خدمات مقاله

خدمات ترجمه

خدمات ویراستاری

خدمات کتاب

ثبت سفارش

درباره ما

5 راهکار مهم در نوشتن s.o.p که باید بدانید

انتشار 17 شهریور 1401
مطالعه 6 دقیقه

هر شخصی که قصد ادامه تحصیل در خارج از کشور را داشته باشد باید کشور مقصد را متقاعد کند تا او را جهت تحصیل در دانشگاه موردنظر پذیرش کنند. تنها راه این موضوع هم نوشتن انگیزه نامه یا s.o.p است که باید به طرز اصولی نوشته شده و به مسئول مربوطه ارسال شود. در این بخش از اشراق می خواهیم در مورد نوشتن انگیزه نامه و اصطلاحات آن صحبت کنیم. با ما همراه باشید.

5 راهکار مهم در نوشتن s.o.p که باید بدانید

s.o.p چیست؟

s.o.p مخفف Statement of Purpose می باشد و به معنی انگیزه نامه است. درواقع شما جهت اپلای کردن به یک دانشگاه خارجی علاوه بر ارسال مدارک تحصیلی و رزومه خود نیازمند به ارسال یک انگیزه نامه هستید تا در آن انگیزه خود از تحصیل در دانشگاه مربوطه را شرح دهید و مسئولان را متقاعد کنید تا شما را جهت تحصیل در آن کشور پذیرش کنند. نوشتن s.o.p اصول خاص خود را دارد و در آن تنها به معرفی و شرح مهارت ها اکتفا نمی شود. هر چقدر شما در نوشتن این انگیزه نامه هوشمندانه عمل کنید و مهارت داشته باشید نظر داوران و اساتید را بیشتر به خود جلب خواهید کرد. بنابراین به نوشتن چند خط اکتفا نکنید.

sop

در نوشتن s.o.p باید به چه مواردی اشاره کنید؟

شما در نوشتن s.o.p باید تمامی مواردی را که اساتید دانشگاه مربوطه می توانستند به صورت حضوری از شما بپرسند و این امکان در مراحل قبل از اپلای امکان پذیر نیست را پوشش داده باشید. متن انگیزه نامه خود را باید طوری طراحی کنید تا بتوانید به سوالات زیر پاسخ داده باشید:

چه دلیلی وجود دارد که شما می خواهید در آن دانشگاه و آن رشته تحصیل کنید؟

تا چه حد درخصوص رشته تحصیلی موردنظر خود تجربه دارید؟

با تحصیل در این دانشگاه می خواهید چه مهارت ها و تجربیات جدیدی کسب کنید؟

آیا می خواهید در حوزه رشته تحصیلی خود کارهای پژوهشی انجام دهید یا بیشتر به دنبال کسب شغل هستید؟

تفریحات و علاقه مندی هایتان بیشتر در چه حوزه ای است؟

چه اطلاعاتی در خصوص دانشگاه و فرهنگ آن کشور دارید؟

چه مهارت یا ویژگی منحصر به فردی دارید که می تواند برای دانشگاه جذاب باشد؟

sop

فرمت کلی s.o.p به چه صورت باید باشد؟

s.o.p یک فرمت استاندرد و کلی دارد که بایستی ترتیب نوشتن آن رعایت شود و به صورت اصولی تنظیم شود. در ذیل قسمت های مختلف s.o.p را بررسی می کنیم:

معرفی

بند اول: معرفی و ذکر مشخصات

بند اول s.o.p معمولا با معرفی شروع می شود. می توانید به طور مختصر در مورد کشوری که در آن زندگی می کنید صحبت کنید و یا از اهداف کوتاه مدت و بلندمدت و برنامه ریزی های خود برای آینده حرف بزنید. همچنین می توانید دلیل انتخاب رشته موردنظر خود را توضیح دهید و بگویید که می خواهید در آینده چه شغلی داشته باشید. همچنین کمی از الگوی خود در زندگی شخصی توضیح دهید. تمامی این موارد را می توانید به طور خلاصه و تیترگونه بنویسید زیرا که در ادامه به توضیحات بیشتر درباره هر کدام خواهید پرداخت.


سوابق تحصیلی

بند دوم: سوابق تحصیلی

بعد از قسمت معرفی به بیان مدارک و سوابق تحصیلی خود بپردازید. مدارک آکادمیک مرتبط یا غیر مرتبط با رشته تحصیلی خود را ذکر کنید. اگر رشته ای که می خواهید برای ادامه تحصیل در کشور مربوطه انتخاب کنید با سوابق تحصیلی تان ارتباط ندارد باید دلایل و هدف خود از انتخاب آن را بازگو نمایید. اشاره به نقاط قوت و مهارت های خود درخصوص رشته تخصیلی تان فراموش نشود.


cv

بند سوم: سوابق کاری

اگر قبلا سابقه اشتغال دارید باید آن را ذکر کنید و اگر مرتبط با رشته تحصیلی تان نبوده است دلایل انتخاب آن شغل را نیز مطرح نمایید. در صورتی که قبلا در سازمان خاصی مشغول به کار نبوده اید می توانید در مورد شغلی که دوست دارید در آینده داشته باشید کمی صحبت کنید.


