خدمات مقاله

خدمات ترجمه

خدمات ویراستاری

خدمات کتاب

ثبت سفارش

درباره ما

معرفی مهم ترین و کاربردی ترین نکات فرمت بندی مقاله طبق فرمت مجله

انتشار 9 مهر 1401
مطالعه 11 دقیقه

پس از تکمیل قسمت‌های مختلف مقاله، قبل از ارسال آن به مجله در صورتی که فرمت بندی مقاله صورت نگیرد، اصطلاحاً شما مقاله‌ای خام را به مجله ارسال کرده‌اید و به این معنی است که شما دستورالعمل‌ها و قوانین مجله موردنظر را نادیده گرفته‌اید بنابراین دور از انتظار نیست که با یک پیغام ریجکت روبرو شوید. در این بخش می‌خواهیم با فرمت بندی مقاله بیشتر آشنا شویم.

معرفی مهم ترین و کاربردی ترین نکات فرمت بندی مقاله طبق فرمت مجله

فرمت بندی

مفهوم فرمت بندی مقاله چیست؟

فرمت بندی مقاله پروسه‌ای است که در آخرین مرحله از ارسال مقاله به مجله صورت می‌گیرد؛ یعنی شما قبل از فرمت بندی بایستی پارافریز مقاله، ویراستاری مقاله و همچنین ترجمه مقاله خود را انجام داده باشید. هر مجله داخلی یا خارجی طبق قوانین و دستورالعمل‌های خود، فرمت بندی بخصوصی را برای سیستم خود در نظر می‌گیرد تا مراحل داوری و چاپ مقاله به‌صورت یکپارچه و منظم صورت گیرد. اگر شما مقاله را بدون در نظر گرفتن فرمت بندی مجله، سابمیت کنید، حتی قبل از این که به دست داوران اصلی برسد در مرحله بازبینی توسط ادیتور مجله، برگشت داده خواهد شد. پس بنابراین مرحله فرمت بندی دارای اهمیت زیادی است که با انجام آن درواقع شما به فرمت مجله ارزش قائل شده و مقاله خود را طبق اصول ارائه شده در آن ارسال می‌کنید.



دسته بندی انواع فرمت بندی مقاله به چه صورت است؟

به طور کلی فرمت بندی تخصصی مقاله، به دو حالت انجام پذیر است: 1) فرمت بندی محتوایی 2) فرمت بندی ساختاری.
برای این که موفق به پذیرش و چاپ مقاله خود در مجله شوید باید هر دو حالت فرمت بندی ذکر شده را رعایت کنید. در ذیل می خواهیم به شرح این طبقه بندی ها بپردازیم:

فرمت بندی محتوایی

فرمت بندی محتوایی، همان‌طور که از اسم آن پیداست مربوط به محتوای مقاله می‌باشد. فرمت بندی محتوایی را باید خود نویسنده اصلی مقاله انجام دهد. حتی اگر شما مقاله خود را جهت فرمت بندی به یک شخص دیگری بسپارید، در صورت نیاز به تغییرات محتوایی بایستی خودتان آن را انجام دهید. از جمله مواردی که باید در فرمت بندی محتوایی رعایت شود عبارت‌اند از: نحوه نگارش اجزای مختلف مقاله همانند چکیده، رعایت تعداد کلمات مقاله، رعایت تعداد رفرنس‌های موجود در مقاله، وجود تقدیر و تشکر و چگونگی قرار گیری آن، همخوانی فرضیه موجود در مقاله با نتایج آن و... مواردی از این قبیل که فقط نویسنده اصلی حق حذف و اضافه یا تغییر آن ها را دارد.

