پژوهشگران بعد از آماده سازی مقالات خود جهت چاپ در مجله موردنظر، باید مقاله خود را از طریق روشی که مجله از آنها خواسته است سابمیت کنند. سابمیت مقاله برخی از قوانین مربوط به خود را دارد که اگر بهدرستی رعایت نشود مقاله با موفقیت به دست سردبیر مجله نخواهد رسید. در این بخش از اشراق میخواهیم شما را بیشتر با این روند آشنا کنیم.
JCR مخفف عبارت Journal Citation Reports میباشد. برای اینکه با مجلات JCR بیشتر آشنا شوید ابتدا لازم است تا به معرفی مجلات ISI بپردازیم. مجلات ISI یا همان موسسه اطلاعات علمی (Institute for Scientific Information) جز موسسات معتبر در جهان می باشد که رتبه اول را از بین پایگاه های مختلف ازآن خود کرده است و دلیل آن هم وجود استانداردهای علمی بالا می باشد. به خاطر این امر مهم مقالاتی که در این نشریه اکسپت می شوند مورد استقبال زیادی قرار می گیرند. ارائه فهرست مقالات و کتاب های ناب علمی از سوی این موسسه، آن را در نزد دوستداران علم و دانش زبانزد کرده است که شامل نگهداری دادههای استناد مقالات هزاران نشریهٔ دانشگاهی است. مجلات پایگاه ISI از طریق ضریبی به نام ایمپکت فاکتور (IF) ارزشگذاری و رتبه بندی علمی میشوند.
مجلات ISI به دو دسته تقسیم بندی میشوند:
دسته اول مجلات بدون ضریب تأثیر هستند که به اصطلاح ISI-listed نامیده میشود. این مجلات معمولاً از نویسنده هزینهای بایت پذیرش و چاپ دریافت میکنند و اغلب زمان داوری کوتاهتری دارند و در داوری نسبت به مجلات JCR سختگیری کمتری اعمال میکنند.
دسته دوم مجلات دارای ضریب تأثیر یا به اصطلاح JCR میباشند. این مجلات اغلب رایگان هستند و پروسه داوری زمانبر و سختگیرانه ای دارند.
پس بنابراین بعد از دسته بندی، میتوان فهمید که مجلات JCR همان مجلات ISI هستند که دارای ایمپکت فاکتور میباشند؛ که این مورد باعث افزایش ارزش علمی این مجلات شده و هر چه ضریب ایمپکت فاکتور مجله زیاد باشد نشان از ارزش و اعتبار علمی آن مجله میباشد.
این شاخص نشاندهنده فراوانی استنادهایی است که در طول یک دوره زمانی مشخص به یک مقاله چاپ و در یک نشریه داده میشود که از آن برای برای ارزیابی، مقایسه و رتبهبندی نشریات علمی در انواع رشتههای مختلف در سطح ملی و داخلی یا برای مقایسه مجلهها در سطح بینالمللی و جهانی به کار گرفته میشود.
مزایای چاپ مقاله در مجلات علمی JCR برای دانشجویان و اساتید بر هیچکس پوشیده نیست. با توجه به اعتبار و ارزش علمی این مجلات، امتیازات زیادی نصیب پژوهشگران به ارمغان خواهد آورد که در ذیل به برخی از آنها اشاره میکنیم:
پذیرش راحتتر در مصاحبه دکتری
پذیرش راحتتر بهعنوان عضو هیئتعلمی دانشگاه
امکان اخذ بورس تحصیلی برای دانشگاههای معتبر دنیا
امکان عضویت در بنیاد ملی نخبگان
شناخته شدن بهعنوان متخصص و صاحبنظر در موضوع مقاله
امکان استخدام راحتتر در ارگانهای دولتی و خصوصی
ارتقای رتبه علمی اساتید
افزایش حقوق و مزایای شغلی و ترفیع رتبه
ایجاد و افزایش حس افتخار و اعتماد به نفس در نویسندگان مقالات
معنای لغوی کلمه سابمیت ارائه کردن و معرفی کردن است. اولین اقدام در گرفتن پذیرش و چاپ مقاله، انتخاب یک مجله مناسب و معرفی مقاله به آن مجله است. وقتی شما مراحل ثبت یک مقاله را در یک مجله طی و درنهایت موفق به ارسال مقاله شدید؛ درواقع مقاله خود را به آن سابمیت کردهاید. سابمیت مقاله هیچ امتیاز علمی برای نویسنده ندارد؛ یعنی در رزومه خود نمیتوانید برای سابمیت کردن مقاله امتیازی بگیرید زیرا در این مرحله مقاله شما حتی وارد پروسه داوری نیز نشده است و برای اخذ امتیاز بایستی مقاله شما در مجله موردنظر پذیرش و سپس چاپ شود. برای سابمیت یک مقاله به یک ژورنال، باید به سایت ژورنال مراجعه کرده و از قسمت مربوط به سابمیت اقدام نمایید. البته قبل از اقدام به سابمیت، ابتدا باید قسمت دستورالعمل برای نویسندگان را که معمولاً با عناوینی مانند Instruction For Authors آورده میشود مطالعه کنید. به دلیل اینکه اصطلاحات مربوط به سابمیت به صورت انگلیسی بوده و ممکن است برای فارسی زبانان مشکل ساز باشد در ادامه مطلب میخواهیم به معانی این اصطلاحات بپردازیم.
