همانطور که میدانید ارسال مقالات به مجلات معتبر علمی دارای یکسری اصول و قوانینی میباشد که برای پذیرش مقاله خود مستلزم رعایت این اصول هستید. یکی از این اصول و قوانین کاهش کمیت مقاله طبق فرمت مجله میباشد که در این بخش از اشراق میخواهیم با کاهش کمیت تخصصی مقاله بیشتر آشنا شویم پس تا انتهای مطلب ما را همراهی کنید.
مجلات معتبر علمی برای ارسال مقالات به دو دسته داخلی و خارجی تقسیم بندی میشوند که در ذیل به توضیح هر یک از آنها میپردازیم:
ISI نشانه اختصاری مؤسسه اطلاعات علمی است که مهمترین و معتبرترین نمایه برای مجلات علمی به شمار میآید که در سال 1962 تأسیس و در سال 1992 شرکت تامسون رویترز آن را زیر نظر خود گرفت. از زیرمجموعههای شرکت تامسون رویترز، شرکت WOS میباشد که پس از بررسی مجلات مختلف علمی اگر دارای صلاحیت بودند نمایه ISI را به آنها اختصاص میدهند. مجلات ISI به دو نوع تقسیم بندی میشوند: دسته اول مجلاتی که دارای ضریب تأثیر بوده که به آنها مجلات JCR گفته میشود. دسته دوم مجلاتیاند که بدون ضریب تاثیر هستند که ISI LISTED نام دارند. بدیهی است مجلاتی که دارای ضریب تاثیر میباشند از لحاظ علمی معتبرتر و دارای امتیاز بیشتری هستند.
پایگاه علمی پاب مد در حوزه موضوعات پزشکی، پیراپزشکی و زیست شناسی یکی از پایههای معتبر و قوی میباشد که مجلاتی که موضوع آنها در این حوزه است را پوشش میدهد. پابمد در زیر مجموعه پایگاه مدلاین دارای فعالیت است که بهطور رسمی از سال 1996 آغاز به کار کرده است.
مؤسسه اسکوپوس یک پایگاه استنادی بسیار معتبر است که اطلاعات کتاب شناختی حدود 22333 حوزه علمی را تحت است و 11 پوشش خود دارد. هم اکنون این پایگاه حدود 23333 مجله معتبر را نمایه کرده است. مالک اصلی این پایگاه الزویر است که داده هایش از طریق اشتراک گذاری آنلاین در اختیار متقاضیان قرار می گیرد.
هدف از تاسیس مرکز استنادی علوم جهان اسلام، ارزیابی مجلاتی است که از کشورهای اسلامی به دست آنها میرسد. درواقع میتوان گفت پایگاه ISC همان پایگاه ISI ایرانی میباشد که هم اکنون حدود 57 کشور اسلامی را تحت پوشش خود قرار داده است. همچنین به ارزیابی مجلات فارسی و عربی و انگلیسی نیز میپردازد.
مجلات علمی پژوهشی که در داخل کشور عزیزمان به فعالیت میپردازد، از جمله مجلاتی است که چاپ مقاله در آنها امتیاز زیادی نصیب نویسندگان مقالات به ارمغان می آورد؛ اما مجلاتی میتوانند موفق به دریافت این نمایه شوند که صلاحیت هایی از جمله ابداع را دارا باشند. نتایج و خروجی های مجلات علمی ـ پژوهشی حاصل مطالعات نظام مند بوده که منجر به پیشبرد مرزهای علم و فناوری میشوند.
مجلات علمی ترویجی نیز بعد از مجلات علمی پژوهشی در رتبه دوم قرار دارند. هدف از به وجود آمدن این مجلات، ارتقای سطح علمی نویسندگان و همچنین به روز رسانی مقالاتی است که قبلاً به چاپ رسیدهاند. درواقع مقالاتی که در این پایگاه به چاپ میرسند، جز مقالات مروری به حساب میآیند. مقاله علمی ترویجی (مرور ادبیات) میتواند خلاصهای از مقالات علمی و منابع موجود باشد، تفسیری جدید از مقالات و کارهای قبلی ارائه دهد یا اطلاعاتی جدید را با تفاسیر قبلی پیوند بزند.
