خدمات مقاله

خدمات ترجمه

خدمات ویراستاری

خدمات کتاب

ثبت سفارش

درباره ما

صفر تا صد فرمت بندی مقاله برای ارسال به مجلات علمی پژوهشی

انتشار 20 تیر 1401
مطالعه 11 دقیقه

فرمت بندی مقاله یکی از مراحل مهم در ارسال مقاله به مجلات معتبر علمی می‌باشد که اصول و قوانین خاص خود را دارد. برای اینکه احتمال ریجکت شدن مقالات شما کاهش یابد مستلزم به رعایت فرمتی که در مجله قید می‌شود هستید. در این بخش از اشراق می‌خواهیم در مورد فرمت بندی مقاله صحبت کنیم پس تا انتهای این مطلب ما را همراهی کنید.

صفر تا صد فرمت بندی مقاله برای ارسال به مجلات علمی پژوهشی

مجلات علمی پژوهشی چه نوع مجلاتی هستند؟

از لحاظ رتبه بندی و اخذ امتیاز، مجلات علمی پژوهشی در داخل کشور در جایگاه اول قرار دارند؛ و پژوهشگرانی که می‌خواهند جهت اخذ امتیاز و یا تقویت رزومه تحصیلی و شغلی خود اقدام به چاپ مقاله کنند، این مجلات می‌تواند گزینه خوبی برای آن‌ها باشد. مجلات علمی پژوهشی، در حوزه مقالاتی فعالیت می‌کنند که حاصل یک یافته یا یک تحقیق جدید باشد. درواقع برای اینکه موفق به چاپ مقاله خود شوید، باید چیزی برای گفتن داشته باشید و پژوهشی جدید ارائه دهید. معمولاً مخاطبین اصلی این مجلات، اساتید، پژوهشگران و به‌طورکلی قشر دانشگاهی و آکادمیک می‌باشد که در همه حال جویای علم و کسب دانش هستند. وظیفه سردبیری این مجلات را به‌طور چرخشی به نخبگانی که صلاحیت اداره آن را داشته باشند محول می‌کنند.

مجله

مزایای چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی چیست؟

هدف از پذیرش و چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی، ممکن است برای هر پژوهشگر متفاوت باشد. بطور کلی دو نوع هدف برای این کار وجود دارد: یا برای اخذ امتیاز در دوران کارشناسی ارشد و یا دکتری میباشد و یا جهت تقویت رزومه کاری شغلی برای اساتید و صاحب نظران میباشد. مزایای چاپ مقاله برای اساتید، دانشجویان، جامعه علمی و محققان شاغل در هر زمانی قابل توجه است. برای ارتقا رتبه علمی و عضو شدن در هیئت علمی، اخذ پذیرش در دانشگاه های خارجی و باز شدن دریچه ای جدید از علم و روش های تحقیق جدید برای سایر پژوهشگران، افزایش حقوق و مزایا و سایر امتیازات از پیامدهای چاپ مقاله میباشد. در ذیل به مزایا و امتیازات چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی اشاره شده است:

  • پذیرش گرفتن از دانشگاههای معتبر خارجی و برای مهاجرت به کشور های دیگر.

  • ارتقای شغلی و افزایش حقوق و مزایا

  • قبولی در مصاحبه مقطع دکتری

  • جهت عضویت در هیئت علمی برای اساتید بسیار کاربردی می‌باشد.

  • شناخته شدن به عنوان یک نخبه علمی

  • شرکت در مصاحبه های شغلی و استخدامی و کسب امتیاز در مصاحبه های استخدامی

  • گرفتن پروژه های تحقیقاتی با درآمد هایی بسیار هنگفت و ایجاد فرصت شغلی

  • تحصیل در مقطع، رشته و دانشگاه مورد علاقه در تمامی واحد های دانشگاه آزاد اسلامی بدون گرفتن آزمون ورودی

  • ثبت تحقیقات و مطالعات انجام شده به نام خود نویسندگان و حفظ دائمی آنها

  • عرضه تحقیق و پژوهش و دستاورد علمی و تحقیقاتی به تعداد افراد زیاد در اکثر نقاط جهان

  • علاوه بر کلیه این مزایا که متعلق به نویسنده می‌باشند مقالات علمی پژوهشی برای جامعه نیز بسیار کاربردی و مهم می‌باشند و ارتقای سطح علمی در جامعه و معرفی یک حوزه علمی جدید می‌باشد که بسیار مهم و کاربردی می‌باشد.

