معمولاً جهت ارسال مقاله به مجلات علمی دو راه پیش روی پژوهشگران وجود دارد: راه اول نوشتن صفر تا صد مقاله و راه دوم استخراج مقاله از پایان نامه خودشان. برای هر دوی این راهها بایستی زمان و انرژی زیادی صرف کنید تا یک کار باکیفیت ارائه دهید. در این بخش از اشراق میخواهیم در خصوص استانداردهای راه دوم آشنا شویم. پس با ما همراه باشید.
همانطور که میدانید، دانشجویان معمولاً برای نوشتن پایان نامه کارشناسی ارشد زحمات زیادی میکشند و تحقیقات جامعی انجام میدهند. به همین سبب اکثراً طرفدار این هستند که از ماحصل این دسترنج ارزشمند مقالات مختلفی در عنوانهای گوناگون داشته باشند و در انواع بسترها جهت پیشرفت و ارتقای شغلی و تحصیلی استفاده کنند. شاید مهمترین کاربرد و مزیت استخراج مقاله انگلیسی از پایان نامه، ارسال آن به مجلات معتبر بین المللی نظیر isi، scopus، pubmed و... برای پذیرش و چاپ مقاله و کسب امتیازات مربوط به دفاع پایان نامه و یا مصاحبه دکتری باشد زیرا معمولاً مجلات فرمت خاصی را برای پذیرش مقالات مدنظر میگیرند و به دلیل این که فرمت پایان نامه بسیار متفاوت میباشد نمیتوان آن را مستقیماً و بدون اعمال تغییرات خاصی به مجله ارسال کرد؛ بنابراین استخراج مقاله در این مرحله اهمیت زیادی پیدا میکند. همچنین اگر کیفیت و بار علمی پایان نامه شما زیاد باشد حداکثر میتوان تا 4 مقاله علمی پژوهشی از آن استخراج نمود و این کاملاً به نفع پژوهشگر خواهد بود که علاوه بر جاودانه ساختن پایان نامه خود میتواند چند مقاله انگلیسی نیز در کارنامه خود به ثبت برساند.
همان طور که در ابتدای مطلب نیز اشاره شد، فرمت پایان نامه متفاوتتر از فرمت مقاله میباشد و بهتر است قبل از شروع به استخراج مقاله از پایان نامه، با تفاوتهای این دو به خوبی آشنا شد حتی اگر شما فرمت پایان نامه را به فرمت مقاله تبدیل کردید باز هم نیاز است همان فرمت مقاله را طبق فرمت و دستورالعمل گفته شده در مجله انتخابی درآورید؛ زیرا فرمت هر مجله نیز باهم متفاوت بوده و جهت یکپارچه سازی مقالات و آسانتر شدن مراحل داوری هر کدام از مجلات چهارچوب خاص خود را دارند. در شکل زیر به مهمترین این تفاوتها اشاره شده است:
همانطور که در بخش قبلی اشاره شد، مقاله دارای بخش بندی و اجزای مستقلی است که باید هر یک از بخشهای آن از فصلهای معینی در پایان نامه استخراج شود. به طور کلی یک مقاله استاندارد در حالت عادی از 8 قسمت تشکیل میشود. توصیه میشود قبل از استخراج حتماً راهنمای نویسندگان مربوط در سایت مجله انتخابیتان را به دقت مطالعه کنید که از همان ابتدا طبق فرمت گفته شده در آن پیش بروید؛ زیرا ممکن است برای مثال در قسمت چکیده طبق مجله گفته شده باشد که قسمتی از آن حذف گردد. ما در این قسمت فرض را بر استانداردهای مقاله نویسی موردپذیرش در دنیا قرار میدهیم و به نحوه استخراج بخشهای مختلف آن میپردازیم:
در خصوص استخراج عنوان مقاله از پایان نامه، حدالامکان باید سعی کنید عینا همانند عنوان پایان نامه نباشد. زیرا پایان نامه ها معمولا عناوین طولانی دارند اما عنوان مقاله بایستی کوتاه(حداکثر 12 الی 15 کلمه)، مختصر و مفید باشد. در برخی از پایان نامه ها اگر قسمت نتایج پربار باشد تعداد عناوین استخراجی هم زیاد خواهد بود. چند مورد مهم وجود دارد که در استخراج عنوان مقاله باید رعایت کنید عبارت اند از:
منحصر به فرد بودن عنوان مقاله و به عبارتی تکراری نبودن آن
معرفی متغیرهای وابسته در مقاله
اجتناب از آوردن کلمات و عبارات نامفهوم و اضافی در عنوان
توانایی معرفی محتوای مقاله را داشته باشد
بهتر است با موضوع اصلی مورد بررسی در مقاله شروع شود
چکیده دومین و مهم ترین بخش از مقاله محسوب می شود و معمولا دارای اهمیت زیادی است. همان طور که از نام آن پیداست، چکیده یعنی فشرده شده کل متن مقاله که در یک بند به صورت کوتاه و مختصر آورده می شود. شما در هنگام استخراج چکیده مقاله می توانید چکیده پایان نامه خود را به صورت اصلاح شده و مختصر جایگزین کنید. دقت داشته باشید که محدودیت تعداد کلمات را در چکیده رعایت کنید به عبارتی تعداد کلمات چکیده نبایستی از 250 کلمه فراتر رود. برای درک بهتر موضوع می توانید ویدیوی مقابل را که مربوط به چکیده نویسی اصولی و استاندارد مقاله است را تا آخر مشاهده نمایید تا بهتر متوجه شوید که چه تغییراتی را باید در چکیده پایان نامه ایجاد کنید و چه مطالب مهمی را گلچین کرده و در مقاله به آن ها اشاره کنید.
اگرچه نوشتن کلمات کلیدی نیاز به صرف زمان کمتری دارد اما نباید اهمیت آن ها را نادیده گرفت. درواقع شاید کلمات کلیدی بخش کوچکی از مقاله شما را تشکیل می دهند اما سهم بسیار مهمی در دیده شدن مقاله تان ایفا خواهند کرد. پس بنابراین در انتخاب و نگارش آن ها نهایت دقت را به خرج دهید و هوشمندانه عمل کنید. توصیه می شود قبل از نوشتن آن ها چند نمونه از مقالات چاپ شده در مجله که با تخصص مقاله شما همخوانی دارد را مطالعه کنید تا با سبک و سیاق آن آشنا شوید. همچنین توصیه می شود از قسمت های چکیده و مقدمه در گزینش واژگان کلیدی استفاده کنید.
برای نوشتن مقدمه مقاله، روش های مختلفی وجود دارد. درواقع مقدمه مقاله جز بدنه اصلی و ستون مقاله شما محسوب می شود. بنابراین برای استخراج آن باید از چند فصل پایان نامه بهره ببرید. به طور کلی اگر بخواهیم مقدمه را طبقه بندی کنیم می توان آن را به سه بخش مهم تقسیم کرد:
معرفی فرضیه تحقیق: فصل اول و فصل سوم از پایان نامه جایی است که می توانید مسئله مورد بحث و فرضیه تحقیق خود را به راحتی استخراج کنید. برای این که بتوانید این قسمت را جذاب بنویسید می توانید از ترفندهای مختلف نظیر پرسیدن سوال چالشی، ارائه آمارهای جالب اما واقعی، انجام یک مقایسه مفید و... استفاده کنید.
پیشینه تحقیق: پیشینه تحقیق یا اصطلاحا مرور ادبیات در فصل دوم از پایان نامه تان نوشته شده است. این قسمت بیشترین تعداد ارجاعات و رفرنس دهی را به خود اختصاص می دهد. اگر پایان نامه شما چند سال قبل نوشته شده است و اکنون می خواهید از آن مقاله استخراج کنید باید دقت کنید که حتما این بخش را به روز کنید و حتما از چند مقاله علمی به روز نیز استفاده کنید.
