پژوهشگران جهت ارسال مقاله خود به مجلات معتبر علمی، قبل از ارسال بایستی به یکسری نکات توجه ویژه ای داشت از جمله فرمت بندی اصولی مقاله و رعایت دستورالعمل هایی که جهت سابمیت ارائه می شود. در این بخش از اشراق می خواهیم در مورد فرمت بندی و سابمیت مقاله صحبت کنیم پس تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
هر مجلهای که شما جهت ارسال مقاله خود انتخاب میکنید فرمت بندی و الگوی خاصی را جهت پذیرش مقالات به کار میبرند دلیل آن نیز یکپارچه سازی مقالات جهت بررسی و داوری آسانتر است. اگر شما بعد از انجام فرمت بندی استانداردی که هر مقاله دارد آن را به طور مستقیم و بدون توجه به فرمت مجله، سابمیت کنید مقالهتان قبل از این که به دست داوران مجله برسد توسط سردبیر مجله برگشت داده خواهد شد. پس بنابراین رعایت دستورالعمل های لازمی که در قسمت راهنمای نویسندگان هر سایت در مجله ذکر میشود ضروری است. علاوه بر آن فرمت بندی مقاله باعث میشود تا مطالعه مقالهای که ممکن است سال ها برای تدوین آن زحمت کشیدهاید بسیار آسانتر بوده و ارزش مقاله نیز توسط یک فرمت بندی صحیح و اصولی افزایش مییابد.
در فرمت بندی مقاله طبق فرمت مجله، در ابتدا قوانینی را که توسط سایت مجله موردنظر ارائه داده شده است را خوب مطالعه کنید و از مواردی مثل محدودیت کلماتی که برای اجزای مختلف مقاله مشخص کرده است، ساختار هر کدام از اجزای مقاله، شیوه رفرنس دهی و... اطلاع کسب کنید و سپس طبق آن فرمت مشخص شده و با رعایت محتوای مقاله خود به فرمت بندی آن بپردازید. در ذیل با ساختار و فرمت بندی یک مقاله استاندارد آشنا خواهید شد:
عنوان مقاله معرف مقاله شماست پس باید نهایت تلاش خود را بکنید تا از نظر داوران و مخاطبان جذاب به نظر برسد. در فرمت بندی عنوان مقاله مهمترین موردی که باید به آن توجه کنید این است که تعداد کلمات آن را رعایت کنید. معمولا تعداد کلمات استاندارد برای عنوان بین 10 الی 15 کلمه می باشد. همچنین عنوان مقاله باید به صورت یک عبارت غیر سوالی باشد و از علائم نگارشی نظیر علامت تعجب و یا علامت سوال در آن استفاده نشود. همچنین در هنگام فرمت بندی دقت کنید که از کلمات اختصاری در عنوان حدالامکان استفاده نشود.
در فرمت بندی چکیده مقاله نیز در درجه اول باید به تعداد کلمات توجه کنید که بیشتر از حد مجاز نباشد. معمولا تعداد کلمات مجاز برای چکیده، بین 100 تا 250 کلمه گزارش شده است. همچنین سعی کنید از کلمات و جملات اضافی مانند "در این مقاله ..."، "باید بگویم ..."، "ناگفته نماند ..."، "البته قابل ذکر است که ..." و "بنابراین نتیجه میگیریم که در مقالات فارسی و از کلماتی مانند It is my opinion that ، I have concluded that ، The main point supporting my view concerns ، certainly
there is little doubt as to در مقالات انگلیسی استفاده نشود. ارجاع دهی در چکیده خیلی کم و در مواقع ضروری صورت می گیرد بنابراین سعی کنید که در قسمت چکیده رفرنس دهی صورت نگیرد.
مقدمه مقاله، قسمت اصلی مقاله است که در واقع موارد بسیار مهمی را در خود جای می دهد. تعداد کلمات مجاز مورداستفاده در مقدمه، 1200 کلمه گزارش شده است. در فرمت بندی مقدمه حتما به این نکته دقت داشته باشید که مقدمه مقاله شما از سه قسمت تشکیل شده باشد و سه مورد مهم را پوشش داده باشد: 1) معرفی مسئله ای که قرار است در مورد آن تحقیق صورت بگیرد 2) پیشینه تحقیق 3) ارائه کار تحقیقی خود. در مورد شرح این سه مورد توضیحات اضافه نیاز نیست چرا که مخاطبان شما همان پژوهشگران هم رشته شما هستند. سعی کنید در قسمت پیشینه جدیدترین و بهروزترین مقالات را به کار ببرید همچنین فرآیند خلاصهسازی و طبقهبندی مطالعات پیشین دارای روندی مناسب و سازماندهیشده باشند تا مخاطب گیج نشود و بتواند نتیجه درستی بگیرد.
