پژوهشگران برای اینکه بتوانند مقالات خود را در مجلات معتبر علمی به چاپ برسانند نیاز دارند تا مراحل سابمیت را به درستی انجام دهند تا مقاله بصورت تکمیل شده به دست سردبیر مجله برسد. اینکار نیازمند آگاهی از اصول و قوانین سابمیت میباشد. در این بخش از اشراق میخواهیم درمورد نکات اصلی سابمیت صحبت کنیم. با ما همراه باشید.
institute for Scientific Information) ISI) یا “موسسه اطلاعات علمی” یک موسسهی خصوصی است که توسط Eugene Garfield در سال 1960م تاسیس شد و در سال 1992 توسط Thomson Scientific & Healthcare خریداری شد و بعنوان Thomson ISI شهرت یافت. تامسون در سال 2008 با گروه رویترز Reuters Group ادغام شد، و هم اکنون Thomson ISI قسمتی از دپارتمان Healthcare & Science متعلق به موسسه Thomson Reuters است. این موسسه نشریاتی را که در تمام جهان منتشر میشوند بررسی و مقالات نشریاتی را که معتبر میداند به منظور امکان جستجو در مراکز علمی و تحقیقاتی، فهرست میکند. این امکان جستجو با دریافت هزینه در اختیار استفاده کنندگان گذاشته میشود. مؤسسهٔ ISI خدمات مربوط به پایگاههای دادهٔ فهرست کتابها و مقالات را ارائه میدهد. بهطور اختصاصی این خدمات نمایهسازی نقلقولها و تحلیل آنها است که توسط خود گارفیلد پایهگذاری شده است. این خدمات شامل نگهداری دادههای نقلقولهای مقالات هزاران نشریهٔ دانشگاهی است. این خدمات از طریق سرویس پایگاه دادهٔ ISI’s Web of Knowledge در دسترس است. این پایگاه داده به پژوهشگران این امکان را میدهد که بداند کدام مقالهها بیشتر مورد ارجاع قرار گرفته و چه مقالاتی از این مقاله مطلبی را نقلقول کردهاند. ISI ، سالانه گزارشی را تحت عنوان گزارش استنادی مجلات علمی را که با سرواژه JCR معروف است ارائه میکند که در آن مجلات نمایهشده در بانک اطلاعاتی خود را بر اساس شاخصی با عنوان ایمپکت فاکتور رتبهبندی میکند. در حال حاضر ضریب تاثیرگذاری یکی از شاخصهای اصلی برای اعتبار علمی مجلات علمی محسوب میشود.
هنگامی که شما مراحل ثبت یک مقاله را در یک مجله طی و در نهایت موفق به ارسال مقاله شدید در حقیقت مقاله را سابمیت کرده اید. سابمیت در لغت به معنای ارائه کردن و معرفی کردن است و هیچ امتیاز علمی برای نویسنده ندارد. یعنی در رزومه خود نمی توانید برای سابمیت کردن مقاله امتیازی بگیرید یا نسبت به آن ادعایی داشته باشید چون هر چیز بی ربطی را میتوان به یک مجله کاملا معتبر سابمیت کرد و مانعی در این زمینه وجود ندارد. در برخی دانشگاه ها برای دانشجویی که مقاله خود را سابمیت کرده به دلیل آنکه زیر نظر استادان راهنما و مشاور این کار انجام شده و فرض بر این است که مقاله محتوای علمی دارد برای آن امتیازات مثبتی در زمان دفاع در نظر میگیرند. بهطورکلی زمانی که شما یک مقاله را برای چاپ در یک ژورنال، ارسال میکنید در حقیقت شما مقاله خود را سابمیت کردهاید. برای سابمیت یک مقاله به یک ژورنال، باید به سایت ژورنال مراجعه کرده و از قسمت مربوط به سابمیت اقدام نمایید. البته قبل از اقدام به سابمیت، ابتدا باید قسمت دستورالعمل برای نویسندگان را که معمولاً با عناوینی مانند Instruction For Authors آورده میشود مطالعه کنید.