مجلات علمی تخصصی نیز در رتبه سوم قرار میگیرند. درواقع چاپ مقاله در این نوع مجلات امتیاز خاصی را نصیب نویسنده نخواهد کرد و صرفاً به دلیل شهرت و اعتبار نویسنده به چاپ میرسند وگرنه نه امتیاز خاصی برای مصاحبه دکتری دارد و نه دفاع از پایان نامه. مجلات علمی-تخصصی هم به دنبال چاپ و پذیرش مقالاتی هستند که در حوزهای تخصصی نگارش میشود و موضوعاتی تخصصی در آنها مطرح میشود. بیشتر این مجلات متعلق به سازمانها یا نهادهایی خاص هستند و هدفشان اطلاعرسانی درباره موضوعی تخصصی است.
هر فردی با توجه به اهداف گوناگون در حوزه تحصیلی و کاری خود و برای ارتقای رزومه اقدام به چاپ مقاله در مجلات مختلف علمی میکند. مزایای پذیرش و چاپ مقاله برای پژوهشگران و حتی اساتید برای هیچ کس پوشیده نیست در ذیل میتوانید با برخی از این مزایا آشنا شوید:
پذیرش راحتتر در مقطع دکتری
گرفتن بورسیه تحصیلی از دانشگاههای معتبر بینالمللی در سراسر دنیا
داشتن امتیاز بالاتر در مصاحبههای استخدامی و استخدام راحتتر در همه سازمانها و مراکز دولتی و خصوصی
پذیرفته شدن بسیار آسانتر به عنوان عضو هیات علمی در دانشگاهها و مراکز علمی تحقیقاتی
امکان ادامه تحصیل در مقطع، رشته و دانشگاه دلخواه در همه واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی بدون شرکت در آزمون ورودی
امکان عضویت در بنیاد ملی نخبگان
شناخته شدن به عنوان متخصص و صاحب نظر در موضوع مقاله
امکان گرفتن پروژههای تحقیقاتی بیشتر با درآمدهای بالاتر
ایجاد و افزایش حس افتخار و اعتماد به نفس در نویسندگان مقالات
نظریهپردازی و بیان دیدگاههای نویسندگان در زمینههای تخصصی
ثبت پژوهشها و مطالعات انجامشده به نام نویسندگان و حفظ دائمی آنها در پایگاههای اطلاعاتی
شما قبل از ارسال مقاله خود به مجلات معتبر علمی و بعد از انتخاب مجله موردنظر ابتدا بایستی در سایت مجله، قسمت راهنمای نویسندگان را مطالعه کرده و قوانین و محدودیت هایی که سایت مجله در نظر گرفته است را در مقاله خود اعمال کنید. یکی از این محدودیتها، تعداد کلمات مقاله میباشد. تعداد کلماتی که در اجزای مختلف مقاله استفاده میشود نباید از یک مقدار معینی تجاوز کند برای مثال تعداد کلمات عنوان نباید بیشتر از 12 کلمه و یا تعداد کلمات چکیده باید بین 133 الی 253 کلمه باشد و سایر اجزا نیز به همین ترتیب محدودیت در تعداد کلمات خود دارد. پژوهشگر نیز زمانی که شروع به نگارش مقاله میکند بیشتر تمایل دارد تا مفهوم را گستردهتر توضیح دهد؛ باوجوداینکه این امر کمک خوبی برای درک موضوع اصلی مقاله میکند اما ممکن است خواننده را از خواندن کل مقاله منصرف کند. کاهش کمیت مقاله راهحلی سریع و آسان جهت مناسبسازی محتوا و کمیت مقاله طبق استاندارد مجله میباشد. کاهش کمیت مقاله باید کاملاً بصورت تخصصی و حرفه ای صورت گیرد تا لطمه ای به محتوای اصلی مقاله وارد نشود بنابراین بسیار مهم است که این کار با نهایت دقت و ظرافت انجام بگیرد.