قسمت روش شناسی جایی است که شما با استفاده از ابزارهایی که توسط آن ها تحقیق خود را انجام داده اید روش شناسی مقاله تان را معرفی می کنید. در فرمت بندی این قسمت دقت داشته باشید که کلیه واژگان فنی مورد نیاز معرفی شوند. اگر تعداد ورودی ها و اطلاعات مورد نیاز برای پژوهش زیاد و گسترده می باشند، پیشنهاد می شود برای معرفی و نمایش آنها از جدول استفاده شود. در مقالاتی که در آنها مدلسازی انجام شده است حتماً فرض ها، محدودیت ها و ابزارهای ریاضی به کارگرفته شده تشریح شوند و در مقالاتی که جنبه محاسباتی دارند درباره ورودی ها و ابزار محاسباتی توضیحات دقیقی را ارائه شود.
در قسمت یافته های مقاله، نتایج استفاده از مواد و ابزارهایی که در قسمت قبلی معرفی کردید را با استفاده از نمودار، عکس و جداول شرح می دهید. در فرمت بندی این قسمت باید به موارد زیر توجه داشته باشید:
در انتخاب عناوین جداول و شکلها دقت شده و از آوردن اطلاعات تکراری پرهیز شود.
عناوین باید شفاف و کوتاه باشند در عین حال که پرجزییات هستند. به عبارت دیگر مخاطب با خواندن عنوان جدول یا شکل باید بتواند شکل یا جدول را درک کند بدون آنکه نیازی به مطالعه متن مقاله داشته باشد.
کلیه جداول و شکل ها به ترتیب و پشت سر هم شماره گذاری شوند. مثلاً جدول 1 ،جدول 2 ،جدول 3 ،شکل 1 ،شکل 2 و شکل 3 .
توضیحات مربوط به جداول و شکل ها در متن نیز باید به ترتیب صورت پذیرد. برای مثال توضیحات مربوط به شکل 7 نباید قبل از توضیحات مربوط به شکل 2 ارائه شود.
جدول یا شکل باید از متن مقاله مستقل بوده و باید بدون مراجعه به متن قابل فهم باشند.
قسمت بحث و نتیجه گیری معمولا در مقالات علمی به صورت کاملا خلاصه و مختصر و مفید نوشته می شود. در این قسمت شما علاوه بر معرفی پژوهش خود و شرح ضرورت انجام آن، پیشنهادات خود را برای انجام طرح های آتی نیز ارائه دهید. معمولا داوران مجله به این قسمت توجه ویژه ای می کنند.
در فرمت بندی رفرنس دهی مجله در ابتدا باید دقت کنید تا سبک و شیوه رفرنس دهی شما همان سبک گفته شده در مجله باشد. برای مثال اگر مجله از شما خواسته است بوسیله سبک ونکوور ارجاع دهی صورت گیرد شما نیز باید با همان سبک ادامه دهید. همچنین به این نکته مهم نیز دقت کنید که ارجاعات درون متنی و پایان متن با یکدیگر تطابق داشته باشد.
پس از این که مقاله شما طبق فرمت مجله آماده شد حال نوبت به سابمیت آن رسیده است. زمانی که شما مقاله خود را به مجله ارسال می کنید درواقع آن را سابمیت کرده اید. برای سابمیت مقاله شما در ابتدا باید از نحوه سابمیت مقاله در سایت مجله، اطلاع پیدا کرده و سپس اقدام به ارسال اطلاعات خود کنید. به طور کلی از دو روش زیر می توان مقالات را در مجلات سابمیت کرد:
سابمیت از طریق ایمیل مجله، یک روش سنتی است ولی هنوز هم برخی از مجلات از این روش استفاده می کنند. در این روش شما به وسیله ایمیلی که در سایت مجله مورد نظر قرار دارد فایل مقاله و اطلاعات آن را مانند چکیده مقاله، کاورلتر و سایر فایل ها را به صورت جداگانه آپلود می کنید و به سردبیر مجله ارسال می کنید زمان پاسخگویی در این روش کمی طولانی تر و زمان بر تر از روش آنلاین می باشد و شما پس از ارسال باید منتظر پاسخ از طرف مجله در قالب همان ایمیل باشید.
