انجام پایان نامه ارشد و نگارش تمامی 5 فصل اصلی در بسیاری از بخش ها شما نیاز دارید که مطالبی را از پژوهش های دیگر محققان در پایان نامه خود استفاده کنید. برای مثال اگر نیاز دارید از فرمول یا روشی استفاده کنید که پژوهشگر دیگری آن را ابداع کرده است باید زمانی که به فرمول و روش اشاره می کنید به مقاله ی محققی که فرمول را ابداع کرده است ارجاع (رفرنس) دهید. این کار اساسا به منظور رعایت کردن حقوق کپی رایت یا به نوعی حق مولف (Plagiarism) صورت می گیرد.

مقایسه پیش نویس تز خود با ضوابط دانشگاه

ضوابط فرمت بندی تزها بسیار خسته کننده و پیچیده هستند. مطمئن شوید که تز شما به طور عام به تمام ضوابطی که دپارتمان مربوطه مقرر کرده است، و به طور خاص به ضوابط رئیس گروهتان پایبند باشد.

* بسیاری از دپارتمان ها یا برنامه ها، یک الگو برای تزها و رساله ها ارائه می دهند. اگر یکی از این الگوها را دارید، شاید ساده ترین راه این باشد که از همان ابتدای شروع کارتان، از این الگو استفاده نمایید (به جای اینکه نوشته هایتان را در آن کپی-پیست نمایید).

توصیه ها :

۱- جملات متن حتی الامکان کوتاه و مطابق قواعد دستور زبان فارسی باشد.

۲- در قسمت مرور بر منابع مطالعاتی در پایان جمله یا پاراگراف مورد استفاده ماخذ یا شماره منبع مشخص گردد. این شماره در داخل قلاب نوشته شود.{}

۳- کلیه واحدها در سیستم SI داده شود. کاربرد سیستم متری و یا اینچی در کنار واحدهای SI مانعی ندارد.

۴- حتی الامکان از علامتهای استاندارد استفاده شود.

۵- در صورتیکه تصویری بصورت فتوکپی یا اسکن شده در پایان نامه ارائه می شود باید کاملا واضح و از کیفيت خوبي برخوردار باشد.

۶- بطور کلی اهمیت پایان نامه صرفا به نوآوریهای نگارنده بستگی دارد. لذا از مطالب تکراری، کلاسیک و متعلق به دیگران فقط بصورت اختصار کمک گرفته شود.

۷- نوشتن برنامه کامپیوتری بطور مفصل در پایان نامه ضرورت ندارد و در صورت نیاز با نظر استاد راهنما در ضمیمه آورده شود در هرحال نباید بیش از ۲ تا ۳ صفحه باشد.

۸- کاغذ مورد استفاده برای نوشتن پایان نامه باید از قطع A۴ انتخاب شود.

۹- پشت جلد می تواند همانند روی جلد و به زبان انگلیسی باشد.

۱۰- تایپ متن پایان نامه بوسیله کامپیوتر باشد.

۱۱- عناوین اصلی Bold و با قلم ۱۴ و با شماره گذاری

۱۲- عناوین فرعی درجه بعد Bold و باقلم ۱۲ و با شماره گذاری

۱۳- عناوین فرعی تر بعدی ساده (غیر Bold) و با قلم ۱۲ و با شماره گذاری

۱۴- متن اصلی با قلم ۱۴ نوشته شود.

۱۵- هر پاراگرافی با Indent آغاز گردد.

۱۶- از اشکال سیاه و سفید حتی الامکان استفاده گردد.

۱۷- مطالب جداول و عناوین محورهای شکل ها فارسی اختیار شود مگر در فصل مرور بر ادبیات موضوع و در صورتیکه از کارهای دیگران عینا شکلي نقل مي شود بلحاظ امانت داري، محورهاي لاتين عنوان نويسي شود. ( عين مرجع اصلي)

۱۸- از ذکر نام مشاور / مشاورین پایان نامه روی جلد خودداری گردد.

۱۹- زبان نوشتاری پایان نامه فارسی می باشد.

۲۰- عناوین شکل در زیر آن آورده شود در صورتیکه کمتر از یک خط است بصورت مرکزی و رد صورتیکه بیش از یک خط است justify شود.

۲۱- عناوین جداول در بالای آنها و در صورتیکه یک خط یا کمتر است بصورت مرکزی و در صورتیکه بیش از یک خط است بايد justify شود.

۲۲- در انتهای چکیدههای فارسی و انگلیسی در حد ۶ کلمه کلمات کلیدی آورده شود.

۲۳- اصل کلمات اساسی لاتین که به فارسی برگردانده می شوند در پاورقی هر صفحه با شماره ارجاع آورده شود.

🔷🔹 موسسه اشراق 🔸🔶

علاوه بر اینکه انتخاب یک موضوع خاص و نوشتن پایان نامه قوی رزومه فرد را بالا میبرد تعداد مقالات هم رزومه فرد را ارتقا میدهد؛ یکی از راه های کم دردسر برای نوشتن مقاله استخراج یک یا چندین مقاله (در حد امکان) از پایان نامه میباشد. موسسه اشراق با بیش از چندین سال سابقه در زمینه استخراج مقاله از پایان نامه میتواند به بهترین شکل ممکن این کار را برای شما انجام دهد.

جهت ارسال سفارشات و مشاوره رایگان در این زمینه می توانید عضو سامانه اشراق شوید و با شماره های 09149724933-09911851170-04133373424 تماس بگیرد و یا با آدرس ایمیل:isiisc2011@gmail.com یا isi.eshragh@gmail.com درخواست خود را ارسال نمایید.

لطفا امتیاز خود را ثبت کنید
1 5
  ارسال به دوستان:

در پاسخ به:
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
اجباری
پرسش و دیدگاه شما
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
اجباری

پرسش ها و دیدگاه های کاربران
بازدیدکننده
عباس. نوروزی
4 سال پیش
کوتاه،مختصر،وبسیارمفیدبود.


خدمات موسسه انتشاراتی اشراق