نویسندگان و محققین ارجمند پس از اتمام کار نگارش و پژوهش خود در صدد چاپ کتاب بر می آیند تا بتوانند اطلاعات خود را در اختیار همگان قرار دهند و از امتیازهای چاپ کتاب بهره مند شوند.
پس از اتمام مراحل نگارش کتاب ، نوبت به ویراستاری، صفحه آرایی ، قطع ، سیشن بندی، سایزبندی و غیره می رسدکه بایستی هرکدام به ترتیب انجام گیرند تا نهایتا کتاب برای چاپ ارسال شود. اینکه کتاب شما به چه صورت چاپ و صحافی شود هم به سلیقه شما بستگی دارد و هم به حجم کتاب. در این بخش قصد داریم در خصوص انواع چاپ کتاب و صحافی مطالبی را ارائه دهیم.
چاپ دیجیتال:
1) چاپ سیاه و سفید 2) چاپ رنگی
چاپ دیجیتال معمولا برای تیراژهای زیر 500 مناسب می باشد و می توان کتاب را به صورت رنگی و یا سیاه و سفید چاپ نمود و یا حتی از کتابهای که قبلا به صورت رنگی و ساده به چاپ رسیده اند در رنگ دلخواه خودمان به چاپ برسانیم که برای چاپ کتاب استفاده از چاپ دیجیتال بسیار مناسب می باشد.
چاپ افست:
1) تک رنگ 2) دو رنگ 3) چهار رنگ
چاپ افست برای تیراژهای بالای 500 مناسب تر می باشد و ترجیح بر استفاده از چاپ افست در تیراژهای بالای 500 تا 1000 جلد می باشد در چاپ افست هزینه کتاب تک رنگ کمتر از کتاب های دیجیتال و افست دو رنگ و چهاررنگ می باشد و برای کمتر شدن هزینه های چاپ کتاب می توانیم از چاپ کتاب افست استفاده نماییم. البته در مورد هزینه های چاپ کتاب عوامل بسیاری دخیل می باشد مانند نوع تکنولوژی مورد استفاده ، تعداد تیراژ ،تعداد صفحات و سایز کتاب و تعداد رنگهای استفاده شده تغییر می کند.در حالت کلی برای چاپ کتاب از دو تکنولوژی افست و چاپ دیجیتال استفاده می گردد که هزینه ی هر کدام متفاوت است.در افست تعداد بند ودر چاپ دیجیتال،تعداد برگهای کتاب تعیین کننده ی هزینه ی چاپ می باشد.
نحوه ی پرداخت هزینه چاپ کتاب در موسسه ی افق بدین گونه است که نویسنده موقع ارسال فایل نهایی کتاب به موسسه ،قراردادی دریافت می کند که بر طبق آن،70 درصد کل مبلغ دریافت شده و انتشارات شروع به انجام صفحه آرایی و کارهای اداری چاپ (دریافت شابک فیپا ،مجوزهای چاپ ) می کند.بعد از دریافت مجوزهای لازم به نویسنده اطلاع داده می شود تا مابقی مبلغ را نیزواریز نماید و کار چاپ کتاب تکمیل گردد.
صفحه آرایی یا طرحبندی (Layout): روش آراستن یک کتاب یا صفحه ،صفحه آرایی گفته می شود.صفحه آرایی از مهمترین مراحل در چاپ یک کتاب می باشد و باید به نحوی انجام گیرد که خواننده را مشتاق به خواندن کتاب بکند.این عمل با نرم افزارهای مختلفی انجام می گیرد که وورد آسانترین و ساده ترین روش صفحه آرایی است.در صفحه آرایی موارد زیر بایستی رعایت گردد:
طراحی روی جلد: جلد کتاب در واقع به منزله ی لباس کتاب است و به عنوان محافظ کتاب نیز عمل می کند. این لباس باید متناسب با محتوای کتاب باشد.حتی جلدکتابهایی که ترجمه هستند نیز بایستی متناسب با فرهنگ کشور ما طراحی گردد.جلد کتاب بایستی دربرگیرنده ی اطلاعاتی از محتوای درونی کتاب باشد و از جذابیت خاصی برخوردار باشد تا نظر خریدار را به خود جلب کند.پس در حالت کلی طراحی روی جلد کتاب نیز از مهمترین عواملی است که باعث فروش بیشتر کتاب می گردد.
دریافت شابک و فیپا و مجوزها: پس از آماده شدن فایل نهایی کتاب توسط نویسنده و صفحه آرایی توسط انتشارات ، فایل برای گرفتن شابک راهی خانه کتاب می شود .پس از اختصاص شابک، کتاب به کتابخانه ملی برای گرفتن فیپا فرستاده میشود و پس از دریافت فیپا ،کتاب به وزارت ارشاد برای دریافت مجوز چاپ فرستاده میشود تا مجوز چاپ برای کتاب صادر شود.
صحافی: صحافی یا جلد کردن کتاب ،به عمل تاکردن ،ترتیب (قراردادن فرم های تاشده در کنار هم )،ته دوزی ،جلدگذاری، تنظیم و بههمبستن صفحات کتاب یا پایان نامه و قرار دادن آنها بین دو پوشش (جلد) که بهمنظور یکجا نگاه داشتن صفحات و جلوگیری از فرسوده یا پاره شدن و تسهیل استفاده از آنها انجام میگردد گفته می شود.
موسسه علمی پژوهشی اشراق با بیش از 5 سال سابقه در زمینه چاپ مقالات در نشریات معتبر با ضریب تاثیر مثبت همواره با ارائه خدمات حرفه ای و تخصصی و مشاوره های تخصصی رایگان در خدمت پژوهشگران بزرگوار است.
موسسه اشراق، مسیر چاپ مقاله در مجلات مورد تایید وزارت علوم را برای پژوهشگران و محققین هموار می سازد و با ارائه خدمات ترجمه، فرمت بندی و چاپ کتاب و مشاوره رایگان در خصوص انتخاب مجله مناسب، آنها را یاری می رساند.
برای ثبت سفارش میتوانید با شماره های 09149724933 و یا 04133373424 با کارشناسان موسسه تماس حاصل نمایید و از مشاوره آنها بهره مند شوید و یا درخواست خود را از طریق ایمیل isiisc2011@gmail.com ارسال نمایید تا مشاور های مورد نیاز برای شما ارائه شود.