خدمات مقاله

خدمات ترجمه

خدمات ویراستاری

خدمات کتاب

ثبت سفارش

درباره ما

آموزش مرحله به مرحله پذیرش و چاپ مقاله در مجلات معتبر علمی

انتشار 31 مرداد 1401
مطالعه 10 دقیقه

تهیه و تنظیم مقاله و ارسال آن به انواع مجلات علمی همواره یکی از دغدغه‌های مهم پژوهشگران و دانشجویان جهت کسب امتیازهای مربوطه است. پذیرش مقاله نیز منوط بر رعایت برخی موارد مهمی است که در این بخش از اشراق می‌خواهیم در رابطه با آن صحبت کنیم. پس تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.

آموزش مرحله به مرحله پذیرش و چاپ مقاله در مجلات معتبر علمی

دسته بندی مجلات معتبر علمی به چه صورت است؟

پژوهشگرانی که قصد پذیرش و چاپ مقاله جهت کسب امتیازهای مربوط به آن را می خواهند بایستی در یکی از دو نوع مجلات داخلی یا خارجی اقدام کنند. به طور کلی دسته بندی انواع مجلات را در شکل زیر مشاهده می کنید:

در بین مجلات داخلی، مجله علمی پژوهشی بیشترین امتیاز و اعتبار را برای اکسپت و چاپ مقاله دارد و مقالاتی را می‌پذیرد که دارای موضوع و پژوهشی جدید باشند بعد از آن مجلات علمی ترویجی قرار دارند که معمولاً پذیرش مقالات مروری را بر عهده ‌دارند که به روز رسانی پژوهش‌های پیشین را انجام می‌دهند و در آخر مجلات علمی تخصصی هستند که امتیاز خاصی را نصیب نویسنده نمی‌کنند و صرفاً به اطلاع رسانی یک موضوع خاص می‌پردازند.

در بین مجلات خارجی نیز اولین جایگاه مختص پایگاه علمی ISI می‌باشد که خود به دو نوع مجلات JCR که دارای ایمپکت فاکتور می‌باشند و امتیاز چاپ مقاله در آن‌ها از همه بیشتر است و در دسته دوم مجلات بدون ضریب تاثیر یا ISI LISTED قرار می‌گیرند. بعد از ISI نیز دومین رتبه مختص مجلات اسکوپوس(SCOPUS) بوده که در انواع زمینه‌ها همه ساله مقالات زیادی را چاپ می کنند. اعتبار مجلات اسکوپوس بر طبق چارک‌ها مشخص می‌شود یعنی به صورت Q1، Q2، Q3، Q4 طبقه بندی شده و چاپ مقاله در مجلات با اعتبار Q1 از همه بیشتر و Q4 از همه کمتر است. بعد از آن مجلات پابمد(PUBMED) هستند که معمولاً در حوزه پزشکی و زیست شناسی فعالیت داشته و در رتبه چهارم نیز مجلات ISC قرار دارند که پذیرای مقاله ISC در کشورهای جهان اسلام هستند که اکثراً به زبان فارسی و عربی مقالات را به چاپ می‌رسانند.

دسته بندی مجلات



امتیازات پذیرش و چاپ مقاله در مجلات معتبر علمی

تهیه و تنظیم مقاله معمولاً از طریق دو روش استخراج مقاله از پایان‌نامه و یا نگارش مقاله امکان پذیر است؛ اما به هر حال از هر طریقی که اقدام به گردآوری مقاله کرده باشید تلاش و زحمت زیادی کرده‌اید چون می‌دانید اگر یک مقاله چاپ شده با محتوای علمی خوب در مجلات علمی معتبری چون isi ،scopus، پابمد و یا مجلات علمی پژوهشی داخلی داشته باشید چه امتیازاتی نصیبتان خواهد شد بنابراین سختی کار را به جان می‌خرید. در ذیل به برخی از این مزایا اشاره می‌کنیم:

مزایا

امکان اخذ بورسیه تحصیلی از دانشگاه های معتبر دنیا

امکان به عضویت درآمدن در بنیاد علمی نخبگان

کسب 7 امتیاز در مصاحبه دکتری

امکان تحصیل در برخی از رشته های بدون کنکور در مقطع دکتری در دانشگاه آزاد

تقویت رزومه شغلی اساتید برای جذب در هیئت علمی

افزایش اعتماد به نفس در نویسنده و صاحب نظر شدن در یک زمینه تخصصی

ارائه پژوهش های خود به سر تا سر جهان و جامعه علمی



شرح مرحله به مرحله پذیرش و چاپ مقاله در مجلات علمی

آماده سازی مقاله و ارسال آن به مجلات تا مشخص شدن نتیجه داوری مراحل و پروسه های مختلفی دارد که می خواهیم قدم به قدم تمامی این مراحل را به طور مفصل در ذیل شرح دهیم:

مرحله اول: تهیه و تنظیم مقاله

برای تهیه مقاله معمولا دو راه پیش روی محقق وجود دارد: 1) استخراج مقاله از پایان نامه 2)نگارش صفر تا صد مقاله. معمولا پژوهشگران به دلیل صرفه جویی در وقت و هزینه خود راه اول را انتخاب می کنند. استخراج مقاله از پایان نامه علاوه بر اینکه منجر به ماندگاری پایان نامه ای که سال ها برای تهیه آن زحمت کشیده اید می شود، به نوعی تسلط شما را بر تحقیقات انجام شده در پایان نامه تان را نشان می دهد. در هر صورت چه بخواهید به استخراج مقاله بپردازید و چه مقاله بنویسید باید یکسری اصول و قوانین مربوط به آن را رعایت کنید در شکل روبرو اجزای یک مقاله استاندارد به ترتیب نوشته شده است.

مراحل

مرحله دوم: انتخاب مجله مناسب

پروسه انتخاب مجله شاید از لحاظ مدت زمان نسبت به سایر مراحل کوتاه تر باشد اما به قدری مهم است که می تواند سرنوشت مقاله شما را مشخص کند. در انتخاب مجله مناسب، معیارهای مختلفی وجود دارد که باید تک به تک آن ها را بررسی کرده و سپس به انتخاب آن بپردازید. از جمله مواردی که باید بدان در خصوص انتخاب مجله اشاره کرد عبارت اند از: اسکوپ مجله، هزینه چاپ مجله، اعتبار و ارزش مجله در امتیازآوری، بلک لیست نبودن مجله و... مواردی از این قبیل که باید همگی تحقیق و مطالعه شوند.

مجله

مرحله سوم: ویرایش تخصصی مقاله

ویرایش تخصصی مقاله شما ارتباط مستقیم با کیفیت کارتان دارد. اللخصوص اگر قصدتان ارسال مقاله به مجلاتی است که داوری‌های سخت گیرانه ای اعمال می‌کنند، باید ویراستاری مقاله شما در حد عالی باشد. ویرایش تخصصی مقاله با ویرایش معمولی متفاوت است. ویرایش تخصصی مقاله را معمولاً ویراستاری انجام می‌دهد که خود در رشته تخصصی شما اطلاعات و آگاهی کاملی داشته باشد زیرا بدیهی است که مقاله شما دارای اصطلاحات و عبارات تخصصی و پیچیده زیادی است یک ویراستار معمولی توانایی انجام آن را ندارد. به طور کلی و عمومی، ویرایش به سه بخش قابل تقسیم است: ویرایش فنی که به شکل و ظاهر نوشته‌ها و هر آنچه که انسجام ظاهری نوشته‌ها و مقالات را بهبود می‌بخشد مانند اصلاح رسم‌ الخط کلمات، کنترل سایز و فونت حروف، غلط‌های املایی و تایپی و... دقت می‌کند. ویرایش زبانی و ساختاری که به مقوله رعایت دستور زبان و قواعد زبان در ویراستاری مقاله می‌پردازد. ویراستار باید تلاش کند تا تمام نکات دستوری مرتبط با فعل‌ها، اسم‌ها، صفت‌ها، قیدها و هر سرفصل دیگری از دستور زبان در متن به ‌درستی استفاده شده باشد. ویرایش علمی و محتوایی که مهم‌ترین مرحله از ویرایش مقالات تخصصی است و نیازمند داشتن تخصص در زمینه تخصصی مقاله است. این مرحله از ویراستاری توسط فردی صورت می‌پذیرد که کاملاً با موضوع و بدنه مقاله آشنا است و در موضوع مقاله تخصص داشته باشد.

ویرایش تخصصی

مرحله چهارم: پارافریزنویسی و رفع سرقت ادبی

در هنگام تهیه مقاله خود ممکن است از آثار سایر نویسندگان نیز بهره ببرید این کار نه تنها ایرادی به وجود نمی‌آورد بلکه بسیار پسندیده و خوب است به شرطی که نتیجه این کار منجر به سرقت ادبی نشود. شاید بتوان گفت حساس‌ترین موردی که خط قرمز داوران بین‌المللی است همین موضوع سرقت ادبی است. برای اینکه تشخیص دهید آیا مقاله شما ناخواسته دچار سرقت ادبی شده است ابتدا باید به وسیله نرم‌افزارهای مختلف مشابهت یاب درصد تشابه را پیدا کرده و اگر از درصد گفته شده در سایت مجله بیشتر بود باید به وسیله پارافریزنویسی آن را رفع کرد. پارافریز مقاله درواقع تکنیکی است که در آن مطلب اخذ کرده را باید یک‌بار خوانده و با لحن خود به طوری که مقصود اصلی آن حفظ شود به رشته تحریر درآورید.