در هنگام انجام مرحله سابمیت مقاله به مجله موردنظر مخصوصا در سایت مجله های بین المللی، ممکن است با برخی اصطلاحات و عبارات مواجه شوید که معانی آنهارا ندانید و با مشکل مواجه شوید و یا آن مرحله را بدرستی نتوانید تکمیل کنید. بنابراین ضروریست تا با اصطلاحات مربوط به سابمیت آشنا شوید. در ذیل به برخی از آنها اشاره می کنیم.
journal (ژورنال): به معنای مجلات علمی دانشگاهی است. مقالات در این ژورنال ها چاپ میشوند.
Resubmit: به معنای اینکه مقاله ایراداتی داشته است.بعد از رفع مشکلها، مقاله مجددا باید ارسال شود و دوباره در فرآیند داوری مثل دفعه ی اول قرار گیرد.
Manuscript: به معنی دست نویس می باشد و در واقع همان مقاله ای است که برای ژورنال ارسال کرده اید ولی هنوز به چاپ نرسیده است.
Manuscript NO: همان شماره ای که پس از ارسال مقاله در یک مجله به شما داده می شود و با آن میتوانید وضعیت مقاله ی خود را چک کنید.
Paper: همان دست نویسی که در یک ژورنال به چاپ رسیده است. به آن Article هم میگویند.
Under Review: یعنی مقاله تحت داوری است و باید منتظرنتایج بمانید.
Accept: یعنی مقاله جهت چاپ در مقاله قبول شده است.
Reject: به معنای رد مقاله ی شماست. بهتر است در این شرایط مقاله ی خود را بازخوانی کنید وآن را از نظر محتوایی ویرایش کرده ونظرات داوران را درمورد رد مقاله بخوانید و اشکالات خواسته شده را بر طرف کنید و آن را برای یک ژورنال دیگر که در ارتباط با موضوع مقاله شماست ارسال کنید.
Proof: قبل از چاپ مقاله یک نسخه از آن توسط ژورنال برای فرد ارسال کننده فرستاده می شودتا پس از تایید از نظر نام نویسندگان و مشخصات دیگر برای چاپ نهایی در مجله ارسال شود و پس از چاپ جای هیچ گونه اعتراضی نخواهد بود.
cover letter: نامه ای است که همراه مقاله برای ارسال به مجله نوشته می شود و هدف اصلی از نوشتن آن ارائه توضیح مختصر و جامع در ارتباط با مقاله و مطالعه انجام شده است. مشخصات نویسندگان و عنوان حتماً باید نوشته شده باشد.
Author Guidelines OR Authors instructions: راهنمای نویسندگان، شیوه نامه نوشتن مقاله یا دستورالعمل تدوین مقاله و شرایط پذیرش آن را توضیح میدهد.
سابمیت مقاله، درواقع آخرین مرحله ای است که یک پژوهشگر برای ارسال مقاله خود انجام میدهد. پس درنتیجه باید تمامی پروسه مقاله خود را به اتمام رسانده باشید. مراحلی که باید قبل از سابمیت مقاله خود انجام دهید در ذیل اشاره شده است:
بعد از آماده سازی مقاله و انجام ویرایشات لازم می توانید مقاله خود را به یک مجله تخصصی ارسال و یا سابمیت نمایید. بنابراین باید راهی وجود داشته باشد که بتوان از طریق آن مقاله را به مجلات ISI سابمیت کنید. که در زیر به روش های سابمیت مقاله اشاره شده است.
امروزه اکثر مجلات از این روش برای سابمیت مقاله استفاده می شود زیرا هم در دسترس است و هم اینکه سریع و راحت تر می باشد. در این روش شما ابتدا وارد سایت مجله می شوید و نام کاربری و کلمه عبور دریافت می کنید. سپس وارد صفحه مربوط به خود شده و مراحل را یکی یکی طی کرده و در نهایت یک کد یا سابمیت نامبر دریافت می کنید که از آن پس برای هر نوع مکاتبه و انجام تغییرات در مقاله از آن کد استفاده می کنید. همچنین هر عملیاتی که از طرف ژورنال بر روی مقاله شما انجام می شود در این سیستم ثبت می گردد و شما قادرید مقاله خود را ردیابی کنید.
