بسیاری از دانشجویان توانستهاند با استخراج مقاله از پایاننامه، به تقویت رزومه پژوهشی خود بپردازند و توسط آن امتیاز بگیرند. اگر شما هم میخواهید همانند آنها این اقدام ارزشمند را انجام دهید، تا انتهای این بخش از اشراق همراه باشید.
پایاننامه مقطع کارشناسی ارشد، ماحصل سالها تلاش و زحمت دانشجویان است که به صورت پژوهشی با توجه به رشته و تخصص خودشان گردآوری میکنند. این منبع ارزشمند نباید صرفا پلی جهت اخذ مدرک این دوره و فارغ التحصیل شدن از دانشگاه باشد. مطالعه این مطلب به شما نشان خواهد داد که چگونه میتوان مقاله های علمی و با ارزشی از پایان نامه استخراج کرد.
همانطور که میدانید، بسیاری از افراد علی الخصوص در قشر پژوهشگر، دانشجو و اساتید، جهت ارتقای رزومه تحصیلی و شغلی، کسب امتیاز در مصاحبه دکتری، مهاجرت تحصیلی و... نیاز به چاپ مقاله در مجلات معتبر دارند. این افراد جهت نیل به این هدف نیاز به مقالات مختلف پیدا میکنند که بهترین راه، استخراج مقاله از پایاننامه مقطع کارشناسی ارشد و یا رساله دکتری است. درواقع از آنجا که برای نگارش پایاننامهها وقت و انرژی بسیاری صرف تحقیق و پژوهش میگردد، منابع ارزشمندی جهت تبدیل پایان نامه به کتاب، مقاله و... هستند. استخراج مقاله نیز به دلیل اینکه در مدتزمان کمتری انجام میشود و همچنین در برخی از پایاننامهها که نتایج پرباری دارند، امکان استخراج دو الی سه مقاله پژوهشی نیز وجود دارد، معمولاً از اهمیت و مزایای زیادی برخوردارند و میتوانند برای شخص متقاضی کاربردهای زیادی داشته باشند؛ زیرا او میتواند در حداقل زمان، حداکثر چند مقاله در دست داشته باشد. از مزایای دیگر استخراج مقاله از پایاننامه این است که معمولاً در مقطع کارشناسی ارشد، دانشجویان جهت کسب دو نمره پایاننامه خود این کار را انجام میدهند که علاوه بر کسب نمره، با مقاله نویسی و ساختار آن نیز آشنایی داشته باشند.
فرمت مقاله با پایاننامه در ابعاد و موارد مختلفی با یکدیگر متفاوت است و همین تفاوت باعث میشود که نتوان آن را مستقیماً و بدون اعمال تغییرات خاصی، جهت چاپ در مجلات ارسال نمود. ازجمله تفاوتهای اصلی که این دو باهم دارند عبارتاند از:
تعداد صفحات و کلمات پایاننامه بیشتر از مقاله است و معمولاً محدودیت تعداد کلمات ندارد؛ این در حالی است که مقاله محدودیت دارد و بایستی حداقل 3000 کلمه نگارش شده باشد و تعداد صفحات آن نباید از 14 الی 20 صفحه بیشتر باشد.
پایاننامه دارای فصول مختلف است که در هر فصل مباحث مخصوص به آن فصل نوشته میشود؛ اما مقاله فصل بندی مشخصی ندارد و در عوض اجزای آن از جمله چکیده، مقدمه، کلمات کلیدی، مقدمه و... به صورت تیتروار آورده میشوند.
همانطور که میدانید هدف از نگارش پایاننامه، کسب نمره در مقطع تحصیلی مشخص شده و اخذ مدرک است؛ اما هدف از نگارش مقاله و چاپ آن در مجلات، علاوه بر اخذ امتیاز، ارائه پژوهشهای خود به جهانیان و هم رشتههای خود است.
مخاطبان پایاننامهها معمولاً اساتید دانشگاه جهت ارائه نمره و یا نهایتاً دانشجویان هم رشته با آن پایاننامه جهت تحقیق است؛ اما مخاطبان یک مقاله چاپ شده در درجه اول داوران مجله و سپس عموم مردم و پژوهشگران با رشته مشابه است.
