خدمات مقاله

خدمات ترجمه

خدمات ویراستاری

خدمات کتاب

ثبت سفارش

درباره ما

اصول اساسی در فرمت بندی و سابمیت مقاله در مجلات JCR

انتشار 23 مرداد 1401
مطالعه 11 دقیقه

همانطور که می دانید قبل از ارسال مقاله به مجلات مختلف ابتدا لازم است آن را به فرمت مجله موردنظر درآورد و سپس با استفاده از روشی که در سایت مجله گفته شده است اقدام به سابمیت آن کرد. در این بخش از اشراق می خواهیم ابتدا مجلات jcr را بررسی کرده و سپس به نحوه فرمت بندی و سابمیت آن بپردازیم. با ما همراه باشید.

اصول اساسی در فرمت بندی و سابمیت مقاله در مجلات JCR

معرفی مجلات JCR

برای آشنایی با مجلات JCR در ابتدا باید مجلات ISI را بشناسیم. ISI مخفف Institute for Scientific Information می‌باشد و در سال 1960 در اختیار شرکت تامسون رویترز قرار گرفت. این پایگاه علمی اولین رتبه را از لحاظ درجه علمی و اعتبار در دنیا به خود اختصاص داده است و درواقع یک معیار مهم برای اعتبارسنجی مقالات تخصصی در انواع رشته‌های علمی به حساب می‌آید. مجلات معتبر ISI به دو دسته تقسیم بندی می‌شوند نوعی از مجلات دارای ایمپکت فاکتور یا ضریب تاثیر هستند که با عنوان مجلات JCR شناخته می‌شوند و دسته دوم نوعی از مجلات هستند که بدون ایمپکت فاکتور می‌باشند و به مجلات ISI LISTED مشهور شده‌اند. بدیهی است که چاپ مقاله در دسته اول یعنی مجله JCR از ارزش و اعتبار بیشتری برخوردار خواهد بود؛ اما مورد مهمی که باید مدنظر داشته باشید این است که پذیرش و چاپ مقاله در این نوع مجلات به دلیل داوری‌های سخت گیرانه ای که اعمال می‌شود دشوار است و مقاله باید دارای صلاحیت لازم و محتوای علمی ناب باشد. مجلات JCR یا همان Journal Citation Reports همه ساله توسط شرکت تامسون رویترز در دو حوزه علوم پزشکی و اجتماعی انتشار می‌یابد.

JCR

اهمیت فرمت بندی مقاله جهت ارسال به مجلات JCR چیست؟

هر مجله برای اینکه سیستم داوری و بررسی مقالات خود را یکپارچه کند دارای یک فرمت بندی خاصی است و خواستار این است که تمامی مقالات ارسالی از این فرمت بندی پیروی کنند اگر مقاله ارسالی دارای فرمت بندی مناسبی نباشد سردبیر مجله به محض دریافت آن مقاله را جهت انجام پروسه داوری به داوران ارسال نخواهد کرد؛ بنابراین فرمت بندی مقاله موضوع مهمی است که شما مستلزم به رعایت آن هستید و قبل از سابمیت مقاله بایستی آن را اجرا کنید. توصیه می‌شود اگر خودتان آشنایی لازم با مراحل فرمت بندی را ندارید انجام آن را به یک متخصص باتجربه بسپارید. در ادامه مطلب با انواع فرمت بندی مقاله آشنا خواهید شد.

فرمت بندی مقاله به چند دسته تقسیم می شود؟

فرمت بندی مقاله به دو دسته کلی تقسیم بندی می شود: 1) فرمت محتوایی 2) فرمت ساختاری. قبل از سابمیت مقاله باید هر دو نوع فرمت بندی به صورت دقیق و مجزا انجام گیرد. در ذیل به شرح هر یک از آن ها می پردازیم:

محتوایی

فرمت بندی محتوایی

فرمت بندی محتوایی همان‌گونه که از اسمش پیداست به محتوای مقاله مربوط می‌شود. محتوای مقاله نیز مربوط است به نحوه نگارش و گردآوری اجزای مختلف مقاله که باید توسط پژوهشگر انجام شود. به عنوان مثال نحوه گردآوری نتایج و یا آزمایش‌های مقاله، نوع رفرنس نویسی و تعداد آن و... همگی مربوط به بخش‌های اصلی و محتوایی مقاله می‌باشد که تنها باید نویسنده اصلی آن را بر عهده بگیرد.