در این نوع سابمیت شما از ایمیل مجله استفاده کرده و مقاله خود را که دقیقا مطابق با راهنمای ژورنال تهیه شده برای مجله ارسال میکنید. در برخی مجلات بعد از ارسال ایمیل برای مقاله شما کد یا همان سابمیت نامبر در نظر گرفته شده و شما هر دفعه از طریق آن میتوانید با ادیتور مقاله خود مکاتبه کنید. استفاده از هر کدام از این روشها به معنای اعتبار بیشتر یک مجله نیست و بستگی به امکانات مجله دارد.
اگر شما بهترین پژوهش را هم انجام بدهید تا زمانی که نتوانید در مجلات معتبر خارجی و داخلی سابمیت و سپس چاپ و نشر دهید پژوهش های شما ارزشی نخواهند داشت اما به دلیل اینکه هر یک از مجلات روند و روش دریافت پذیرش و هزینههای متفاوتی برای نشر مقاله دارند ما در موسسه انتشاراتی اشراق به همراه متخصصان با تجربه در این زمینه آماده ایم تا مقاله شما را در مجلات معتبر بین المللی پذیرش و چاپ کنیم.
ثبت سفارش چاپ و ارسال اطلاعات موردنیاز |
بررسی مجلات و معرفی بهترین مجله مرتبط |
تایید مجله از جانب شما و ارسال مقاله به مجله موردنظر |
پیگیری وضعیت مقاله و دریافت پاسخ نهایی |
سابمیت مقاله روش ها و اصول خاص خود را دارد پیشنهاد میشود اگر در این زمینه اطلاعات کافی ندارید کار مقاله خود را به متخصصان حرفه ای و باتجربه موسسه انتشاراتی اشراق بسپارید. زمان پذیرش و چاپ یک مقاله در ژورنال معتبر کاملا بستگی به زمان داوری دارد. پروسه داوری هرچقدر طولانی تر باشد واضح است که مقاله مدت زمان بیشتری در انتظار خواهد بود. اما اگر نتیجه داوری سریعتر مشخص شود مقاله در سریعترین زمان ممکن پذیرفته خواهد شد. پذیرش تضمینی مقاله نیز کاملا وابسته به کیفیت مجله میباشد. برخی از ژورنالها مقاله را به صورت تضمینی پذیرش میکنند اما برخی دیگر پذیرش تضمینی ندارند و همه چیز وابسته به نظر داوران میباشد. برخی از ژورنالهایی که دارای ایمپکت فکتور بالایی هستند به هیچ عنوان مقالات را به صورت تضمینی پذیرش نمیکنند. اما برخی دیگر از ژورنالها پذیرش کاملا به صورت تضمینی میباشد. برای اینکه روند داوری هر چه سریعتر اتفاق بیفتد و نتیجه پذیرش مشخص شود لازم است تغییراتی در ساختار مجلات به وجود آورید تا بیشتر مورد توجه داوران قرار بگیرد و سریعتر پذیرفته شود و به این خاطر هم متخصصان با تجربه در تیم موسسه انتشاراتی اشراق آماده انجام سفارشات چاپ مقاله شما در مجلات معتبر هستند.
شما می توانید با ارسال فایل مقاله خودتان از طریق ثبت سفارش چاپ مقاله در مجلات معتبر از طرف کارشناسان موسسه انتشاراتی اشراق هزینه نهایی را دریافت کنید.
پذیرش مقاله کاملا وابسته به کیفیت مجله میباشد. برخی از ژورنالها مقاله را به صورت تضمینی پذیرش میکنند اما برخی دیگر پذیرش تضمینی ندارند و همه چیز وابسته به نظر داوران میباشد.
سابمیت مقاله در کلیه مجلاتی که با موضوع مقاله شما مرتبط باشد نیاز است.
شما می توانید با کارشناسان موسسه انتشاراتی اشراق تماس بگیرید تا آن ها شما را راهنمایی کنند تا در نهایت بهترین مجله برای چاپ مقاله شما انتخاب شود.
مدت زمان لازم برای چاپ مقاله با توجه به مجلات مختلف می تواند متفاوت باشد و بستگی به خود مجلات دارد ولی کارشناسان موسسه انتشاراتی اشراق با استفاده از تجربه کاری تمام تلاش خود را می کنند تا مقاله شما در کمترین زمان ممکن چاپ شود.