حال که با تفاوت پایاننامه با مقاله آشنا شدید، نوبت آن است تا از چگونگی و نحوه استخراج مقاله نیز اطلاع یابید. درواقع قبل از شروع به استخراج یک مقاله، در ابتدا بایستی نوع مقالهای را که میخواهید استخراج کنید، تعیین نمایید؛ چرا که ساختار هر مقاله متفاوت از دیگری خواهد بود. برای مثال ساختار و اجزای یک مقاله پژوهشی با مقاله مروری یکسان نخواهد بود. پس از مشخص کردن نوع مقاله، باید با ویژگیها و اجزای مقاله آشنا شوید و سپس کار استخراج را آغاز نمایید. در این قسمت مبنای مقاله، از نوع پژوهشی است و علاوه بر آشنایی با چگونگی استخراج، با اجزای یک مقاله پژوهشی نیز آشنا خواهید شد.
عنوان مقاله میتواند همان عنوان پایاننامه و یا متفاوت از آن باشد؛ اما تعداد کلمات آن حداکثر 15 واژه است. عنوان بایستی معرف مقاله، کوتاه و گویا و جدید باشد. دقت کنید در انتخاب عنوان از متغیرهای موجود و کلمات کلیدی نیز استفاده کنید. پس از انتخاب عنوان مقاله، بهتر است آن را در گوگل اسکولار و یا ایرانداک جستجو کنید تا از تکراری نبودن عنوان خود اطمینان حاصل کنید.
برای استخراج چکیده مقاله، میتوانید چکیده پایاننامه را خلاصهتر و ساختارمند بنویسید. چکیده مقاله در اکثر مواقع نباید بیش از 250 کلمه باشد و همچنین به سوالاتی مانند چرایی انجام تحقیق، راههای انجام تحقیق، نتایج حاصل از آن و کاربرد این نتایج پاسخ دهد. چکیده یکی از اجزای اصلی و مهم مقاله بهحساب میآید که داوران مجله بر کیفیت آن تاکید بیشتری دارند.
کلمات کلیدی نقش برچسب و یا هشتگ های مقاله شما را دارند؛ با انتخاب هوشمندانه آنها باعث بیشتر دیده شدن مقاله شما خواهند شد. کلمات کلیدی شما باید توصیف کننده متغیرهای تحقیق باشند و ترجیحاً نباید با واژههای عنوان مقاله یکسان باشد. پس از انتخاب کلمات کلیدی بهتر است آنها را در گوگل اسکولار جستجو کنید تا مقالات مشابه با آن را جهت مطالعه بیشتر پیدا کنید.
مقدمه مقاله باید دارای سه ساختار اصلی باشد که در حین استخراج میتوانید از تمامی فصول پایاننامه استفاده کنید. در بند اول مقدمه مخاطب باید با موضوع تحقیق و نیاز آن آشنا شود؛ در بند دوم بایستی پیشینه تحقیق خود را بیاورید برای نگارش آن میتوانید به فصل دوم از پایاننامه مراجعه کنید. در بند آخر مقدمه نیز اهداف تحقیق و ضرورت انجام آن بهطور خلاصه توضیح داده میشود.
برای استخراج روش شناسی یا متدلوژی مقاله خود میتوانید از فصل سوم پایاننامه خود استفاده کنید اما به طور خلاصهتر و با کمک جداول و نمودارهای مهم که متغیرهای مورداستفاده در مقاله را نشان دهد این بخش را گردآوری نمایید. متدلوژی مقاله باید دربرگیرنده اطلاعات مفیدی از مجموع فنون، روشها، آزمایشها، معادلات ریاضی و تحقیقات میدانی استفاده شده در مقاله باشد.
استخراج یافتههای تحقیق میتواند از فصل چهارم پایاننامه باشد. در این بخش شما به تبیین نتایجی که از روش شناسی تحقیق حاصل شده است میپردازید. در استخراج یافتهها دقت داشته باشید اگر اطلاعاتی وجود دارد که بهصورت مستقیم نتایج را بیان نمیکند حذف کنید و همچنین از جداول و نمودارهای واضح و گویا استفاده کنید که در متن مقاله نیز به آنها اشاره کرده باشید.