ساختاری

فرمت بندی ساختاری

ساختار هر مجله با یکدیگر متفاوت است. منظور از ساختار، تمامی اجزای مقاله است که به صورتی منظم و استاندارد چینش می شوند و ساختار کلی مقاله را تشکیل می دهند. این مورد از فرمت بندی را می توان بر عهده کارشناسان قرار داد و اگر نویسنده اصلی نیز آن را انجام ندهد مشکلی به وجود نمی آید. در این بخش باید طبق دستورالعمل گفته شده در سایت مجله ترتیب قرار گیری بخش های مختلف مقاله مانند تقدیر و تشکر، منابع، چکیده و ...، نوع و اندازه فونت، مقدار فاصله از حاشیه کاغذو... عمل کرد و به عبارت عامیانه یک مقاله شسته رفته شده و استاندارد به مجله مدنظر ارسال کرد.



ساختار استاندارد یک مقاله JCR به چه صورت است؟

همان‌طور که گفته شد فرمت هر مجله با مجله دیگر متفاوت است و شما قبل از اقدام به انجام انواع فرمت بندی، باید به دقت آن دستورالعمل را خوانده و بر طبق آن پیش بروید اما به‌طور کلی ساختار استاندارد هر مقاله از یک روش جامع پیروی می‌کند که در ذیل ضمن آشنایی با اجزای مختلف مقاله نحوه چینش و قرارگیری آن را نیز فرامی‌گیرید. یک مقاله استاندارد از 8 جز اصلی که در شکل مقابل مشاهده می‌کنید تشکیل می‌شود که به ترتیب: عنوان، چکیده، کلمات کلیدی، مقدمه، روش شناسی، یافته‌ها، بحث و نتیجه گیری و منابع می‌باشد. برخی از اجزای مقاله نیز وجود دارد مانند تقدیر و تشکر یا ضمایم و پیوست‌ها که آوردن آن‌ها به صورت اختیاری است و باید ببینید که آیا مجله موردنظر شما نگارش آن‌ها را مناسب می‌داند یا خیر و سپس اقدام کنید.

اجزای مقاله



عنوان

عنوان مقاله باید کوتاه و دربرگیرنده هدف اصلی مقاله باشد و به طور کلی با خواندن آن به نوعی درمورد محتوای اصلی مقاله یک پیش فرض در ذهن خود داشته باشیم. عنوان مقاله باید یک جمله غیرسوالی باشد که حاوی کلمات کلیدی مهمی بوده تا در جستجوی اینترنتی مقاله شما بیشتر قابل دسترس باشد. تعداد کلمات استاندارد برای عنوان مقاله بین 10 الی 13 واژه می باشد.

چکیده

همانطور که از نامش پیداست چکیده به معنای خلاصه شده و نمونه کوچکی از مقاله است. درواقع شما در قسمت چکیده از هدف شکل گیری پژوهشتان تا ضرورت انجام و روش ها و نتایج آن به طور مختصر صحبت می کنید. به گونه ای که وقتی مخاطب آن را مطالعه می کند باید ترغیب به خواندن ادامه مقاله شما شود. در مجلات JCR هم که به صورت کلوز اکسس می باشد، مخاطب ابتدا چکیده مقاله را مطالعه می کند و سپس تصمیم به خریداری آن می کند پس در نتیجه نحوه نگارش این قسمت بسیار مهم است. برای چکیده معمولاً بین 133 تا 253 کلمه مناسب است که در قالب یک بند بیان میشود.


کلمات کلیدی

در اکثر مجلات دستورالعمل بر این است که کلمات کلیدی بلافاصله بعد از چکیده می آید. واژگان کلیدی در حکم ویترین مقاله شماست هر قدر در نوشتن آن ها هوشمندانه عمل کنید در دیده شدن مقاله تان کمک زیادی به شما خواهد کرد. کلمات کلیدی حاوی 3 الی 10 واژه موضوعی مهم است که توصیه اکید می شود در انتخاب آن ها به قسمت چکیده و مقدمه مقاله خود رجوع کنید زیرا معمولا نکات مهمی در این بخش ها گنجانده می شود.

مقدمه

مقدمه مقاله درواقع اصلی‌ترین بخش مقاله محسوب می‌شود و به نوعی بدنه اصلی آن را تشکیل می‌دهد. اگر بخواهیم به طور دقیق بخش مقدمه را موشکافی کنیم باید بگوییم مقدمه از سه بخش مهم تشکیل می‌شود. بخش اول آن که در بند اول به آن اشاره می‌شود معرفی اجمالی مسئله تحت بررسی است که می‌توانید با طرح چند پرسش پیرامون آن ذهن مخاطب را درگیر کنید. بخش دوم مقدمه مربوط است به مرور ادبیات یا پیشینه تحقیق که در این قسمت می‌توانید اطلاعات و تحقیقاتی را که مربوط به موضوع مقاله ما می‌باشد بررسی کرده و ضرورت انجام تحقیق خود را بیان کنید. در قسمت سوم مقدمه به چرایی انجام پژوهش خود می‌پردازید و نحوه انجام و اهمیت آن را به طور خلاصه بیان می‌کنید.

