بسیاری از پژوهشگران مایلند تا مقالات خود را در مجلاتی که به چاپ رایگان مقاله اقدام می کنند، بفرستند. اما آیا واقعا چنین چیزی امکان پذیر است؟ مجلاتی هستند که در قبال چاپ مقاله هزینه ای اخذ نکنند؟ در این بخش از اشراق می خواهیم با این موضوع بیشتر آشنا شویم پس تا انتهای این مطلب ما را همراهی کنید.
همانطور که می دانید برای کسب امتیاز در بسیاری از موارد از جمله تقویت رزومه تحصیلی یا شغلی، مهاجرت تحصیلی از طریق اپلای در دانشگاه های معتبر بین المللی، قبولی در مصاحبه دکتری، دفاع از رساله، اخذ دو نمره پایان نامه کارشناسی ارشد و... چاپ مقاله می تواند بسیار کمک کننده باشد و نظر مسئول مربوطه و یا داوران را تغییر دهد. بنابراین پژوهشگران، دانشجویان و اساتید بسیاری مایل هستند تا برای نیل به اهداف خود اقدام به پذیرش و چاپ مقاله در مجلات معتبر علمی مانند isi، scopus، pubmed، isc و یا مجلات علمی پژوهشی داخلی کنند. در ذیل به چند مورد از مهمترین مزایای چاپ مقاله اشاره می کنیم:
امکان تحصیل در دانشگاه های معتبر خارج از کشور
امکان به عضویت درآمدن در بنیاد علمی نخبگان
ثبت پژوهش ها و تحقیقات در پایگاه های مختلف علمی و حفظ دائمی آن ها
صاحب نظر شدن در یک زمینه تخصصی و افزایش اعتماد به نفس
قبولی راحت تر در مصاحبه دکتری
پذیرش آسان تر در هیئت علمی دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی
امکان گرفتن پروژه های تحقیقاتی با درآمدهای بالا
قبل از چاپ مقاله باید یکسری از مراحلی را تکمیل کنید که بدون انجام آن ها نمی توانید پروسه چاپ مقاله را با موفقیت به اتمام برسانید. این مراحل عبارت اند از:
مرحله اول یعنی انتخاب مجله به قدری مهم است که اگر درست انتخاب شود و شما بتوانید مراحل بعد از آن را به خوبی انجام دهید شانس پذیرش مقاله تان بسیار افزایش پیدا می کند. در انتخاب مجله باید موارد مختلفی مانند اعتبار مجله، اسکوپ مجله، بلک لیست نبودن مجله و... را بسنجید و با شرایط خود تطبیق دهید. یکی از این موارد همین هزینه چاپ مقاله می باشد که در مجلات، مختلف است.
مجلاتی که هزینه چاپ را از نویسنده مقاله دریافت نمی کنند، همان مجلات کلوز اکسس هستند. اکثر مجلاتی مانند ISI دارای ایمپکت فکتور که همان مجلات JCR هستند و همچنین برخی از مجلات علمی پژوهشی داخلی جز این دسته محسوب می شوند. روال چاپ مقاله در این مجلات به این شکل هست که در صورت اکسپت مقاله شما، در سایت مجله اجازه دسترسی آزاد به مقاله داده نمی شود و اگر مخاطبی بخواهد مقاله تان را مطالعه کند، باید در ازای پرداخت هزینه این کار را انجام دهد. بنابراین اگر قصد چاپ مقاله به صورت رایگان دارید باید به سراغ این نوع مجلات بروید اما دقت داشته باشید که پروسه داوری این ژورنال ها بسیار سخت گیرانه انجام می شود و اگر می خواهید مقاله ارسالی شما ریجکت نشود بایستی کیفیت مقاله از لحاظ تمامی موارد در سطح بسیار عالی باشد.
یکسری از مجلات دیگری هستند که در صورت پذیرش مقاله شما با اخذ هزینه مشخصی آن را در سایت مجله چاپ می کنند این مجلات اصطلاحا اوپن اکسس نام دارند و روال آن ها با مجلات کلوز اکسس به صورت برعکس می باشد. یعنی این مجلات هزینه را از مولف اخذ کرده و در مقابل مقاله شما را به صورت رایگان در اختیار مخاطبان قرار می دهد. شما باید با توجه به اهداف خود، به انتخاب مجله مناسب بپردازید. مجلات اوپن اکسس نسبت به کلوز اکسس در پروسه داوری شان از سخت گیری شان کم می کنند و همچنین ممکن است زمان داوری شان نیز کمتر باشد. اکثر مجلات ISI LISTED و یا مجلات اسکوپوس که درجه پایین تری دارند از این دسته به شمار می روند.