فصل پنجم پایاننامه بهترین قسمت برای استخراج بحث و نتیجه گیری مقاله است. برای استخراج این قسمت سعی کنید نوآوری به خرج دهید و نتایج پایاننامه را عیناً کپی برداری نکنید. همچنین از رفرنس دهی در این بخش نیز پرهیز کنید؛ چرا که بحث و نتیجه گیری مقاله منحصر به پژوهش شماست و بایستی خودتان نگارش کنید. در برخی مقالات این دو در بخشهای مجزا آورده میشوند.
در رفرنس نویسی مقاله خود بایستی بسیار دقت عمل داشته باشید و به هیچ وجه رفرنسهای انتهای پایاننامه را در مقاله نیز کپی نکنید؛ زیرا شما فقط بخشهایی از پایاننامه را استفاده کردهاید و باید رفرنسهای درون متنی و پایان متنی شما با هم مطابقت داشته باشد. همچنین مقاله شما باید از یکی از سبکهای رفرنس نویسی مانند APA، رفرنس نویسی شیکاگو و... تبعیت کند.
این سوالی است که اکثر دانشجویان و پژوهشگران در ذهن خود دارند. واقعیت امر این است که نمیتوان پاسخ مشخصی به این سوال ارائه داد و دلیل آن نیز به خاطر متفاوت بودن کیفیت پایان نامهها است. به طور معمول و استاندارد میتوان گفت از یک پایاننامه در حالت عادی، یک مقاله پژوهشی و یک مقاله مروری قابل استخراج است؛ اما در صورتی که در پایاننامه از تعداد زیادی متغیر و نتایج استفاد شده باشد و اصطلاحا پایاننامه پرباری باشد، امکان استخراج 3 الی 4 مقاله نیز وجود خواهد داشت.
مقالهای که از پایاننامه استخراج میشود، در اصطلاح عامیانه بهصورت فایل خام مقاله و طبق فرمت استاندارد خواهد بود که مستقیماً و بدون اعمال تغییرات، قابلیت ارسال به هیچ مجلهای را نخواهند داشت. در این قسمت میخواهیم به مراحلی که پس از استخراج مقاله، بایستی مورد توجه قرار گیرند، اشاره کنیم:
درصورتیکه شما قصد داشته باشید مقاله استخراج شده خود را به ژورنالهای خارجی ارسال نمایید، نیازمند به ترجمه تخصصی مقاله به زبان انگلیسی هستید. دقت داشته باشید این کار بایستی توسط مترجم متخصص و مسلط به موضوع مقاله انجام شود؛ چرا که بسیاری از مقالات به دلیل عدم ترجمه صحیح و تخصصی، توسط مجله ریجکت میشوند؛ بنابراین در خصوص ترجمه مقالات خود، دقت کنید که هدفتان از ترجمه صرفاً برگردان متن نباشد و ترجمهای که صورت میگیرد تخصصی باشد و مفهوم را به درستی انتقال دهد.
درصورتیکه مقاله استخراج شده، نیاز به ویراستاری تخصصی داشته باشد، بایستی این کار را جهت حصول به نتیجه بهتری، انجام دهید. اگر مقاله شما فارسی است، بایستی ویرایش ادبی صورت گیرد و اگر مقاله انگلیسی میباشد، بایستی از ویرایشهای نیتیو، گرامری و... استفاده کنید. به طور کلی ویراستاری تخصصی مقاله به سه دسته کلی ویرایش فنی که انسجام ظاهری نوشتهها و مقالات را بهبود میبخشد. ویرایش ساختاری به اصلاح دستور زبان و قواعد زبان پرداخته و ویرایش محتوایی قسمتهای مختلف و اجزای مهم مقاله را مورد بررسی قرار میدهد. ویرایش تخصصی مقاله به سه دسته کلی ویرایش فنی، ویرایش ساختاری و ویرایش محتوایی تقسیم میشود. ویرایش فنی انسجام ظاهری نوشتهها و مقالات را بهبود میبخشد، ویرایش ساختاری به اصلاح دستور زبان و قواعد زبان میپردازد و ویرایش محتوایی قسمتهای مختلف و اجزای مهم مقاله را مورد بررسی قرار میدهد.