نویسنده

فرمت بندی ساختاری

فرمت بندی ساختاری مقاله، مجموعه اقداماتی است که می تواند توسط فرد دیگری نیز صورت پذیرد. در این نوع فرمت بندی با توجه به شیوه نامه و دستورالعمل مجله انتخابی، فرد متخصص به ویرایش و اصلاح مواردی مثل: حاشیه بندی صفحات، فاصله گذاری کلمات، فصل بندی، بخش بندی، صفحه بندی، پاراگراف بندی،تنظیم فونت متن، کنترل اندازه و قلم تیترها ، فونت متن انگلیسی و فارسی پایان نامه ،فهرست نویسی دقیق و ایجاد فهرست خودکار مطالب، اتوماتیک کردن فهرست شکل ها، لیست جدول ها و نمودارها، شماره گذاری صفحات، ویرایش و تنظیم صفحات ابتدایی فصل ها و صفحات پایانی پایان نامه، ویرایش پانویس، زیرنویس و پاورقی فارسی و لاتین ،شماره بندی خودکار عناوین تیترهای اصلی و فرعی، فرمول ها، روابط ریاضی، زیرنویس تصاویر، اشکال، جداول و نمودارها و... می پردازد.

فرمت بندی ساختاری

دستورالعمل فرمت بندی محتوایی مقاله

همان طور که گفته شد، فرمت بندی محتوایی مقاله را باید نویسنده اصلی مقاله انجام دهد. کاری که باید انجام دهید این است که در ابتدا بایستی دستورالعمل مجله را که در آن درخصوص اجزای مختلف مقاله چهارچوبی را مشخص می کنند، به دقت مطالعه کنید و از همان ابتدا طبق قوانین پیش بروید. به طور کلی می توان فرمت بندی استاندارد یک مقاله را طبق حالت زیر بیان کرد:

اجزای مقاله

عنوان مقاله

عنوان مقاله

اولین و مهم ترین موردی که از مقاله به چشم می خورد، عنوان مقاله می باشد پس بنابراین دارای اهمیت زیادی خواهد بود. در انتخاب عنوان بایستی موارد بسیاری را چک کنید از جمله این که عنوان تکراری نباشد، محدودیت تعداد کلمات رعایت شود(حداکثر 12 کلمه)، متغیرهای مورد بحث و روابط بین آنها را معرفی کند، دقیق و شفاف باشد، از عبارات و اصطلاحات نامفهوم استفاده نشود و با فرضیه اصلی مقاله شروع شود. عنوان مقاله معمولا پس از اتمام سایر بخش های مقاله صورت می گیرد و پس از انتخاب نیز حتما باید در گوگل اسکولار بررسی شده و از تکراری نبودن آن اطمینان حاصل شود.



چکیده

چکیده مقاله

جایگاه چکیده بعد از عنوان قرار دارد و معمولا از اصلی ترین و مهم ترین اجزای مقاله است که پژوهشگران را با سختی مواجه می کند. اما به یاد داشته باشید مقاله بعد از ارسال به مجله، ابتدا توسط سردبیر بررسی می شود و سردبیر نیز اهمیت زیادی برای چکیده مقاله قائل است زیرا کل مقاله و نتایج آن را می توان به طور خلاصه در چکیده مشاهده کرد. اگر بخواهیم چکیده را طبقه بندی کنیم می توانیم بگوییم که:

  • هدف از تحقیق

  • روش شناسی و متدلوژی

  • یافته ها و نتایج تحقیق

  • اهمیت و سهم یافته های تحقیق در رفع مشکل



کلمات کلیدی

کلمات کلیدی

معمولا بعد از چکیده بلافاصله کلمات کلیدی قرار می گیرند. کلمات کلیدی در نقش برچسب یا هشتگ های مقاله شما هستند و باعث دیده شدن مقاله شما می شوند. بنابراین باید در انتخاب آن ها هوشمندانه عمل کنید. کلمات کلیدی شامل 3 الی 6 عبارت موضوعی مهم هستند که گردآوری و نگارش می شوند. می توانید این کلمات را از بخش چکیده و مقدمه مقاله انتخاب کنید زیرا معمولا مطالب مهمی در این بخش ها وجود دارند که کمک زیادی به شما خواهند کرد.