پارافریز

مرحله پنجم: ترجمه تخصصی مقاله

اگر شما قصد ارسال مقاله به مجلات خارجی را داشته باشید ارائه یک ترجمه تخصصی با کیفیت یکی از شروط اصلی اکسپت مقاله شماست. حتی در برخی از مجلات علمی پژوهشی داخلی نیز نویسنده را ملزم به ارائه چکیده انگلیسی مقاله می کنند. ترجمه تخصصی مقاله با ترجمه عمومی آن متفاوت است در این نوع ترجمه، مترجمی که کار ترجمه شما را انجام می دهد بایستی با موضوع و تخصص مقاله شما آشنا باشد تا بتواند یک ترجمه با کیفیت ارائه دهد. بنابراین در انجام این امر باید دقت کافی داشته باشید.

ترجمه

مرحله ششم: فرمت بندی تخصصی مقاله

هر مجله ای که شما قصد ارسال مقاله خود را دارید، برای این که در فرآیند داوری از انسجام کامل برخوردار باشد فرمت مخصوص به خود را دارد و تمامی مقالات را با آن فرمت مخصوص پذیرش می کنند. برای اطلاع از نوع فرمت بندی مجله می توانید به قسمت راهنمای نویسندگان در سایت مجله مراجعه کنید. دستورالعمل های مربوط به نحوه قرارگیری اجزای مقاله، نوع فونت و سایز آن، طریقه رفرنس دهی و... همگی جز فرمت بندی مقاله می باشد.

فرمت بندی

مرحله هفتم: سابمیت مقاله

بعد از اتمام همه مراحل گفته شده زمانی که مقاله شما هیچ گونه ایراد و خطایی ندارد نوبت به سابمیت مقاله خود در مجله مدنظر می رسد. معمولا سابمیت مقاله به دو روش زیر انجام می گیرد:

  1. سابمیت مقاله به روش آنلاین: در این روش شما مستقیما به سایت مجله مراجعه کرده و قسمت های خواسته شده را پر می کنید و نهایتا به وسیله گزینه سابمیت آن را ارسال م یکنید.

  2. سابمیت مقاله از طریق ایمیل: در این حالت شما به وسیله ایمیلی که مجله در اختیارتان قرار داده است به سردبیر مجله فایل مقاله و سایر اطلاعات موردنیاز را ارسال می کنید.

submit

پس از سابمیت مقاله چه اتفاقی می افتد؟

پس از اینکه مقاله خود را به مجله موردنظر سابمیت کردید در ابتدا مقاله شما به دست سردبیر مجله می رسد و او طبق استانداردهای لازم مقاله شما را بررسی می کند تا در صورت داشتن صلاحیت آن را به داوران اصلی ارسال کند. معمولا سردبیر به مواردی مانند چکیده، کاورلتر و مطابقت مقاله نوشته شده با فرمت و قوانین مجله توجه می کند. اگر مقاله صلاحیت ارسال به داوران را کسب نکند یا برای انجام اصلاحات به شما برگشت داده می شود و یا ریجکت خواهد شد. اگر هم به داوران اصلی ارسال گردد معمولا چهار حالت برای مقاله شما پیش می آید: 1) پذیرش مستقیم مقاله و موافقت با چاپ آن در مجله یا به اصطلاح اکسپت مقاله 2) پذیرش مشروط و موافقت با چاپ در مجله به‌شرط رفع کردن ایراداتی که داوران اعلام کرده‌اند 3) برگشت مقاله برای انجام ایراداتی که اساسی بوده‌اند و درخواست انجام اصلاحات و ارسال مجدد مقاله یا به اصطلاح ری سابمیت مقاله 4) عدم پذیرش و غیرقابل چاپ بودن مقاله یا به اصطلاح ریجکت مقاله. دقت داشته باشید در صورت درخواست اصلاح مقاله، سعی کنید با سردبیر مجله به طور مودبانه برخورد کنید و مکاتبه داشته باشید. فرآیند کلی ارسال مقاله را می توانید در شکل زیر مشاهده کنید:

سابمیت



مراحل ثبت سفارش پذیرش و چاپ مقاله در موسسه انتشاراتی اشراق

اگر شما بهترین پژوهش را هم انجام بدهید تا زمانی که نتوانید در مجلات معتبر خارجی و داخلی چاپ و نشر دهید پژوهش های شما ارزشی نخواهند داشت اما به دلیل اینکه هر یک از مجلات روند و روش دریافت پذیرش و هزینه‌های متفاوتی برای نشر مقاله دارند ما در موسسه انتشاراتی اشراق به همراه متخصصان با تجربه در این زمینه آماده ایم تا مقاله شما را در مجلات معتبر بین المللی چاپ و نشر دهیم. پذیرش مقاله نیز کاملاً وابسته به کیفیت مقاله می‌باشد. برخی از ژورنال‌ها مقاله را به صورت تضمینی پذیرش می‌کنند اما برخی دیگر پذیرش تضمینی ندارند و همه چیز وابسته به نظر داوران می‌باشد. برخی از ژورنال‌هایی که دارای ایمپکت فاکتور بالایی هستند به هیچ عنوان مقالات را به صورت تضمینی پذیرش نمی‌کنند. برای اینکه روند داوری هر چه سریع‌تر اتفاق بیفتد و نتیجه پذیرش مشخص شود لازم است تغییراتی در ساختار مقالات به وجود آورید تا بیشتر مورد توجه داوران قرار بگیرد و سریع‌تر پذیرفته شود و به این خاطر هم متخصصان با تجربه در تیم موسسه انتشاراتی اشراق آماده انجام سفارشات چاپ مقاله شما در مجلات معتبر هستند.

ثبت

ابتدا یک پروژه چاپ مقاله ایجاد کرده و فایل مقاله و سایر اطلاعات موردنیاز را ارسال کنید

پشتیبانی

درخواست شما توسط پشتیبانی بررسی و مرتبط ترین مجله با مقاله شما معرفی می شود

ارسال

ارسال مقاله به مجله و پرداخت هزینه های انتشار مقاله و قرار دادن در پروسه داوری

تحویل

پیگیری وضعیت مقاله و دریافت پاسخ نهایی از سوی مجله و اعلام به شم

خدمات پذیرش و چاپ مقاله در موسسه انتشاراتی اشراق

با توجه به نیاز مشتریان عزیز اعم از دانشجویان و اساتید و دانشگاهیان برای چاپ و نشر مقاله، موسسه انتشاراتی اشراق با گزینش دقیق و چند مرحله‌ای تیم فنی خود، در صدد ارائه خدمات با حفظ نهایت تعهد در امانت‌داری و کیفیت است تا دغدغه‌ی مراجعین برای چاپ و نشر مقاله را برطرف سازد.

برای کسب اطلاعات بیشتر درمورد پذیرش و چاپ مقاله در موسسه انتشاراتی اشراق، می توانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

لوگو

لطفا امتیاز خود را ثبت کنید
1 5
  ارسال به دوستان:

سوالات متداول

شما می توانید با ارسال فایل مقاله خودتان از طریق ثبت سفارش چاپ مقاله در مجلات معتبر از طرف کارشناسان موسسه انتشاراتی اشراق هزینه نهایی را دریافت کنید.

پذیرش مقاله کاملا وابسته به کیفیت مجله می‌باشد. برخی از ژورنالها مقاله را به صورت تضمینی پذیرش می‌کنند اما برخی دیگر پذیرش تضمینی ندارند و همه چیز وابسته به نظر داوران می‌باشد.

زمان پذیرش و چاپ یک مقاله در ژورنال معتبر کاملا بستگی به زمان داوری دارد. پروسه داوری هرچقدر طولانی تر باشد واضح است که مقاله مدت زمان بیشتری در انتظار خواهد بود. اما اگر نتیجه داوری سریعتر مشخص شود مقاله در سریعترین زمان ممکن پذیرفته خواهد شد پس نتیجه کاملا وابسته به زمان داوری می‌باشد.

شما می توانید با کارشناسان موسسه انتشاراتی اشراق تماس بگیرید تا آن ها شما را راهنمایی کنند تا در نهایت بهترین مجله برای چاپ مقاله شما انتخاب شود.

ما مقاله شما را می توانیم در اکثر مجلات معتبر داخلی و خارجی چاپ کنیم.

مدت زمان لازم برای چاپ مقاله با توجه به مجلات مختلف می تواند متفاوت باشد و بستگی به خود مجلات دارد ولی کارشناسان موسسه انتشاراتی اشراق با استفاده از تجربه کاری تمام تلاش خود را می کنند تا مقاله شما در کمترین زمان ممکن چاپ شود.

سوالات بیشتر
در پاسخ به:
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
اجباری
پرسش و دیدگاه شما
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
اجباری


خدمات موسسه انتشاراتی اشراق