هدف

بند چهارم: بیان اهداف فعلی و آینده خود

در این قسمت باید اهداف کوتاه مدت و بلندمدت خود را شرح دهید. در حال حاضر آنچه که برای شما و دانشگاه مربوطه مهم است اهداف فعلی تان می باشد که چرا می خواهید در آن دانشگاه مربوطه به ادامه تحصیل بپردازید. در خصوص اهداف بلند مدت خود که بعد از اتمام درس و دانشگاه خواهد بود باید در زمینه شغلی و کاری را که دوست دارید انجام دهید صحبت کنید. مسلما این شغل یا می تواند به صورت اشتغال در یک سازمان و برای یک کارفرما باشد و یا در راستای کارآفرینی و خویش فرمایی باشد که در هر دو صورت شما باید به توضیح ابعاد آن بپردازید.


دانشگاه

بند پنجم: دلایل انتخاب دانشگاه مربوطه

قبل از نگارش این قسمت سعی کنید اطلاعات کافی و جامع از دانشگاه مربوطه کسب کنید تا در دلایل خود از آن ها استفاده کنید. در این بخش می توانید به امکانات و سطح علمی که دانشگاه موردنظر دارد اشاره کنید و علاقه مندی خود به آن ها را ذکر نمایید. در تعریف و تمجید از امکانات دانشگاه اغراق نکنید و در عین سادگی بیان کنید که دوست دارید با تحصیل در آن جا مفید واقع شوید و به صورت گروهی خواستار عضویت در تیم تحقیقاتی و پژوهشی آن جا شوید


نتیجه گیری

بند آخر: نتیجه گیری

در بند آخر شما باید آمادگی خود را جهت مواجهه با انواع چالش هایی که ممکن است به دلیل مهاجرت برایتان اتفاق بیفتد را دارید و در این راه کاملا ثابت قدم هستید و تحمل مشکلات را دارید. همچنین اگر از طرف استاد یا مسوولی از سوی دانشگاه دعوت شده اید نام او را نیز ذکر نمایید. به طور کلی و استاندارد بند های یک s.o.p به این صورت خواهد بود اما با توجه به دانشگاه مربوطه می توانید آن را تغییر دهید و یا مثلا یک بند در جهت توضیح تمکن مالی خود نیز اضافه کنید.

5 راهکار مهم که در نوشتن s.o.p به شما کمک میکند

حال که با مفهوم s.o.p و همچنین بخش های مختلف آن آشنا شدید نوبت آن است که به معرفی 10 راهکار مهم که بپردازیم که در نوشتن انگیزه نامه به شما کمک بسیاری خواهد کرد:

در عین حال که با زبانی رسمی متن انگیزه نامه خود را می نویسید سعی کنید کمی چاشنی داستانی و به تصویر کشیدن خود را نیز اضافه کنید. اگر به حالت کلیشه ای خود را معرفی کنید جذابیت خاصی برای اساتید نخواهید داشت بنابراین سعی کنید خود را به صورت داستان گونه معرفی کنید.

سعی کنید متن انگیزه نامه تان عاری از هرگونه اشتباه نگارشی یا ادبی باشد. درواقع هرچقدر ترجمه متن شما با کیفیت باشد و همچنین نکات نگارشی و گرامری در آن به خوبی رعایت شده باشد یعنی شما در مرحله اول برای خود و در مرحله دوم برای اساتید ارزش بسیاری قائل هستید.

سعی کنید انگیزه نامه خود را بر طبق اصول دانشگاه موردنظر تنظیم کنید. برخی از دانشجویان یک انگیزه نامه را با قالب و متن یکسانی به چندین دانشگاه ارسال می کنند که بسیار کار اشتباهیست هر دانشگاه و هر کشور الگو و آداب و رسوم و فرهنگ خاص خود را دارد که باید در نگارش s.o.p تمامی این موارد را مد نظر گرفت.

سعی کنید در نگارش تمامی قسمت های متن انگیزه نامه صادقانه رفتار کنید و هیچ موردی را به صورت اغراق آمیز و یا به دروغ در رابطه با خود ننویسید. حتی اگر مشکلاتی در رابطه با آموزش و یا شغل خود دارید صراحتا می توانید آن ها را با جمله بندی های خوب بیان کنید.

پس از اتمام نگارش یکبار آن را برای دوستان و آشنایانتان بخوانید زیرا آنها به عنوان یک عنصر خارجی که شما را می‌شناسند بهتر می‌توانند به اضافه کردن نکات مهم درباره‌تان یا غلط‌گیری موارد گفته شده کمک‌تان کنند.

خدمات نگارش S.O.P در موسسه انتشاراتی اشراق

با توجه به نیاز مشتریان عزیز اعم از دانشجویان و اساتید و دانشگاهیان برای نگارش انگیزه نامه، موسسه انتشاراتی اشراق با گزینش دقیق و چند مرحله‌ای تیم فنی خود، در صدد ارائه خدمات با حفظ نهایت تعهد در امانت‌داری و کیفیت است تا دغدغه‌ی مراجعین برای مهاجرت تحصیلی را برطرف سازد.

شما می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد نگارش انگیزه نامه، با کارشناسان موسسه انتشاراتی اشراق در ارتباط باشید.

لوگو

لطفا امتیاز خود را ثبت کنید
1 5
  ارسال به دوستان:

سوالات متداول

در موسسه انتشاراتی اشراق نگارش انگیزه نامه به تمامی زبان ها انجام می گیرد.

شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر و هزینه دقیق با کارشناسان موسسه انتشاراتی اشراق تماس حاصل فرمایید.

خیر- برای انجام کارهای اپلای می توانید به موسسات مهاجرت تحصیلی مراجعه فرمایید.

سوالات بیشتر
در پاسخ به:
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
اجباری
پرسش و دیدگاه شما
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
اجباری


خدمات موسسه انتشاراتی اشراق