روش شناسی

روش شناسی تحقیق جایی است که شما در آن به اثبات سطح سواد و علم خود می پردازید. درواقع در این بخش به ارائه اطلاعات و داده های موردنیازی که در گردآوری تحقیقتان از آن ها استفاده کرده اید می پردازید و سپس نحوه انجام تحقیق بر روی آن ها را شرح می دهید. این مورد می تواند یا به صورت ارائه فرمول های ریاضی باشد و یا انجام آزمایش های خاص روی مواد خام پژوهش.


یافته ها

بدیهی است که پس از نگارش قسمت روش شناسی، به تحلیل آن ها از طریق نمواردها، جداول و اشکال مختلف بپردازیم. درواقع در این قسمت از مقاله با خروجی هایی که انجام گرفته است بهتر می توان به مقایسه تحقیق خود با سایر تحقیقات پرداخت یافته ها باید دقیق و صریح باشد و بعد از مطالعه آن ها باید متوجه شد که آیا این روش پیشنهادی منجر به پیشرفت معناداری در حوزه تحت مطالعه شده است یا خیر.


بحث و نتیجه گیری

بحث و نتیجه گیری آخرین قسمتی است که مخاطب از مقاله شما می خواند بنابراین باید به صورت کاملا هوشمندانه و با کیفیت این قسمت را نگارش کنید. معمولا پژوهشگران به دلیل نداشتن تجربه زیاد مطالبی را که در قسمت چکیده و یا مقدمه آورده شده است را مجدد بازنویسی کرده و در بخش نتایج می آورند در حالیکه اینجا قسمتی است که شما باید نظرات خود را درمورد پژوهش انجام گرفته بیان کنید و همچنین از محدودیت هایی که در انجام آن مواجه شدید صحبت کنید و سهم خود را از انجام پژوهش موردنظر بیان کنید.


منابع

هر مجله رفرنس دهی مخصوص به خود را دارد و باید از روش های گفته شده در آن تبعیت کنید. انواع مختلف ارجاع دهی مانند سبک هاروارد، APA، ونکوور، شیکاگو و... وجود دارد که برای انجام بهتر آن می توانید به چند نمونه مقاله چاپ شده در مجله انتخابیتان رجوع کرده و با سبک و سیاق رفرنس دهی بهتر آشنا شوید.

مفهوم سابمیت (SUBMIT) مقاله چیست؟

سابمیت در لغت به معنای ارسال و فرستادن است. زمانی که شما مقاله خود را آماده کرده و به مجله موردنظر خود ارسال می‌کنید یعنی مقاله را سابمیت کرده‌اید. سابمیت مقاله امتیاز و اعتبار خاصی برای پژوهشگر ندارد زیرا در این مرحله مقاله شما حتی به مرحله داوری نیز نرسیده است. فرآیند سابمیت مقاله اصول مربوط به خود را دارد که باید برای اینکه مقاله با موفقیت به دست سردبیر مجله برسد مرحله به مرحله آن اصول را رعایت کنیم. در ادامه بیشتر با مراحل و روش‌های سابمیت آشنا خواهید شد.

سابمیت

انواع روش های سابمیت مقاله در مجلات JCR

سابمیت مقاله در مجلات JCR به دو روش کلی تقسیم می شود: سابمیت آنلاین در سایت مجله و سابمیت از طریق ایمیل سردبیر مجله. هیچ کدام از روش ها برتری خاصی نسبت به یکدیگر ندارد و بر ارزش و اعتبار مجله تفاوتی نمی کند و صرفا بستگی به امکانات موجود در مجله دارد. در روش سابمیت آنلاین شما به سایت مجله مورد نظر مراجعه کرده و بعد از تکمیل هر یک از بخش های خواسته شده سابمیت مقاله خود را انجام دهید. در روش سابمیت از طریق ایمیل نیز شما مستقیما با سردبیر مجله مکاتبه می کنید و اطلاعات خواسته شده را به صورت فایل های جداگانه به ایمیل سردبیر ارسال کرده و منتظر پاسخ او می مانید.

روش های سابمیت



چند نکته کلیدی و مهم در مورد سابمیت آنلاین مقاله در مجلات JCR

در هنگام سابمیت آنلاین برخی از نکات و موارد مهمی وجود دارد که دانستن آن ها خالی از لطف نیست و در سابمیت آنلاین به شما کمک خواهد کرد این موارد عبارت اند از:

پس از اینکه مراحل سابمیت شما به اتمام رسید و روی گزینه سابمیت کلیک کردید یک کد سابمیت که اصطلاحا MANUSCRIPT NO نام دارد به شما ارسال خواهد شد دقت داشته باشید این کد را در جایی ذخیره کنید زیرا به وسیله آن با سردبیر مجله مکاتبه خواهید کرد.