همانطور که اشاره شد مراحل سابمیت مقاله در مجلات JCR، به زبان انگلیسی است و دارای یکسری اصطلاحات خاصی میباشد که شاید درک این عبارات و اصطلاحات برای برخی از افراد دشوار باشد و بدین ترتیب در فرآیند سابمیت مقاله خود با مشکل مواجه شوند. به همین خاطر در ذیل میخواهیم به معانی این اصطلاحات بپردازیم تا با مراحل سابمیت مقاله در مجلات JCR بیشتر آشنا شوید.
Article به معنی مقاله میباشد به عبارتی هر نوشتهای که با هر سبک و قالبی در مورد یک موضوع مشخص نوشته شده است. |
paper به نوشتههایی گفته میشود که بر اساس استانداردهای مشخص شده از سوی مجلات علمی تنظیم شده اند. |
Guide for author کلیه دستورالعمل هایی که در ارتباط با نگارش و نحوه ارسال مقاله در قسمت راهنمای نویسندگان آورده می شود. |
Affiliation وابستگی آکادمیک یا سازمانی هر یک از نویسندگان را نشان میدهد. به بیان ساده، محل کار محققان را مشخص میکند. |
Corresponding author به معنی نویسنده مسئول که وظیفه مکاتبه با سردبیر مجله را دارد. |
Cover letter متنی که نویسنده به سردبیر مجله ارسال میکند و حاوی اطلاعاتی مثل موضوع مقاله، اهمیت نگارش مقاله و... میباشد. |
Manuscript به مقاله سابمیت شده که هنوز به مرحله پذیرش و چاپ نرسیده است، گفته میشود. |
Editor به سردبیر مجله اطلاق میشود که مدیریت ژورنال را برعهده دارد. |
With editor به مرحله مورد بررسی قرار گرفتن مقاله توسط سردبیر بعد از سابمیت گفته میشود. |
Under review قرار گرفتن مقاله برای داوری علمی زیرنظر داوران که بعد از مرحله with editor میباشد. |
Refereeing به معنای داوری و معادل اصطلاح Under review میباشد و در واقع مرحلهای است که داوران مجله به ارزیابی علمی مقاله مشغول هستند. |
Revise به ایرادات مقاله گفته میشود که باید توسط نویسنده اصلاح گردند. |
Conflict of interests در این قسمت نویسندگان تأیید میکنند که در انجام پژوهش هیچ مشکلی با یکدیگر و یا با سازمان حامی طرح پژوهشی ندارند. |
Research Highlights در این بخش از نویسندگان درخواست میشود که نوآوری و نتایج ارزنده پژوهش را در قالب چند جمله بیان کنند. |
manuscript NO شماره ای است که به مقاله ارسالی شما به ژورنال اختصاص داده میشود و میتوانید از آن برای مکاتبات خود با مجله یا پیگیری وضعیت مقاله استفاده کنید. |
بعدازاینکه نگارش مقاله شما به اتمام رسید، باید یک سری اقدامات در جهت افزایش کیفیت مقاله خود انجام دهید تا درصد پذیرش از سوی مجله نیز افزایش پیدا کند. لیست برخی از اقدامات مهم را در ذیل آوردهایم لازم به ذکر است اگر توانایی و آشنایی لازم برای انجام هر کدام از این مراحل را نداشتید، میتوانید آن را به دست متخصصان و کارشناسان بسپارید.