با توجه به اینکه پژوهشگران و دانشجویان درصدد رعایت قوانین کاهش کمیت هستند ممکن است اقدام به حذف قسمتهایی از مقاله کنند که به بدنه اصلی آسیب برساند بنابراین ضروری است تا با اصول صحیح و راه و روشهای درست کاهش کمیت آشنا شویم تا به محتوای مقاله خود آسیب نرسانیم. در ذیل به یکسری از این روشها اشاره میکنیم:
فضاهای اضافی میان اعداد و علامت درصد (%)، علامت درجه (°)، نمادها (مانند حروف یونانی)، یا عملیاتها (مانند <،>،≤، ≥ ، ± و =) و بازههای اعداد و کسریها میتوانند به ازدیاد تعداد کلمات بیانجامند. شاید در ظاهر این موارد کوچک و جزئی به نظر آید ولی درمجموع کمک شایانی برای کاهش کمیت خواهد کرد. پس میتوان با شناسایی این فواصل اضافی و حذف آنها تا حد زیادی تعداد کلمات را کاهش داد. به مثالهای زیر توجه کنید:
55 % → 55% |
---|
P < 0.01 → P<0.01 |
IFN γ → IFN-γ |
زمانیکه جمله و یا داده های شما اصل مطلب را میرساند، دیگر نیازی به توضیح بیشتر یا آوردن مجدد آن داده های تکراری نیست به مثال زیر توجه کنید: در این مثال وقتی مخاطب با خواندن جمله دوم کاملا مطلب را درک میکند دیگر نیازی به تکرار واحدها در همان بند نیست.
نمونهها در 0.5 h, 1 h, 2 h, 4 h, 8 h و 16 h جمعآوری شدهاند ← نمونهها در 0.5, 1, 2, 4, 8 و 16 h جمعآوری شدند. |
---|
در برخی از مقالات مشاهده میشود که بعضی از نتایج و یا اصطلاحات را در چند جا توضیح میدهند و در هر بخش توضیحات با زبان و کلمات مترادف دیگری دوباره تکرار میشوند. واقعیت این است که پژوهشگر ممکن است بخواهد با آوردن توضیحات کامل نشان دهد که موضوع را کامل و جامع نگارش کرده است تا جای علامت سوال و ابهامی وجود نداشته باشد در حالی که خوانندگان مقاله علمی معمولاً کسانی هستند که از آن موضوع و رشته مقاله آشنایی دارند پس گاهی اوقات نیاز است جملات مستتر بدون توضیح و اطلاعاتی که اضافه است آورده شود. به مثال زیر دقت کنید: در جمله اول با وجود توضیحات اضافی 22 واژه ایجاد شده است ولی در جمله دوم با حذف این جملات اضافی تبدیل به 18 واژه شده است.
After listening to each practice sound, the participants were instructed to choose the number on the scale that better represented their feelings |
---|
Participants chose the number on the scale that better represented their feelings after listening to each practice sound |
اسم سازی یعنی تبدیل فعل به اسم. اسم سازی نه تنها جمله را ثقیل می سازد، بلکه واژه های اضافی را نیز به جمله تحمیل می کند. بنابراین در جاهایی که امکانپذیر است اسم سازی نکنید. به مثال دقت کنید:
(13 واژه)A diagnosis of cancer was made as increases in tumor-specific biomarkers were observed |
---|
(7 واژه)Cancer was diagnosed as tumor-specific biomarkers increased |
برای کلمات گذار که جملات را به هم متصل میکنند، جایگزینهای کوتاهتری نیز وجود دارند. در اینجا چند مثال به زبان انگلیسی آوردهایم:
In addition → Additionally, Moreover, Furthermore |
---|
In particular, More specifically → Specifically |
در قسمتهایی که استفاده از جملات مجهول منظور جمله را تغییر نمیدهد میتوانید از لحن معلوم استفاده کنید. جملاتی که دارای لحن مجهول هستند معمولا طولانی ترند. به مثال زیر دقت کنید:
| |
---|---|
Results will be published in the next issue of the journal |
علاوه بر موارد کلی که در ابتدای مطلب به آنها اشاره گردید میتوانید با به کار گیری نکات کلیدی زیر هم نسبت به کاهش کمیت مقالات خود اقدام کنید:
استفاده از اسم مصدر
استفاده از کوته نوشت ها و اسامی بصورت مخفف
حذف کلمه that در جملات انگلیسی
حذف ضمایر و حرف تعریف the در جملات انگلیسی
جمع بستن ضمایر و واژه ها
تبدیل عبارات چند واژه ای به تک واژه ای
زمان پروسه داوری مقالات مختلف با یکدیگر متفاوت است و یک پژوهشگر باید با توجه به زمان بندی خود و فرصتی که دارد اقدام به کارهای مجلات خود کند. گاهی برخی دانشجویان یک ماه مانده به زمان دفاع پایان نامه اقدام به ارسال و چاپ مقاله خود میکنند که این عملاً غیرممکن هست. چون هیچ مقالهای بعد از ارسال به مجله، مستقیماً برای چاپ فرستاده نمیشود. یک مقاله لازم است تا مراحل داوری خود را طی نماید تا بتواند بعد از تائید داوران به مرحله چاپ برسد. درواقع طولانیترین بخش فرآیند چاپ مقاله، مربوط به همین پروسه داوری میباشد. اما چگونه میتوان مسیر انتخاب مجله تا ترجمه تخصصی و ویراستاری و فرمت بندی بهطوری که پذیرش مقاله راحتتر و زودتر انجام گیرد را به آسانی طی کرد؟ در پاسخ به این سؤال باید گفت با توجه به تجربهای که ما کسب نمودهایم موارد مختلفی در کوتاه شدن پروسه چاپ و پذیرش مقاله درگیر هستند که در زیر به برخی از آنها اشاره میکنیم:
یافتن سریع مجله مناسب برای مقاله چاپ شده
همخوانی و هماهنگی موضوع مقاله با اسکوپ مجله
نگارش قوی و کامل کاورلتر
پیگیری و مکاتبه صحیح با ادیتور مجله و نامهنگاری صحیح
ارسال صحیح اصلاحیههای درخواست شده از سوی داوران به مجله
کاهش کمیت مقاله امری مهم است که شما ممکن است بعد از نگارش مقاله خود به آن نیاز داشته باشید. اما همانطور که اشاره شد اگر این کار بهصورت تخصصی و بامهارت زیاد انجام نگیرد، ممکن است به اجزای اصلی مقاله آسیب برساند و باعث کاهش بار علمی و معنایی مقاله شما شود. بنابراین ضروری است تا این کار را به متخصصان باتجربه ای که سالهاست این کار را انجام میدهند بسپارید. ما در موسسه انتشاراتی اشراق، با گروهی از کارشناسان باتجربه و حرفهای در خدمت شما هستیم تا خدمات مقالهتان را به نحو احسن انجام دهیم.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد کاهش کمیت مقاله، میتوانید با کارشناسان موسسه انتشاراتی اشراق در ارتباط باشید.
در موسسه انتشاراتی اشراق کاهش کمیت مقالات توسط متخصصان مرتبط با هر تخصص و زبان با بالاترین کیفیت انجام می گیرد.
بسته به تعداد و حجم که باید کاهش داده شود زمانش متغیر می باشد ولی در حالت کلی در 3-2روز کاری انجام می گیرد.
کاهش کمیت تخصصی مقاله در موسسه انتشاراتی اشراق برای تمام های زبان های زنده دنیا قابل انجام می باشد.
با توجه به اینکه وبسایت موسسه انتشاراتی اشراق دارای نماد اعتماد الکترونیکی می باشد. درنتیجه شما عزیزان می توانید با خیال راحت مقالات خود را به ما سپرده و اطمینان داشته باشید که فایل های شما نزد ما تا اتمام کار به صورت امانت خواهد ماند.
شمامی توانید با کارشناسان موسسه انتشاراتی اشراق در تماس بوده و پس از ارسال فایل مقاله موردنظر خود، ان ها هزینه را برآورد کرده وبه شما عزیزان اطلاع دهند.