هدف از تحقیق: با نوشتن این بخش درواقع بخش مقدمه را به اتمام می رسانید و به مخاطب می گویید که هدف از مطالعه این تحقیق چه بوده است. می توانید با پیوند دادن این قسمت با بخش قبلی و بیان نواقصات پژوهش های قبلی، ضرورت پژوهش خود را نیز بیان کنید.
شاید بتوان گفت ارزشمندترین قسمت مقاله، بخش روش شناسی یا متدلوژی تحقیق است که دربرگیرنده مجموع فنون، روش ها، آزمایش ها، معادلات ریاضی، تحقیقات میدانی و... است که با خواندن این قسمت راه های رسیدن به هدف و نتایج تحقیق مشخص خواهد شد. برای استخراج بخش روش شناسی به فصل سوم از پایان نامه خود رجوع کنید و آن را به طور خلاصه اما مفید و با کمک جداول و نمودارهای مختلف به طوری که تمامی نتایج اصلی را در بر بگیرد استخراج کنید. در این بخش از مقاله به روش ها و راه ها اشاره می شود و در بخش بعدی به نتایج حاصل شده از آن ها پرداخته می شود.
یافته های مقاله را می توانید از فصل چهارم پایان نامه خود استخراج کنید. درواقع در این قسمت به تبیین نتایج حاصل از متدلوژی یا روش شناسی می پردازید و توضیح می دهید که چگونه توانستید نیاز و فرضیه موردنظر را توسط این نتایج رفع کنید. واردی که در نوشتن این بخش باید به آن ها دقت کنید به شرح زیر است:
عناوینی که در جداول و نمودارها می آورید، باید کوتاه و مفید باشند تا مخاطب برای به دست آوردن اطلاعات آن به متن مقاله مراجعه نکند.
تمامی جداول و نمودارهایی که در این قسمت استفاده می کنید باید به ترتیب آورده شوند.
به مشکلات موجود در نتایج اشاره کنید و با به کارگیری بیانی کمّی به اهمیت آن ها بپردازید.
نتایج مستخرج از تحقیقات خود را با نتایج سایر مقالات مقایسه کنید.
فصل پنجم از پایان نامه شما جایی است که می توانید در استخراج این قسمت از آن کمک بگیرید. نتیجه گیری یا به اصطلاح (conclusion) جایی نیست که شما در آن به جمع بندی و خلاصه نویسی هر آنچه در مقاله نوشته اید، بپردازید. بلکه قسمتی است که مختص خود شماست و نظرات و اعتقادات شخصی خود را می توانید در این بخش بیان کنید. همچنین سعی کنید ایده هایی سازنده برای انجام پژوهش های آتی نیز بیان کنید تا تسلط و درک کامل خود را نسبت به موضوع موردنظر نشان دهید.
هر چند که قسمت منابع و ارجاعات در پایان متن میآید و شاید تصور کنید کمتر به آن بخش توجه میشود. ولی باید بگوییم سخت در اشتباهید. رفرنس دهی از جمله بخشهای بسیار مهمی است که اگر کوچکترین خطایی در آن صورت گیرد حتی ممکن است مقاله شما متهم به سرقت ادبی نیز شود. پس بنابراین در ابتدا باید سبک رفرنس نویسی مجله موردنظر را بدانید و طبق آن پیش بروید و سپس استانداردهای زیر را به خوبی رعایت کنید:
سعی کنید از رفرنس های به روز استفاده کنید
حتما رفرنس های درون متنی و برون متنی را با یکدیگر تطبیق دهید
اگر منبع و مشخصات یک مطلب را به طور کامل نمی دانید هیچ وقت آن را ناقص رها نکنید یا ارجاع دهی کاملی انجام دهید و یا آن مورد را به کل حذف کنید.