سابمیت آنلاین روشی جدید و همچنین کارآیی تر از روش ارسال به وسیله ایمیل است. در این روش شما به سایت مجله موردنظر مراجعه کرده و در قسمت سابمیت مقاله، اطلاعات خواسته شده را در جای خود تکمیل می کنید و همانند این است که دارید مشخصات خود را در یک فرم جایگذاری می کنید. پس از تکمیل اطلاعات ایمیل نویسنده مسئول را در جای خود قرار می دهید تا سردبیر مجله از طریق این ایمیل با وی مکاتبه کند.
در فرآیند سابمیت مقاله در ژورنال های خارجی ممکن است با برخی از کلمات و یا اصطلاحات مواجه شوید که معانی آن ها را ندانید و دچار سردرگمی شوید بدین منظور لازم است تا با آن ها آشنا شوید و با آگاهی بشتری مراحل سابمیت را پشت سر بگذارید. در ذیل به برخی از پرکاربردترین اصطلاحات مربوط به سابمیت اشاره می کنیم:
journal (ژورنال): به معنای مجلات علمی دانشگاهی است. مقالات در این ژورنال ها چاپ میشوند.
Resubmit: به معنای اینکه مقاله ایراداتی داشته است.بعد از رفع مشکلها، مقاله مجددا باید ارسال شود و دوباره در فرآیند داوری مثل دفعه ی اول قرار گیرد.
Manuscript: به معنی دست نویس می باشد و در واقع همان مقاله ای است که برای ژورنال ارسال کرده اید ولی هنوز به چاپ نرسیده است.
Manuscript NO: همان شماره ای که پس از ارسال مقاله در یک مجله به شما داده می شود و با آن میتوانید وضعیت مقاله ی خود را چک کنید.
Paper: همان دست نویسی که در یک ژورنال به چاپ رسیده است. به آن Article هم میگویند.
Under Review: یعنی مقاله تحت داوری است و باید منتظرنتایج بمانید.
Accept: یعنی مقاله جهت چاپ در مقاله قبول شده است.
Reject: به معنای رد مقاله ی شماست. بهتر است در این شرایط مقاله ی خود را بازخوانی کنید وآن را از نظر محتوایی ویرایش کرده ونظرات داوران را درمورد رد مقاله بخوانید و اشکالات خواسته شده را بر طرف کنید و آن را برای یک ژورنال دیگر که در ارتباط با موضوع مقاله شماست ارسال کنید.
Proof: قبل از چاپ مقاله یک نسخه از آن توسط ژورنال برای فرد ارسال کننده فرستاده می شودتا پس از تایید از نظر نام نویسندگان و مشخصات دیگر برای چاپ نهایی در مجله ارسال شود و پس از چاپ جای هیچ گونه اعتراضی نخواهد بود.
cover letter: نامه ای است که همراه مقاله برای ارسال به مجله نوشته می شود و هدف اصلی از نوشتن آن ارائه توضیح مختصر و جامع در ارتباط با مقاله و مطالعه انجام شده است. مشخصات نویسندگان و عنوان حتماً باید نوشته شده باشد.
Author Guidelines OR Authors instructions: راهنمای نویسندگان، شیوه نامه نوشتن مقاله یا دستورالعمل تدوین مقاله و شرایط پذیرش آن را توضیح میدهد.