مقدمه

مقدمه

مقدمه مقاله یا به عبارتی بدنه اصلی مقاله، بخشی است که بیشترین سهم را به خود اختصاص می دهد. مقدمه خود از چند بخش مهم تشکیل می شود. معمولا بند اول مقدمه را با معرفی مسئله موردنظر آغاز می کنند و فرضیه مورد بحث را معرفی می کنند. در بند دوم آن به پیشینه تحقیق و یا به اصطلاح مرور ادبیات پرداخته می شود معمولا حجم عظیمی از رفرنس دهی مختص به این قسمت است. در بند سوم و آخر مقدمه می توانید کار تحقیقی خود را توضیح دهید و کارهایی که در این خصوص انجام داده اید را بیان کنید.



روش شناسی

روش شناسی

در قسمت روش شناسی یا به عبارتی متدلوژی تحقیق، شما راه هایی را که از طریق آن به نتایج تحقیق رسیده اید را بیان می کنید. درواقع به توصیف آزمایش ها و یا فرمول های ریاضی که کمک کننده شما در این راه بوده است را بیان می کنید. دقت داشته باشید که در این بخش به نتایج اشاره ای نمی شود و صرفا راه و روش رسیدن به نتایج را مشخص می سازید.



یافته ها

یافته ها

در بخش روش شناسی راه های رسیدن به نتایج را شرح داده بودید اما در این قسمت نتایج حاصل شده را به کمک نمودارها و جداول بیان می کنید. درواقع بخش اصلی و ارزشمند کار شما در این بخش گنجانده شده است. هر چقدر کیفیت جداول و نموداری که استفاده می کنید بالاتر باشد ارزش کارتان نیز بیشتر خواهد شد. پس بنابراین سعی کنید از نرم افزارهای معتبر و خوبی در این قسمت کمک بگیرید.



نتیجه گیری

بحث و نتیجه گیری

آخرین قسمت از مقاله شما که خوانده می شود، همین قسمت بحث و نتیجه گیری است. در این قسمت علاوه بر جمع بندی موضوعاتی که مربوط به مقاله است نظرات و پیشنهادات خودتان را نیز می توانید جهت ارتقای پژوهش های بعدی بیان کنید. حتی می توانید نواقصات و محدودیت هایی را که در این راه مواجه بودید را نیز شرح دهید. اشتباه ترین حالت در این بخش بازنویسی و تغییر جملات بخش چکیده می باشد که باید از آن اجتناب بورزید.



ارجاعات

منابع و ارجاعات

در نوشتن منابع باید سبک گفته شده در مجله را رعایت کنید. رفرنس دهی سبک های مختلفی دارد مانند رفرنس دهی به سبک APA، ونکوور، شیکاگو و... که رایج ترین نوع آن APA می باشد. مورد مهمی که هنگام فرمت بندی منابع خود باید به آن دقت کنید این است که حتما منابع درون متنی و برون متنی خود را با هم تطبیق دهید زیرا ممکن است در جایی از مقاله به یک منبعی رفرنس داده باشید ولی آن را در منابع پایانی نیاورده باشید و این برای شما امتیاز منفی محسوب خواهد شد.

چگونه می توان فرمت مخصوص مجله را پیدا کرد؟

در سایت هر مجله، قسمتی تحت عنوان راهنمای نویسندگان در مجلات داخلی و authors guidelines در مجلات خارجی وجود دارد که می توانید با مراجعه به آن بخش، فرمت مخصوص مجله را پیدا کنید و دستورالعمل های مربوط به آن را بخوانید. برای مجلات خارجی نیاز است تا با زبان انگلیسی آشنایی خوبی داشته باشید و یا جهت درک درست آن را توسط یک مترجم، ترجمه کنید زیرا ممکن است با یکسری اصطلاحات و جملات مواجه شوید که معنای آن ها را ندانید و این ممکن است در روند کار چاپ مقاله، شما را با مشکل مواجه سازد. در ذیل می خواهیم به برخی از اصطلاحات مهم و پرکاربرد در این قسمت اشاره کنیم که حتما به کارتان می آید:

راهنمای نویسندگان

Author Guidelines OR Authors instructions: راهنمای نویسندگان، شیوه نامه نوشتن مقاله یا دستورالعمل تدوین مقاله و شرایط پذیرش آن را توضیح میدهد.