اگر مقاله شما نیاز به ویرایش داشته باشد، یا باید خودتان دست به کار شوید و ایرادات موجود را اصلاح کنید و یا بایستی آن را نزد یک ویراستاری که تخصص آن با مقاله تان همخوانی داشته باشد انجام دهید. ویرایش تخصصی مقاله را می توان به چند حالت زیر طبقه بندی کرد:
هر متنی که نوشته می شود، اگر پس از اتمام آن از لحاظ ظاهری و ایرادات رسم الخط اصلاح نشود، هر چقدر هم که محتوای متن خوب باشد اگر مخاطب نتواند به راحتی آن را خوانده و منظور متن را متوجه شود آن نوشته هیچ ارزشی نخواهد داشت. در ویرایش فنی نیز دقیقا همین کار صورت می گیرد و متن مقاله به صورت ظاهری به اصطلاح شسته و رفته می شود. مواردی که در ویرایش فنی اصلاح می گردند عبارت اند از:
اصلاح رسم الخط کلمات
کنترل سایز و فونت حروف
غلطهای املایی و تایپی
بررسی جداول، نمودارها، تصاویر
کنترل پاراگراف بندی
کنترل قواعد عددنویسی، اعرابگذاری
کنترل قواعد اختصارنویسی، نقلقولها، یادداشتها
یکدست کردن اصطلاحات و معادل سازی
نام دیگر این ویرایش، ویراش زبانی نام دارد و همان طور که از اسمش پیداست به قواعد زبانی و ساختار آن می پردازد. درواقع اگر متن مقاله شما از لحاظ مواردی چون صفت، فعل، اسم، فاعل و... مشکلی داشته باشد در ویرایش ساختاری رفع خواهد شد. مواردی که در این حالت از ویرایش اصلاح می گردند عبارت اند از:
کوتاهکردن جملات طولانی
سادهسازی و روان سازی متن
بررسی و انتخاب واژگان و مترادف مناسب
ویرایش گرامری و خطاهای دستوری، ساختاری
ابهامزدایی از بخشهای نامفهوم متن
ویرایش محتوایی که با نام ویرایش علمی یا تخصصی هم شناخته می شود. درواقع مهمترین قسمت ویرایش را تشکیل می دهد که اکثرا از نویسنده خواسته می شود تا خود او این ویرایش را در صورت نیاز انجام دهد. اگر هم لازم باشد یک ویراستار در این راه به شما کمک کند باید دارای مهارت در رشته و تخصص مقاله تان باشد تا بتواند یک کار بدون نقص انجام دهد. در ویرایش محتوایی موارد زیر انجام می شود:
کنترل قسمتهای مختلف متن برای رسایی بیشتر و انسجام درانتقال مفهوم
افزودن عبارات و اصطلاحات ذکر نشده یا فراموش شده به مقاله
حذف مطالب غیرضروری، غیر مستند و نامتعارف
در نگارش مقاله همیشه از آثار سایر نویسندگان چه به صورت نقل قول و چه به صورت مطلب استفاده می شود. درواقع این کار باعث می شود تا هم ارزش مقاله شما افزایش یابد و هم این که میزان مطالعه و سواد خود را در حوزه تخصصی خود نشان می دهید. اما همانطور که این یک موضوع امتیاز آور محسوب می شود، ممکن است از طرف دیگر درصورت استفاده ناصحیح یک کار خطرناک هم به شمار آید. اگر شما نتوانید به درستی از این مشابهت استفاده کنید ممکن است متهم به سرقت ادبی شوید. سرقت ادبی یا به اصطلاح پلاجیاریسم زمانی اتفاق می افتد که درصد تشابهات مجازی که در مجله موردنظر ذکر می شود را رعایت نکنید. اگر این درصد تشابهات از حد مجاز عبور کرده باشد، بایستی به وسیله تکنیک پارافریزنویسی رفع شود. در پارافریزنویسی معمولا متن موردنظر به صورت بازنویسی شده در می آید و از این طریق سعی در کاهش تشابهات موجود می شود.