ویرایش تخصصی مقاله درواقع فرآیندی است که بعد از آمادهسازی متن و تصحیح نگارش و ویراستاری اولیه شروع میشود و به اصلاح ایرادات و خطاهای موجود در عبارات و جملات تخصصی میپردازد. بعد از انجام ویراستاری تخصصی مقاله، متن مقاله شما کاملاً بدون ایرادات گرامری، زبانی و نگارشی خواهد بود و تمامی خطاهایی که باعث بدفهمی و روان نبودن متن شما بود رفع خواهد شد. درواقع مقالهای که قصد ارسال آن را به مجلات JCR داریم با توجه به سختگیریهای زیادی که در این مجله وجود دارد باید از هر نظر مناسب باشد.
استفاده از منابع سایر نویسندگان در مقالات خود، نه تنها ایراد محسوب نمی شود بلکه کاری بسیار خوب و پسندیده نیز می باشد و تسلط و مهارت شما را در حوزه تخصصی تان نشان می دهد. اما اگر شما از آن منابع استفاده کردید و اسمی از اثر نویسنده نبردید مرتکب سرقت علمی شده اید. پارافریزنویسی یک تکنیک برای جلوگیری از این اتفاق می باشد. پارافریز و بازنویسی مقاله یا همان بازنویسی کردن یک اقدام مثبت در جهت جلوگیری از این موضوع می باشد. پس بنابراین اگر مقالات خود را بدون انجام پارافریز به مجلات ارسال کنید، احتمال ریجکت شدن آن ها افزایش می یابد. یکی از مزایای دیگر پارافریز جلوگیری از اضافه گویی و کاهش کمیت می باشد که این مورد نیز باعث جذب بیشتر مخاطب خواهد شد.
برای انتخاب مرتبط ترین مجله باید یکسری از پارامترهایی که در ذیل به آنها اشاره میشود را مدنظر داشته باشید:
بلک لیست نبودن مجله
دامنه پژوهشی مجله
ضریب تاثیر یا همان ایمپکت فکتور مجله
نمایه سازی مجله
زمان و نحوه داوری مجله
هزینه چاپ مقاله در مجله و...
هر مجله برای خود فرمت بندی خاصی دارد که شما برای پذیرش مقالات خود الزام به رعایت آن چارچوب و فرمت بندی هستید. مقاله ای که فرمت بندی نشده باشد، صلاحیت لازم برای ارسال به مجلات مختلف و مخصوصا مجله JCR را ندارد. فرمت بندی مقاله شامل اقداماتی نظیر: فونت مقاله، اندازه فونت، فاصله متن از حاشیه صفحه و... می باشد. بنابراین فرمت بندی باعث مرتب شدن مقاله شما شده و درصد پذیرش آن را بالا می برد.
برای اینکه ترجمه تخصصی مقاله دقیق و صحیح انجام شود، نیازمند رعایت یکسری از اصول می باشد که اصلی ترین آن، استفاده از مترجمی است که خود در آن حوزه تخصص دارد. برای مثال ترجمه تخصصی یک متن مهندسی را باید مترجمی انجام دهد که خود در رشته مهندسی تحصیل کرده است. پس علاوه بر آشنایی با زبان مبدا و مقصد، مترجم باید در تخصص موردنظر نیز سررشته داشته باشد.