Manuscript: به معنی دست نویس می باشد و در واقع همان مقاله ای است که برای ژورنال ارسال کرده اید ولی هنوز به چاپ نرسیده است.

Manuscript NO: همان شماره ای که پس از ارسال مقاله در یک مجله به شما داده می شود و با آن میتوانید وضعیت مقاله ی خود را چک کنید.

Paper: همان دست نویسی که در یک ژورنال به چاپ رسیده است. به آن Article هم میگویند.

Accept: یعنی مقاله جهت چاپ در مقاله قبول شده است.

Reject: به معنای رد مقاله ی شماست. بهتر است در این شرایط مقاله ی خود را بازخوانی کنید وآن را از نظر محتوایی ویرایش کرده ونظرات داوران را درمورد رد مقاله بخوانید و اشکالات خواسته شده را بر طرف کنید و آن را برای یک ژورنال دیگر که در ارتباط با موضوع مقاله شماست ارسال کنید.

Proof: قبل از چاپ مقاله یک نسخه از آن توسط ژورنال برای فرد ارسال کننده فرستاده می شودتا پس از تایید از نظر نام نویسندگان و مشخصات دیگر برای چاپ نهایی در مجله ارسال شود و پس از چاپ جای هیچ گونه اعتراضی نخواهد بود.

cover letter: نامه ای است که همراه مقاله برای ارسال به مجله نوشته می شود و هدف اصلی از نوشتن آن ارائه توضیح مختصر و جامع در ارتباط با مقاله و مطالعه انجام شده است. مشخصات نویسندگان و عنوان حتماً باید نوشته شده باشد.

submit: یعنی مقاله را به مجله موردنظر ارسال کرده اید.

Resubmit: به معنای اینکه مقاله ایراداتی داشته است.بعد از رفع مشکلها، مقاله مجددا باید ارسال شود و دوباره در فرآیند داوری مثل دفعه ی اول قرار گیرد.

مهم ترین و کاربردی ترین نکات فرمت بندی مقاله طبق فرمت مجله

تا به اینجای کار مفهوم فرمت بندی و چگونگی انجام آن را درک کرده اید. در این قسمت می خواهیم به مواردی اشاره کنیم که در فرمت بندی مقاله به شما کمک خواهد کرد و کیفیت آن را افزایش خواهد داد:
سعی کنید طبق قوانین و دستورالعمل های مجله پیش بروید و کاری کنید که از همان ابتدا فرمت مجله را رعایت کنید تا بعدا نیاز به انجام اصلاحات خاصی نباشد.

در فرمت بندی مقاله، تعداد کلمات هر بخش را رعایت کنید که بعدا مجبور به کاهش حجم مقاله نشوید. برای مثال چکیده نباید بیش تر از 250 کلمه باشد.

سعی کنید اقدامات قبل از فرمت بندی را به طور کامل انجام دهید. برای مثال اگر مقاله شما نیاز به پارافریزنویسی و رفع سرقت ادبی دارید حتما قبل از فرمت بندی آن را انجام دهید تا در این مرحله تمرکز خود را فقط برای فرمت مجله بگذارید.

فایل هایی را که قرار است در فرایند سابمیت مقاله ارسال شوند مانند کاورلتر، چکیده مبسوط و... را در مرحله فرمت بندی آماده کنید تا وقت زیادی در سابمیت مقاله تلف نشود.

در مرحله فرمت بندی باید به نحوه رفرنس دهی های درون متنی و برون متنی بسیار دقت کنید و از تطابق آن ها در داخل متن و در قسمت منابع اطمینان حاصل کنید.