سعی کنید در نگارش کاورلتر خود نهایت دقت را به خرج دهید زیرا اولین موردی که سردبیر از شما مشاهده خواهد کرد کاورلتر می باشد همچنین باید برای آن فایل جداگانه ای تهیه و در قسمت مشخص آپلود شود.

در هنگام وارد کردن نام نویسندگان دقت داشته باشید که نام نویسنده مسئول را با علامت * مشخص کنید در غیر اینصورت اسم اول به عنوان نویسنده مسئول شناخته خواهد شد.

مشخصات نویسنده مسئول مانند آدرس ایمیل، شماره تلفن و... را به دقت وارد نمایید زیرا بعد از سابمیت هرگونه اطلاع رسانی درمورد مراحل مقاله با نویسنده مسئول در میان گذاشته خواهد شد.

بعد از وارد کردن اطلاعات خود و قبل از کلیک روی گزینه سابمیت حتما بار دیگر اطلاعات وارد شده از قبیل افیلیشن، اسامی نویسندگان و ... را مطالعه کنید زیرا بعد از سابمیت امکان ویرایش مجدد آن ها مقدور نخواهد بود.

مراحل ثبت سفارش سابمیت و چاپ مقاله در مجلات JCR در موسسه انتشاراتی اشراق

اگر شما بهترین پژوهش را هم انجام بدهید تا زمانی که نتوانید در مجلات معتبر خارجی و داخلی چاپ و نشر دهید پژوهش های شما ارزشی نخواهند داشت اما به دلیل اینکه هر یک از مجلات روند و روش دریافت پذیرش و هزینه‌های متفاوتی برای نشر مقاله دارند ما در موسسه انتشاراتی اشراق به همراه متخصصان با تجربه در این زمینه آماده ایم تا شانس اکسپت مقاله شما را جهت چاپ در مجلات معتبر بین المللی مانند JCR افزایش دهیم و سپس آن را در مجله انتخابی شما سابمیت کنیم. مراحل ثبت سفارش سابمیت و چاپ مقاله در ذیل برایتان آمده است:

ثبت

ابتدا یک پروژه چاپ مقاله ایجاد کرده و فایل مقاله و سایر اطلاعات موردنیاز را ارسال کنید

پشتیبانی

درخواست شما توسط پشتیبانی بررسی و مرتبط ترین مجله با مقاله شما معرفی می شود

ارسال

ارسال مقاله به مجله و پرداخت هزینه های انتشار مقاله و قرار دادن در پروسه داوری

تحویل

پیگیری وضعیت مقاله و دریافت پاسخ نهایی از سوی مجله و اعلام به شما

خدمات پذیرش و چاپ مقاله در موسسه انتشاراتی اشراق

با توجه به نیاز مشتریان عزیز اعم از دانشجویان و اساتید و دانشگاهیان برای چاپ و نشر مقاله، موسسه انتشاراتی اشراق با گزینش دقیق و چند مرحله‌ای تیم فنی خود، در صدد ارائه خدمات با حفظ نهایت تعهد در امانت‌داری و کیفیت است تا دغدغه‌ی مراجعین برای سابمیت مقاله و چاپ و آن را برطرف سازد.

برای کسب اطلاعات بیشتر درمورد سابمیت و چاپ مقاله در موسسه انتشاراتی اشراق، می توانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

لوگو

لطفا امتیاز خود را ثبت کنید
1 5
(امتیاز 0 توسط 0 نفر)
  ارسال به دوستان:

سوالات متداول

بله در موسسه انتشاراتی اشراق خدمات سابمیت و سپس پیگیری وضعیت مقاله انجام می گیرد.

شما می توانید با ارسال فایل مقاله خودتان از طریق ثبت سفرش چاپ مقاله در مجلات معتبر از طرف کارشناسان موسسه انتشاراتی اشراق هزینه نهایی را دریافت کنید.

زمان پذیرش و چاپ یک مقاله در ژورنال معتبر کاملا بستگی به زمان داوری دارد. پروسه داوری هرچقدر طولانی تر باشد واضح است که مقاله مدت زمان بیشتری در انتظار خواهد بود. اما اگر نتیجه داوری سریعتر مشخص شود مقاله در سریعترین زمان ممکن پذیرفته خواهد شد پس نتیجه کاملا وابسته به زمان داوری می‌باشد.

ما مقاله شما را می توانیم در اکثر مجلات معتبر داخلی و خارجی چاپ کنیم.

پذیرش مقاله کاملا وابسته به کیفیت مجله می‌باشد. برخی از ژورنالها مقاله را به صورت تضمینی پذیرش می‌کنند اما برخی دیگر پذیرش تضمینی ندارند و همه چیز وابسته به نظر داوران می‌باشد.

سوالات بیشتر
در پاسخ به:
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
اجباری
پرسش و دیدگاه شما
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
اجباری


خدمات موسسه انتشاراتی اشراق