بهطورکلی به دو روش میتوان اقدام به سابمیت مقاله کرد که بستگی به سایت مجله و روشی که در آن ذکر شده است دارد. روشهایی که در ذیل شرح داده میشود هیچکدام دلیل بر برتری یا اعتبار مجله نمیباشد و این مورد بستگی به سایت مجله و امکانات مربوط به آن دارد. همچنین سابمیت با استفاده از هر روش به معنای پذیرش و چاپ مقاله شما نیست و صرفاً مقاله شما به سردبیر مجله ارسال شده است. دو روش برای سابمیت مقاله وجود دارد:
اکثر مجلات به دلیل راحتی معمولاً از روش ارسال آنلاین استفاده میکنند. در این روش شما ابتدا وارد سایت مجله موردنظر میشوید سپس در سایت ثبت نام کرده و نام کاربری و کلمه عبور دریافت میکنید و سپس وارد صفحه مربوط به سابمیت شده و مراحل را به ترتیب طی کرده و درنهایت مقاله را سابمیت میکنید و پس از اتمام فرآیند سابمیت، یک manuscript NO دریافت کرده که بهوسیله آن میتوانید با سردبیر مجله مکاتبه داشته باشید.
در این نوع سابمیت شما از ایمیل مجله استفاده کرده و مقاله خود را که دقیقاً مطابق با راهنمای ژورنال تهیه شده برای مجله ارسال میکنید. در برخی مجلات بعد از ارسال ایمیل برای مقاله شما manuscript NO در نظر گرفته شده و شما هر دفعه از طریق آن میتوانید با ادیتور مقاله خود مکاتبه کنید. معمولاً روش ارسال مقاله به وسیله ایمیل سختیهای خود را دارد و امکاناتی که در روش ارسال آنلاین وجود دارد در این روش امکانپذیر نیست.
علاوه بر مطالبی که در مورد سابمیت آنلاین مقاله گفته شد، برخی از نکات کلیدی دیگری نیز وجود دارد که دانستن آنها میتواند در فرآیند سابمیت به شما بسیار کمک کننده باشد:
در هنگام سابمیت مقاله، باید دقت داشته باشید که اگر مقاله شما بیشتر از یک نویسنده داشته باشد، باید نویسنده مسئول را با علامت * جدا کنید در غیر این صورت اسم نویسندهای که در ابتدا نوشته شده است بهعنوان نویسنده مسئول شناخته خواهد شد و در مکاتبات بعدی مشکل ایجاد خواهد کرد.
دقت داشته باشید بعد از سابمیت مقاله، یک کد manuscript NO دریافت خواهید کرد این کد را حتما در جایی ذخیره یا یادداشت کنید زیرا برای مکاتبات بعدی نیازتان خواهد شد.
بعد از وارد کردن اطلاعات خود، در صورتی که روی گزینه submit کلیک کنید و مقاله شما ارسال شود، دیگر امکان ویرایش اطلاعات خود را نخواهید داشت زیرا در این لحظه اطلاعات و همچنین مقاله شما به سردبیر فرستاده شده است.
سعی کنید کاورلتر مقاله خود را اصولی و صحیح بنویسید زیرا اولین موردی که سردبیر مجله از مقاله شما مطالعه خواهد کرد، کاورلتر میباشد درواقع کاورلتر نامهای است برای متقاعد کردن سردبیر مجله برای اینکه مقاله شما را برای انجام پروسه داوری به داوران ارسال کند، نوشته میشود. پس بنابراین در ایجاد دیدگاه مثبت اولیه به شما کمک شایانی خواهد کرد.
اکثر مجلات JCR برای چاپ مقاله در مجلات خود، هزینهای دریافت نمیکنند ولی بهتر است شما حتماً قبل از سابمیت مقاله خود، هزینه چاپ مقاله در مجله موردنظر را به دقت بررسی کنید ممکن است بسیاری از مجلات برای چاپ مقاله در مجله، اقدام به اخذ هزینه کنند که معمولاً هم این هزینه ها به دلار میباشد.