میتوان گفت فرمت بندی مقاله طبق فرمت مجله، یکی از مهمترین اقداماتی است که جهت ارسال مقاله به مجله صورت میگیرد. در این مرحله شما هر آنچه را که در سایت مجله تحت عنوان راهنمای نگارش مقاله ذکر شده است، بایستی رعایت کنید. برای مثال برخی از مجلات علاوه بر چکیده اصلی مقاله، درخواست نگارش چکیده مبسوط نیز میکنند و یا در برخی از مجلات دیگر ممکن است با محدودیت تعداد کلمات مقاله مواجه شوید. در صورتی که این ساختار و فرمت مورد قبول مجله رعایت نشده باشد، احتمال ریجکت و یا درخواست اصلاحات از طرف مجله بسیار زیاد است.
افیلیشن (affiliation) همان وابستگی سازمانی است که نوشتن آنهم در مقالات فارسی و هم در مقالات انگلیسی الزامی است. نحوه نگارش آن نیز معمولاً به صورت یکسان است و استاندارد خاصی دارد؛ اما جهت کسب اطمینان از طرز نوشتن صحیح آن، میتوانید به مقالات پیشین چاپ شده در مجله انتخابی خود مراجعه و بر طبق الگوی آنها، افیلیشن خود را تکمیل کنید. اطلاعاتی که معمولاً در افیلیشن نوشته میشود، عبارت اند از: درجه علمی نویسنده، وابستگی سازمانی او به دانشگاه و یا سازمانهای علمی دیگر و مشخصات آن شامل گروه و دانشکده. در ذیل میتوانید یک نمونه افیلیشن را ملاحظه کنید:
Department of Industrial Engineering, Faculty of Engineering, South Tehran Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
آخرین مرحله و زمانی که مقاله شما جهت ارسال به مجله آماده شد، سابمیت مقاله نام دارد. زمانی که شما فایل مقاله و اطلاعات آن را در سایت مجله آپلود کردید، یعنی عمل سابمیت را انجام دادهاید. روش سابمیت کردن مقاله در هر مجله متفاوت است. برخی از مجلات سابمیت پنلی دارند و شما باید تمامی مراحل سابمیت را به صورت آنلاین و از طریق سایت مجله پیش ببرید. بعضی دیگر از مجلات نیز سابمیت از طریق ایمیل دارند و بایستی فایل مقاله و اطلاعات آن توسط ایمیل به سردبیر ارسال گردد. این نوع سابمیت نسبت به حالت قبلی معمولاً زمانبر است و به مدت زمان بیشتری جهت دریافت پاسخ از طرف مجله نیاز دارد.
هزینه استخراج مقاله از پایاننامه به پارامترهای مختلفی بستگی دارد. برای مثال هزینه استخراج مقاله از پایاننامه فارسی با هزینه استخراج از پایاننامه انگلیسی متفاوت است. همچنین ممکن است برخی خدمات اضافه دیگری علاوه بر استخراج نیز برای متن مقاله صورت گیرد که منجر به متفاوت ساختن هزینه نهایی شود. برای مثال خدمات ویراستاری یا فرمت بندی و...یا در برخی از موارد به دلیل محدودیت زمانی، استخراج در مدت زمانهای کمتری در حالت فشرده یا فشرده پلاس انجام میشود که مستلزم پرداخت هزینه بیشتری خواهد بود. در موسسه انتشاراتی اشراق هزینه استخراج مقاله از پایاننامه را میتوانید در پلتفرم زیر به صورت آنلاین و با توجه به شرایط فایل پایاننامه خود و خدمات درخواستی، برآورد کنید:
تا به اینجای کار با کلیات استخراج مقاله از پایاننامه آشنا شدید و اگر بتوانید اطلاعات خود را نیز در خصوص مقاله نویسی و ساختار آن افزایش دهید، ممکن است بتوانید مقالات خوبی از پایاننامه ارزشمندتان استخراج و جهت چاپ آنها در مجلات اقدام کنید؛ اما بسیاری از پژوهشگران و دانشجویان به دلیل کمبود وقت و یا عدم آشنایی صحیح با نحوه استخراج مقاله از پایاننامه، ممکن است این کار را به دست متخصصانی که در موسسات مختلف این خدمات را ارائه میدهند، بسپارند. امروزه با توجه به گسترش این موسسات در ارائه خدمات مختلف در حوزه مقاله نویسی، بهتر است چند معیار و پارامترهای مهمی را در نظر بگیرید تا بتوانید با یک انتخاب بهینه، خروجی باکیفیتتری تحویل بگیرید. از جمله مواردی که قبل از انتخاب موسسات معتبر برای این کار باید در نظر بگیرید به شرح زیر است:
نوشتن یک پایاننامه کاری دشوار اما در عین حال ارزشمندی است ولی در نهایت اگر تبدیل به مقالهای چاپ شده در مجلات معتبر شود بسیار کارآمدتر و مفیدتر خواهد بود؛ اما بسیاری از دانشجویان به دلیل عدم آشنایی با فنون استخراج یا نگارش مقاله موفق به تبدیل کردن آن به مقاله استاندارد نمیشوند. به همین دلیل مقالات آنان پس از سابمیت متاسفانه ریجکت میشود. ولی ما در موسسه انتشاراتی اشراق به همراه متخصصین با تجربه آمادهایم تا از پایاننامه شما مقالات باکیفیت استخراج کنیم تا آنها را در مجلات معتبر به چاپ برسانیم. شما عزیزان میتوانید بر طبق مراحل زیر سفارش خود را ثبت کنید:
ثبت سفارش و ارسال فایل پایان نامه و اطلاعات مورد نیاز برای محاسبه و اعلام قیمت نهایی
بررسی فایل پایان نامه توسط کارشناسان و برآورد اینکه چه تعداد مقاله قابل استخراج است
اعلام عناوین قابل استخراج توسط محقق، دریافت تائید نهایی و شروع کار استخراج مقاله
تایید نهایی مقالات توسط بازرس و تحویل فایل های نهایی مقالات استخراج شده از پایان نامه
با توجه به نیاز مشتریان عزیز اعم از دانشجویان و اساتید و دانشگاهیان برای خدمات استخراج مقاله از پایان نامه، موسسه انتشاراتی اشراق با گزینش دقیق و چند مرحله ای تیم فنی خود، در صدد ارائه خدمات با حفظ نهایت تعهد در امانت داری و کیفیت است تا دغدغه ی مراجعین برای استخراج یک یا چند مقاله از پایان نامه برای پذیرش در مجلات معتبر را برطرف سازد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد خدمات استخراج مقاله از پایان نامه و دریافت مشاوره، می توانید با کارشناسان موسسه انتشاراتی اشراق در ارتباط باشید.
موسسه انتشاراتی اشراق در راستای انجام رسالت پاسخگویی به مخاطبان خود و رعایت الزامات استاندارد ISO 10004 ، مجهز به سیستم پاسخگویی 24 ساعته در 7 روز هفته شده است. برای ارتباط با قسمت پشتیبانی و دریافت مشاوره از کارشناسان، کافی است یکی از راههای زیر را انتخاب کنید:
شما می توانید هزینه نهایی سفارش استخراج مقاله از پایان نامه را با ارسال فایل پایان نامه ثبت کنید تا کارشناسان ما بعد از بررسی سریعا قیمت را برای شما اعلام کنند.
تمامی مولفین و محققینی که در موسسه انتشاراتی اشراق فعالیت دارند، دارای سابقه کار طولانی و حرفه ای در این زمینه هستند و در رشته تحصیلی شما تحصیلات دانشگاهی دارند، و در ضمن برای تضمین کیفیت گارانتی تا زمان چاپ مقاله در مجلات و ژورنال ها صادر می شود.
به میزان پژوهش و همچنین موضوع پایان نامه بستگی دارد اما در حالت کلی 2 یا 3 مقاله از یک پایان نامه قابل استخراج است.
در مقالات استخراج شده از پایان نامه در موسسه انتشاراتی اشراق از محتوای پایان نامه دانشجویان استفاده میشود و اگر پایان نامه دارای کیفیت مطلوبی باشد، مقاله استخراج شده نیز کیفیت خوبی خواهد داشت وقابلیت چاپ در تمامی ژورنال ها و همایش ها را دارا خواهد بود.
استخراج هر یک مقاله از پایان نامه در بازه زمانی عادی، پنج روز کاری انجام می شود؛ مگر این که سفارش برای زمان بندی فشرده(تحویل3 روزه) یا فشرده پلاس(تحویل 1 روزه) ثبت شود که مستلزم پرداخت هزینه بیشتری خواهد بود.