اگر مجله شما الزام به سابمیت آنلاین مقاله از طریق سایت مجله کرده باشد، لازم است تا شما قبل از اقدام به سابمیت، فایل های خود را به صورت جداگانه آماده کرده باشید و سپس به سایت مجله مراجعه کرده و مرحله به مرحله موارد زیر را به پیش ببرید:
پس از این که شما مقاله خود را از طریق راه های گفته شده به مجله ارسال کردید، باید منتظر نتیجه از سوی مجله باشید. مقاله در ابتدا به دست سردبیر مجله می رسد و او پس از بررسی های لازم در صورت صلاحدید آن را به داوران اصلی ارسال می کند. موارد مهمی که معمولا سردبیر آن ها را مورد توجه قرار می دهد عبارت اند از: کاورلتر مقاله، چکیده مقاله، مطابقت داشتن موضوع مقاله با اسکوپ مجله و پیروی کردن از دستورالعمل های مجله می باشد. اگر مقاله شما دارای شرایط ارسال به داوران بود، که به مرحله بعدی انتقال داده می شود اما اگر صلاحیت لازم را نداشت برگشت داده خواهد شد. در صورتی که مقاله جهت داوری ارسال گردد تقریبا چند ماه طول می کشد تا نتیجه آن مشخص شود که معمولا نتیجه در چند حالت زیر خواهد بود:
پذیرش مستقیم مقاله و موافقت با چاپ آن در مجله یا به اصطلاح اکسپت مقاله
پذیرش مشروط و موافقت با چاپ در مجله بهشرط رفع کردن ایراداتی که داوران اعلام کردهاند
برگشت مقاله برای انجام ایراداتی که اساسی بودهاند و درخواست انجام اصلاحات و ارسال مجدد مقاله یا به اصطلاح ری سابمیت مقاله
عدم پذیرش و غیرقابل چاپ بودن مقاله یا به اصطلاح ریجکت مقاله
اگر شما بهترین پژوهش را هم انجام بدهید تا زمانی که نتوانید در مجلات معتبر خارجی و داخلی چاپ و نشر دهید پژوهش های شما ارزشی نخواهند داشت اما به دلیل اینکه هر یک از مجلات روند و روش دریافت پذیرش و هزینههای متفاوتی برای نشر مقاله دارند ما در موسسه انتشاراتی اشراق به همراه متخصصان با تجربه در این زمینه آماده ایم تا مقاله شما را در مجلات معتبر بین المللی چاپ و نشر دهیم. پذیرش تضمینی مقاله نیز کاملاً وابسته به کیفیت مقاله میباشد. برخی از ژورنالها مقاله را به صورت تضمینی پذیرش میکنند اما برخی دیگر پذیرش تضمینی ندارند و همه چیز وابسته به نظر داوران میباشد. برخی از ژورنالهایی که دارای ایمپکت فکتور بالایی هستند به هیچ عنوان مقالات را به صورت تضمینی پذیرش نمیکنند؛ اما برخی دیگر از ژورنالها پذیرش کاملاً به صورت تضمینی میباشد. برای اینکه روند داوری هر چه سریعتر اتفاق بیفتد و نتیجه پذیرش مشخص شود لازم است تغییراتی در ساختار مقالات به وجود آورید تا بیشتر مورد توجه داوران قرار بگیرد و سریعتر پذیرفته شود و به این خاطر هم متخصصان با تجربه در تیم موسسه انتشاراتی اشراق آماده انجام سفارشات چاپ مقاله شما در مجلات معتبر هستند.
ابتدا یک پروژه چاپ مقاله ایجاد کرده و فایل مقاله و سایر اطلاعات موردنیاز را ارسال کنید
درخواست شما توسط پشتیبانی بررسی و مرتبط ترین مجله با مقاله شما معرفی می شود
ارسال مقاله به مجله و پرداخت هزینه های انتشار مقاله و قرار دادن در پروسه داوری
پیگیری وضعیت مقاله و دریافت پاسخ نهایی از سوی مجله و اعلام به شما
با توجه به نیاز مشتریان عزیز اعم از دانشجویان و اساتید و دانشگاهیان برای چاپ و نشر مقاله، موسسه انتشاراتی اشراق با گزینش دقیق و چند مرحلهای تیم فنی خود، در صدد ارائه خدمات با حفظ نهایت تعهد در امانتداری و کیفیت است تا دغدغهی مراجعین برای چاپ و نشر مقاله را برطرف سازد.
برای کسب اطلاعات بیشتر درمورد پذیرش و چاپ مقاله در موسسه انتشاراتی اشراق، می توانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید.
بله- در موسسه انتشاراتی اشراق فرمت بندی و سابمیت مقاله به مجله موردنظر و پیگیری های آن انجام می گیرد.
شما می توانید با کارشناسان موسسه انتشاراتی اشراق تماس بگیرید تا آن ها شما را راهنمایی کنند تا در نهایت بهترین مجله برای چاپ مقاله شما انتخاب شود.
فرمت بندی برای همه مقالات مخصوصا مقالات علمی پژوهشی که برای چاپ در مجله ای معتبر نوشته می شوند ضروری و مهم است.
پس از ثبت سفارش خود در سایت موسسه انتشاراتی اشراق ، محاسبه قیمت برای فایل ارسالی شما به صورت آنلاین انجام شده و هزینه پروژه در فرم پیش فاکتور ارائه میگردد.
زمانبندی برای فرمت بندی در موسسه انتشاراتی اشراق در کمترین زمان ممکن و طی 24 ساعت صورت می پذیرد.
بله کارشناسان ما بعد از اتمام کار فرمت بندی پروژه را بررسی و کنترل میکنند تا تمام موارد مطابق نظر مشتری باشد و پس از تایید کیفیت مطلوب فایل نهایی به مشتری ارسال می شود و گارانتی کیفیت صادر می شود.