چاپ مقاله

فرمت بندی

اهمیت فرمت بندی مقاله برای ارسال به مجلات علمی پژوهشی در چیست؟

فرمت بندی مقالات علمی تا حدی حائز اهمیت است که شاید ناتوانی در انجام صحیح و اصولی آن باعث ریجکت شدن مقاله‌ای که ممکن است سال‌ها برای گردآوری آن زحمت‌کشیده‌اید شود. هر مجله معتبر علمی نیز، فرمت بندی و قالب خاصی دارد که تنها با رعایت این قالب بندی اقدام به پذیرش و چاپ مقالات مختلف می‌کند؛ اما به دلیل اینکه هر یک از مجلات قالب و استاندارد خاص خود را دارد پس باید یک فرد متخصص و باتجربه فرمت بندی مقاله را انجام دهد. اگر مقاله ارسالی شما دارای بار محتوایی و علمی خوبی باشد و فرمت بندی حرفه‌ای نیز داشته باشد، چند قدم به اکسپت مقاله نزدیک شده‌اید. بنابراین نقش مهم فرمت بندی مقاله را نباید دست‌کم گرفت و با اعمال صحیح و اصولی آن فرصت را برای پذیرش و نشر مقالات و پژوهش‌های خود ایجاد کنیم.

انواع فرمت بندی مقالات

اصولا هر مقاله باید از دو جهت در بخش فرمت بندی مورد بررسی قرار گیرد: 1) فرمت بندی از لحاظ محتوایی 2) فرمت بندی از لحاظ ساختاری. هر دو مورد این فرمت بندی ها در نوبه خود مهم و ضروری میباشد و باید انجام شود. در ادامه به معرفی هر یک میپردازیم:

محتوایی

فرمت بندی محتوایی مقاله

محتوای نوشته تنها توسط نویسنده قابل تغییر می‌باشد و ازاین‌رو این نوع فرمت بندی بایستی توسط خود نویسنده اصلی مقاله و بر اساس فرمت ارائه شده توسط مجله انجام شود. با توجه به مجله‌ای که قصد دارید مقاله ارسال کنید فرمت محتوایی متفاوتی خواهید داشت اما در حالت کلی در این نوع فرمت بندی بایستی تعداد کاراکترها، کلمات و صفحات هر بخش از مقاله، محل قرارگیری هر کدام از بخش‌های مقاله (چکیده، تقدیر و تشکر و...)، تعداد و اندازه صفحات مقاله و نحوه نوشتن رفرنس‌ها، فونت‌ها در فرمت بندی، سایز فونت‌ها در فرمت بندی و غیره مطابق با قاعده و قانون ارائه شده از طرف مجله تهیه گردد. نویسنده باید مطابق با راهنمای اختصاصی نویسندگان مجله که در سایت هر مجله موجود می‌باشد، مقاله خود را فرمت بندی نماید.

فرمت بندی ساختاری مقاله

ساختاری که برای مقالات ارائه می‌شود ممکن است از مجله‌ای به مجله دیگر متفاوت باشد اما نکته مهم این است که باید قبل از ارسال، مقاله خود را مطابق با فرمت درخواستی مجله آماده کنید. در حالت کلی مقالات ساختار تعریف شده و استانداردی دارند. مواردی که در این نوع فرمت بندی باید مدنظر گرفته شود شامل فونت، سایز فونت ها، فاصله حواشی، ساختار قالب مقاله و نحوه رفرنس نویسی و مرجع دهی می‌شود. فرمت بندی ساختاری توسط کارشناسان متخصص و ویراستاران حرفه‌ای در این امر و مسلط به تمام ژورنال‌های معتبر از جمله مجلات علمی پژوهشی معتبر انجام می‌شود که ساختار مربوط به آن شامل فونت، سایز فونت ها، ساختار قالب مقاله و رفرنس نویسی و مرجع دهی برای مقاله، کاملاً رعایت می‌شود.