توصیه می شود اگر خودتان با روند کار فرمت بندی آشنا نیستید و نمی دانید از کجا باید شروع کنید آن را به دست یک متخصص باتجربه بسپارید.

مراحل ثبت سفارش فرمت بندی مقاله طبق فرمت مجله در موسسه انتشاراتی اشراق

هر کنفرانس علمی، برای هماهنگ سازی مقالات و یکپارچه سازی و یکدست کردن آنها در زمان چاپ، فرمت و قالب خاصی را برای مقالات ارسال شده در نظر می گیرد که اگر این فرمت در یک مقاله ای رعایت نشود این مقاله قبل از رسیدن به مرحله داوری کنفرانس، ریجکت خواهد شد. پس فرمت بندی یکی از اصول مهم برای پذیرش مقالات است اما به دلیل اینکه هر کنفرانس قالب و استاندارد خاص خود را دارد پس باید یک فرد متخصص و با تجربه فرمت بندی مقاله را انجام دهد و در این راستا کارشناسان متخصص موسسه انتشاراتی اشراق آماده فرمت بندی تخصصی مقالات شما هستند.

ثبت سفارش

ثبت سفارش و ارسال فایل و مشخصات

فرمت بندی

فرمت بندی مقاله توسط متخصص

بررسی

بررسی فایل نهایی توسط بازرس

تحویل

تحویل فایل فرمت بندی شده

خدمات فرمت بندی مقاله در موسسه انتشاراتی اشراق

مقاله ای که نویسنده آنرا با سرعت و به قصد به اتمام رساندن مینویسد ممکن است ایراداتی در ساختار قالب و محتوای آن وجود داشته باشد و از طرفی چون بیشتر نویسندگان با فرمت کنفرانس ها یا مجلات و نحوه قرار گیری بخش های مختلف مقاله آشنا نیستند به همین دلیل نیاز به فرمت بندی دارد. با توجه به نیاز مشتریان عزیز اعم از دانشجویان و اساتید و دانشگاهیان و شرکت ها و موسسات برای خدمات فرمت بندی، موسسه انتشاراتی اشراق با گزینش دقیق و چند مرحله‌ای تیم فنی خود، در صدد ارائه خدمات با حفظ نهایت تعهد در امانت‌داری و کیفیت است تا دغدغه‌ی مراجعین برای فرمت بندی مقاله, پایان نامه, اسناد اداری و ... را برطرف سازد.

logo

لطفا امتیاز خود را ثبت کنید
1 5
  ارسال به دوستان:

سوالات متداول

فرمت بندی مقالات در واقع به معنای درآوردن قالب و ساختار مقاله به فرمت مخصوص مجلات معتبر است که اگر مقاله ای خارج از این فرمت به مجله فرستاده شود آن را ریجکت خواهند کرد.

فرمت بندی برای همه مقالات مخصوصا مقالات علمی پژوهشی که برای چاپ در مجله ای معتبر نوشته می شوند ضروری و مهم است.

پس از ثبت سفارش خود در سایت موسسه انتشاراتی اشراق ، محاسبه قیمت برای فایل ارسالی شما به صورت آنلاین انجام شده و هزینه پروژه در فرم پیش فاکتور ارائه می‌گردد.

زمانبندی برای فرمت بندی در موسسه انتشاراتی اشراق در کمترین زمان ممکن و طی 24 ساعت صورت می پذیرد.

بله کارشناسان ما بعد از اتمام کار فرمت بندی پروژه را بررسی و کنترل می‌کنند تا تمام موارد مطابق نظر مشتری باشد و پس از تایید کیفیت مطلوب فایل نهایی به مشتری ارسال می شود و گارانتی کیفیت صادر می شود.

سوالات بیشتر
در پاسخ به:
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
اجباری
پرسش و دیدگاه شما
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
اجباری


خدمات موسسه انتشاراتی اشراق