معمولاً به جز زمانی که مقاله جهت داوری به مجلات داخلی فرستاده میشود، نیاز است تا به زبان انگلیسی باشد. از طرفی اگر پایان نامه شما فارسی باشد، مقاله مستخرج نیز به صورت فارسی خواهد بود در صورتی که میخواهید یک مقاله انگلیسی از پایان نامه تان داشته باشید، بایستی آن را پس از استخراج، ترجمه کنید. به یاد داشته باشید که اگر خودتان نمیخواهید کار ترجمه را انجام دهید و به دست یک مترجم خواهید سپرد بایستی مترجمی را انتخاب کنید که به رشته و تخصص شما تسلط کافی داشته باشد. برای مثال اگر شما در رشته روانشناسی، پایان نامه نوشتهاید بایستی مترجم مربوطه نیز با اصطلاحات و عبارات تخصصی رشته روانشناسی آشنا باشد. پس بعد از استخراج باید در خصوص ترجمه تخصصی مقاله، حساسیت بیشتری به خرج دهید زیرا یکی از عوامل اکسپت مقاله در مجلات خارجی داشتن یک ترجمه باکیفیت و بدون ایراد میباشد.
نوشتن یک پایان نامه کار بسیار سخت و زمان بر است ولی در نهایت اگر تبدیل به مقاله ای چاپ شده در مجلات معتبر شود بسیار ارزشمند خواهد بود اما بسیاری از دانشجویان به دلیل عدم آشنایی با فنون استخراج یا نگارش مقاله موفق به تبدیل کردن آن به مقاله استاندارد نمی شوند به همین دلیل مقالات آنان پس از سابمیت به سرعت ریجکت می گردد. ولی ما در موسسه انتشاراتی اشراق به همراه متخصصین با تجربه آماده ایم تا از پایان نامه شما مقالات با کیفیت استخراج کنیم تا در مجلات معتبر چاپ شوند. شما عزیزان طبق مراحل زیر می توانید ثبت سفارش خود را انجام دهید:
ثبت سفارش و ارسال فایل پایان نامه و اطلاعات مورد نیاز برای محاسبه و اعلام قیمت نهایی
بررسی فایل پایان نامه توسط کارشناسان و برآورد اینکه چه تعداد مقاله قابل استخراج است
اعلام نتیجه به شما و دریافت تائید نهایی از جانب وی و شروع کار استخراج
تایید نهایی مقالات توسط بازرس و تحویل فایل های نهایی مقالات استخراج شده
ما سال ها تجربه کار متفاوتی را با متون علمی و موفقیت آمیز در مجلات ژورنال معتبر داریم. ما خدمات با کیفیت بالا و دارای گارانتی ارائه می دهیم و در راستای تضمین کیفیت در موسسه انتشاراتی اشراق پس از اتمام استخراج مقاله توسط فرد متخصص، برای اینکه این اطمینان حاصل شود که کار بدون عیب و نقص است پس از اینکه مرحله بازرسی کیفی به اتمام رسید، گارانتی برای مقاله صادر می شود این در حالی است که گارانتی تا زمان پذیرش مقاله در مجلات اعتبار دارد.
شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد استخراج مقاله انگلیسی از پایان نامه، با کارشناسان موسسه انتشاراتی اشراق در ارتباط باشید.
شما می توانید برای دریافت هزینه نهایی سفارش استخراج مقاله از پایان نامه را با ارسال فایل پایان نامه ثبت کنید تا کارشناسان ما بعد از بررسی سریعا قیمت را برای شما اعلام کنند.
استخراج هر یک مقاله از پایان نامه در بازه زمانی 2 الی 3 روز کاری انجام میشود.
تمامی مولفین و محققینی که در موسسه انتشاراتی اشراق فعالیت دارند، دارای سابقه کار طولانی و حرفه ای در این زمینه بوده و در رشته تحصیلی شما تحصیلات دانشگاهی دارند، و در ضمن برای تضمین کیفیت گارانتی تا زمان چاپ مقاله در مجلات و ژورنال ها صادر می شود.
به میزان پژوهش و همچنین موضوع پایان نامه بستگی دارد اما در حالت کلی 2 یا 3 مقاله از یک پایان نامه قابل استخراج است.
مقالات استخراج شده از پایان نامه در موسسه انتشاراتی اشراق قابلیت پذیرش در تمام مجلات معتبر داخلی و خارجی را دارا می باشد.