ساختاری

راهنمای انجام فرمت بندی محتوایی مقاله

همانطور که پیش تر اشاره شد فرمت بندی محتوایی مقاله بر عهده خود نویسنده می باشد. مواردی وجود دارد که با رعایت آنها می توان فرمت بندی اصولی انجام داد. قبل از فرمت بندی شما ابتدا بایستی با ساختار صحیح یک مقاله استاندارد آشنا شوید. در ذیل علاوه بر آشنایی با اجزای مقاله نحوه فرمت بندی اصولی آن را نیز فرا می گیرید:

اجزا

نحوه نوشتن عنوان مقاله

عنوان، اولین قسمتی از مقاله است که توجه خواننده را جلب میکند و او را ترغیب میکند تا به سراغ قسمتهای بعدی مقاله برود. بنابراین در نوشتن عنوان مقاله باید نهایت دقت را به خرج داد تا جذاب و گویا باشد. یک عنوان مقاله باید دارای ویژگی های زیر باشد:

  • ایده اصلی مقاله را به طور خلاصه بیان کند

  • هدف اصلی مقاله را نشان دهد.

  • سؤالاتی که در مقاله به آنها پاسخ داده شده است یا فرض هایی که در مقاله مورد آزمون قرار گرفته اند را پوشش دهد.

  • دقیق، شفاف، صریح، خاص و کامل باشد ولی فراتر از محتوای مقاله نباشد.

  • شامل کلمات کلیدی باشد تا در هنگام جستجوی اینترنتی به راحتی پیدا شود.

  • نه خیلی طولانی و نه خیلی کوتاه باشد، مثلاً؛ بین 13 تا 15 واژه مناسب است.

نحوه نوشتن چکیده مقاله

چکیده مقاله همانند عنوان آن می‌تواند در ترغیب مخاطب نسبت به خواندن یا نخواندن آن نقش مهمی داشته باشد. زیرا در بعضی از مجلات کلوز اکسس مخاطب با خواندن چکیده مقاله تصمیم به خریداری آن می‌گیرد. چکیده مقاله باید دارای ویژگی‌های زیر باشد:

  • تجزیه و تحلیل سایر مقالات نباید در چکیده صورت گیرد.

  • سعی شود در نگارش جمله ها از زمان ماضی مجهول و حتی الامکان ضمیر سوم شخص استفاده شود.

  • برای چکیده معمولاً بین 133 تا 253 کلمه مناسب است که در قالب یک بند بیان میشوند.

  • هیچ جمله ای از متن مقاله و عنوان در چکیده آورده نشود و با کلمات دیگر، مثلاً کلمات هم معنی، بازنویسی نشوند.

نحوه نوشتن کلمات کلیدی

کلمات کلیدی معمولا بلافاصله بعد از چکیده نوشته میشود. که حاوی 3 الی 10 واژه کوتاه و موضوعی میباشد. کلمات کلیدی نقش بسیار مهمی در جهت دیده شدن مقاله شما و در دسترس قرار گرفتن آن دارد. بنابراین توصیه میشود کلمات کلیدی را از مقدمه و یا چکیده مقاله انتخاب کنید که حاوی کلمات مهم باشد.

نحوه نوشتن مقدمه مقاله

مقدمه مقاله یکی از مهم‌ترین اجزای مقاله است که می‌توان به حساب آورد. دلیل مهم و حساس بودن آن را نیز می‌توان به بیان تحقیق و هدف از تحقیق در این قسمت دانست. شما زمانی باید اقدام به نگارش قسمت مقدمه کنید که یافته‌ها و نتایج آن‌ها آماده شده است و شما می‌خواهید این نتایج و همچنین مطالعات پیشین که می‌تواند با حوزه تحقیق شما پیوندی داشته باشد اشاره کنید. مقدمه مقاله باید از انسجام و پیوستگی برخوردار باشد و همچنین دارای این ویژگی باشد که مخاطب با خواندن آن زمینه تحقیق شما را بتواند حدس بزند.