بعد از اینکه شما مقاله خود را با موفقیت در مجلات JCR سابمیت کردید، مقاله شما ابتدا به دست سردبیر مجله میرسد و بعد از بررسی سردبیر مجله، اگر مقاله شما دارای شرایط لازم بود، آن را به داوران مجله ارسال خواهد کرد تا تحت نظر داوری قرار بگیرد. سردبیر مجله نیز بیشتر چکیده مقاله و کاورلتر شما را مبنا قرار میدهد. بنابراین توصیه اکید میشود که در نوشتن کاورلتر نهایت دقت را داشته باشید. بعد از تایید اولیه مقاله، سردبیر آن را به داوران اصلی مجله ارسال کرده و آن ها جهت پذیرش و چاپ و یا رد مقاله تصمیم گیری میکنند. بطور کلی بعد از داوری چهار حالت زیر میتواند برای یک مقاله بوجود آید:
پذیرش مستقیم مقاله بدون اعمال تغییرات
پذیرش مشروط مقاله بعد از اعمال برخی از تغییرات توسط نویسنده
بازگشت مقاله جهت انجام اصلاحات و ری سابمیت کردن مقاله
رد مستقیم مقاله که حتی با انجام اصلاحات نیز قابل پذیرش نیست
پذیرش تضمینی مقاله کاملا وابسته به کیفیت مقاله میباشد. برخی از ژورنال ها مقاله را به صورت تضمینی پذیرش میکنند اما برخی دیگر پذیرش تضمینی ندارند و همه چیز وابسته به نظر داوران میباشد. برخی از ژورنال هایی که دارای ایمپکت فاکتور بالایی هستند به هیچ عنوان مقالات را به صورت تضمینی پذیرش نمیکنند. اما برخی دیگر از ژورنال ها پذیرش کاملا به صورت تضمینی دارند برای اینکه روند داوری هر چه سریعتر اتفاق بیفتد و نتیجه پذیرش مشخص شود لازم است تغییراتی در ساختار مقالات به وجود آورید تا بیشتر مورد توجه داوران قرار بگیرد و سریع تر پذیرفته شود و به این خاطر هم متخصصان با تجربه در تیم موسسه انتشاراتی اشراق آماده انجام سفارشات چاپ مقاله شما در مجلات معتبر هستند.
اگر شما بهترین پژوهش را هم انجام بدهید تا زمانی که نتوانید در مجلات معتبر خارجی و داخلی چاپ و نشر دهید پژوهش های شما ارزشی نخواهند داشت اما به دلیل اینکه هر یک از مجلات روند و روش دریافت پذیرش و هزینههای متفاوتی برای نشر مقاله دارند ما در موسسه انتشاراتی اشراق به همراه متخصصان با تجربه در این زمینه آماده ایم تا مقاله شما را در مجلات معتبر بین المللی چاپ و نشر دهیم. با توجه به نیاز مشتریان عزیز اعم از دانشجویان و اساتید و دانشگاهیان برای چاپ و نشر مقاله، موسسه انتشاراتی اشراق با گزینش دقیق و چند مرحلهای تیم فنی خود، در صدد ارائه خدمات با حفظ نهایت تعهد در امانتداری و کیفیت است تا دغدغهی مراجعین برای چاپ و نشر مقاله را برطرف سازد.
برای کسب اطلاعات بیشتر درمورد سابمیت و چاپ مقالات در مجله می توانید با کارشناسان موسسه انتشاراتی اشراق در ارتباط باشید.
بله، در صورتی که شما خودتان مراحل ترجمه یا فرمت بندی مقاله را انجام داده باشید خدمات سابمیت مقاله را می توان انجام داد.
شما می توانید با ارسال فایل مقاله خودتان از طریق ثبت سفرش چاپ مقاله در مجلات معتبر از طرف کارشناسان موسسه انتشاراتی اشراق هزینه نهایی را دریافت کنید.
پذیرش مقاله کاملا وابسته به کیفیت مجله میباشد. برخی از ژورنالها مقاله را به صورت تضمینی پذیرش میکنند اما برخی دیگر پذیرش تضمینی ندارند و همه چیز وابسته به نظر داوران میباشد.
زمان پذیرش و چاپ یک مقاله در ژورنال معتبر کاملا بستگی به زمان داوری دارد. پروسه داوری هرچقدر طولانی تر باشد واضح است که مقاله مدت زمان بیشتری در انتظار خواهد بود. اما اگر نتیجه داوری سریعتر مشخص شود مقاله در سریعترین زمان ممکن پذیرفته خواهد شد پس نتیجه کاملا وابسته به زمان داوری میباشد.
شما می توانید با کارشناسان موسسه انتشاراتی اشراق تماس بگیرید تا آن ها شما را راهنمایی کنند تا در نهایت بهترین مجله برای چاپ مقاله شما انتخاب شود.
ما مقاله شما را می توانیم در اکثر مجلات معتبر داخلی و خارجی چاپ کنیم.