نحوه نوشتن پیشینه پژوهش

پیشینه پژوهش یا به عبارت دیگر مرور ادبیات، درواقع قسمتی از مقاله می‌باشد که به نقد و بررسی و طبقه بندی تحقیقاتی که در گذشته انجام شده است می‌پردازد. دلیل نگارش پیشینه پژوهش این است که این قسمت زمینه نظری و تجربی تحقیق ما را فراهم می‌کند. از سوی دیگر اطلاعات کافی را در اختیار مخاطب مقاله شما می‌گذارد تا متقاعد شود که تحقیق شما دارای اهمیت است و فرض‌های شما معقول می‌باشند و همچنین پیوند پژوهش شما را با تحقیقات قبلی صورت گرفته نشان می‌دهد.

نحوه نوشتن روش شناسی مقاله

روش شناسی مقاله به تبیین نوع ازمایش های صورت گرفته در تحقیق شما، نحوه گردآوری، کنترل آن‌ها و... می‌پردازد. روش شناسی یا به عبارت دیگر متدولوژی درواقع تسلط شما از پژوهشی که انجام داده‌اید را نشان می‌دهد زیرا تکنیک‌های مختلفی که شما در راه تحقیق خود انجام داده‌اید را مشخص می‌سازد و درواقع به مخاطب نشان می‌دهد که داده‌های خود را چگونه تفسیر می‌کنید و در این راه ها ازچه ابزارهایی کمک گرفته‌اید.

نحوه نوشتن بحث و نتیجه گیری

قسمت بحث و نتیجه گیری مقاله یکی از بخش‌های مهم مقاله است و نوشتن آن نسبت به سایر بخش‌های مقاله و پایان‌نامه سخت‌تر است؛ زیرا آخرین مطلبی که مخاطب از مقاله مطالعه می‌کند همین قسمت است. درواقع نتیجه گیری به معنای مهر تایید در رابطه با کل تحقیق شماست. دقت نمایید که بسیاری از دلایل رد مقاله توسط سردبیران ژورنال‌ها به دلیل ضعف نویسنده مقاله در قسمت بحث و نتیجه‌گیری است؛ بنابراین تسلط نگارنده پایان‌نامه و مقاله به بحث و موضوع مقاله می‌تواند به پذیرش مقاله در ژورنال‌های معتبر کمک شایانی نماید. قسمت بحث و نتیجه گیری قلب مقاله است. ازاین‌رو، از همان لحظه‌ای که ماهیت پژوهش درک شد باید درباره آنچه که می‌خواهید در این قسمت بنویسید فکر کنید. در این قسمت به دنبال پاسخ دادن به سؤالاتی از این دست خواهید بود: چرا این پژوهش مهم است؟ چطور این پژوهش مطالعات قبلی را بازگو می‌کند و با آن‌ها در ارتباط است؟ محدودیت‌های طراحی پژوهش چه چیزهایی هستند...

نحوه نوشتن تقدیر و تشکر

در این قسمت، باید از هر شخص حقیقی و حقوقی که به نوعی در جمع آوری و نگارش مقاله نقش داشته قدردانی شود. دقیقاً باید ذکر شود که چرا این اشخاص مورد قدردانی قرارگرفته‌اند ضمن آنکه کسب اجازه آن‌ها نیز نیاز است. برای مثال اشخاص حقیقی و حقوقی زیر می‌بایست مورد قدردانی قرار گیرند:

  • افرادی که که در نگارش انگلیسی متن کمک کرده اند.

  • افرادی که که منابع مالی بیرونی مانند کمک هزینه پژوهشی را فراهم کرده اند.

  • افرادی که منابع محاسباتی، داده های ورودی یا تجهیزات خاصی را فراهم کرده اند.

  • و....

نحوه نوشتن منابع مقاله

در نوشتن منابع و رفرنس دهی مقاله باید به قسمت راهنمای نویسندگان در سایت مجله مراجعه کنید زیرا هر مجله برای خود روش خاصی از رفرنس دهی را به کار می‌برد. پیشنهاد می‌شود تا به منابع مقالات پیشین چاپ شده در مجله موردنظر مراجعه کنید تا با نحوه کار آشنا شوید.

نحوه نوشتن ضمایم مقاله

معمولا بهتر است که مقاله دارای قسمت ضمیمه‌ها نباشد زیرا اگر مطلبی موردنیاز مقاله باشد بهتر است در متن اصلی مقاله و در سر جای خودش بیاید و اگر مطلبی ضروری نیست پس همان بهتر است که به آن اشاره‌ای نشود. اما بعضی اوقات بسته به نوع مقاله ای که انجام می دهیم مجبور به ارائه ضمیمه هستیم که در این صورت حکم پشتیبان را برای مطالب اصلی ایفا خواهد کرد.

مراحل ثبت سفارش فرمت بندی مقاله در موسسه انتشاراتی اشراق

مقاله ای که نویسنده آنرا با سرعت و به قصد به اتمام رساندن مینویسد ممکن است ایراداتی در ساختار قالب و محتوای آن وجود داشته باشد و از طرفی چون بیشتر نویسندگان با فرمت مجلات و نحوه قرار گیری بخش های مختلف مقاله آشنا نیستند به همین دلیل نیاز به فرمت بندی دارد و اصطلاحا هنوز مقاله خام میباشد و آمادگی جهت سابمیت به مجله را ندارد فرمت بندی مقاله در واقع مرتب سازی بخش ها و نحوه قرار گیری هر یک از بخش های مقاله میباشد.فرمت بندی به معنای رعایت فرمت خاصی است که به موارد ریزی مانند نوع فونت، سایز فونت، میزان فاصله از طرفین صفحه، نوع نوشتن منابع، میزان کلمات چکیده مقاله، نوع نگارش افیلیشن، نوع نگارش صفحات، نوع نگارش ضمائم و … باز می گردد. شما عزیزان میتوانید طبق مراحل زیر اقدام به ثبت سفارش فرمت بندی مقاله کنید:

ثبت

ثبت سفارش و ارسال فایل و مشخصات

فرمت بندی

فرمت بندی مقاله توسط متخصص

بازرس

بررسی فایل نهایی توسط بازرس

تحویل

تحویل فایل فرمت بندی شده

خدمات فرمت بندی مقاله در موسسه انتشاراتی اشراق

هر مجله علمی، برای هماهنگ سازی مقالات و یکپارچه سازی و یکدست کردن آنها در زمان چاپ، فرمت و قالب خاصی را برای مقالات ارسال شده در نظر می گیرد که اگر این فرمت در یک مقاله ای رعایت نشود این مقاله قبل از رسیدن به مرحله داوری ریجکت خواهد شد. پس فرمت بندی یکی از اصول مهم برای پذیرش مقالات در مجلات معتبر است اما به دلیل اینکه هر یک از مجلات قالب و استاندارد خاص خود را دارد پس باید یک فرد متخصص و با تجربه فرمت بندی مقاله را انجام دهد و در این راستا کارشناسان متخصص موسسه انتشاراتی اشراق آماده فرمت بندی تخصصی مقالات شما هستند.

جهت کسب اطلاعات بیشتر درمورد فرمت بندی مقاله، می توانید با کارشناسان موسسه انتشاراتی اشراق در ارتباط باشید.

لوگو

لطفا امتیاز خود را ثبت کنید
1 5
  ارسال به دوستان:

سوالات متداول

فرمت بندی مقالات در واقع به معنای درآوردن قالب و ساختار مقاله به فرمت مخصوص مجلات معتبر است که اگر مقاله ای خارج از این فرمت به مجله فرستاده شود آن را ریجکت خواهند کرد.

فرمت بندی برای همه مقالات مخصوصا مقالات علمی پژوهشی که برای چاپ در مجله ای معتبر نوشته می شوند ضروری و مهم است.

پس از ثبت سفارش خود در سایت موسسه انتشاراتی اشراق ، محاسبه قیمت برای فایل ارسالی شما به صورت آنلاین انجام شده و هزینه پروژه در فرم پیش فاکتور ارائه می‌گردد.

بله کارشناسان ما بعد از اتمام کار فرمت بندی پروژه را بررسی و کنترل می‌کنند تا تمام موارد مطابق نظر مشتری باشد و پس از تایید کیفیت مطلوب فایل نهایی به مشتری ارسال می شود و گارانتی کیفیت صادر می شود.

زمانبندی برای فرمت بندی در موسسه انتشاراتی اشراق در کمترین زمان ممکن و طی 24 ساعت صورت می پذیرد.

سوالات بیشتر
در پاسخ به:
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
اجباری
پرسش و دیدگاه شما
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
اجباری


خدمات موسسه انتشاراتی اشراق