اگر مقصود شما ارسال مقاله به ژورنال های خارجی باشد، بایستی متن مقاله خود را ترجمه تخصصی انجام دهید. ترجمه تخصصی با ترجمه عادی و معمولی متفاوت است. در ترجمه تخصصی، مترجمی که این کار را انجام می دهد باید خود در تخصص مقاله مهارت داشته باشد و با عبارات و اصطلاحات تخصصی آن آشنا بوده باشد. به عبارتی اگر فرضا تخصص شما مهندسی باشد، یک مترجم در حوزه تخصص روانشناسی هیچ گاه نمی تواند آن را به خوبی ترجمه کند. اللخصوص در رابطه با مقالات علمی، حتما نیاز است یک ترجمه با کیفیت صورت گیرد چه بسا مقالات زیادی به دلیل نداشتن ترجمه خوب از سوی داوران ریجکت شده است.
در فرمت بندی مقاله، تغییراتی در مقاله ایجاد می شود که با فرمت مجله یکسان باشد. از آنجا که فرمت بندی در مجلات مختلف با هم متفاوت است نیازمند آن است تا مقالات با یک الگوی یکپارچه به مجله ارسال شوند و پروسه داوری و چاپ آن ها یکسان باشد. رعایت فرمت بندی مجله یک امر ضروری و مهم است که حتما باید رعایت شود در غیر اینصورت مقاله شما حتی قبل از این که به دست داوران برسد توسط ادیتور مجله، برگشت داده خواهد شد. برای این که فرمت صحیح مجله را بدانید باید به قسمت راهنمای نویسندگان یا authors guideline که در سایت هر مجله ارائه داده می شود مراجعه کنید تا از موارد مختلفی از جمله ترتیب قرار گیری اجزای مختلف مقاله، سبک رفرنس دهی، تعداد کلمات مجاز و... مطلع شوید. فرمت بندی مقاله باید بعد از انجام تمامی مراحل مربوطه صورت گیرد تا فایل مقاله آماده سابمیت کردن باشد.
پس از انجام کارهایی که گفته شد، نوبت به سابمیت مقاله می رسد. فرایند سابمیت مقاله یک فرآیند پیچیده در عین حال ساده است که شما اگر از قبل فایل های موردنیاز مقاله اعم از کاورلتر، چکیده مقاله و... را آماده کرده باشید به راحتی و در کمترین زمان می توانید این مرحله را نیز با موفقیت پشت سر بگذارید. همچنین اصطلاحات خاصی در رابطه با سابمیت مقاله وجود دارد که اگر با آن ها آشنا باشید، پروسه سابمیت برایتان دشوار نخواهد بود. در ذیل می خواهیم به چند مورد از این اصطلاحات همراه با معانی آن ها اشاره کنیم:
journal (ژورنال): به معنای مجلات علمی دانشگاهی است. مقالات در این ژورنال ها چاپ میشوند. |
---|
Resubmit: به معنای اینکه مقاله ایراداتی داشته است.بعد از رفع مشکلها، مقاله مجددا باید ارسال شود و دوباره در فرآیند داوری مثل دفعه ی اول قرار گیرد. |
Manuscript: به معنی دست نویس می باشد و در واقع همان مقاله ای است که برای ژورنال ارسال کرده اید ولی هنوز به چاپ نرسیده است. |
Manuscript NO: همان شماره ای که پس از ارسال مقاله در یک مجله به شما داده می شود و با آن میتوانید وضعیت مقاله ی خود را چک کنید. |
Paper: همان دست نویسی که در یک ژورنال به چاپ رسیده است. به آن Article هم میگویند. |
Under Review: یعنی مقاله تحت داوری است و باید منتظرنتایج بمانید. |
Accept: یعنی مقاله جهت چاپ در مقاله قبول شده است. |
Reject: به معنای رد مقاله ی شماست. بهتر است در این شرایط مقاله ی خود را بازخوانی کنید وآن را از نظر محتوایی ویرایش کرده ونظرات داوران را درمورد رد مقاله بخوانید و اشکالات خواسته شده را بر طرف کنید و آن را برای یک ژورنال دیگر که در ارتباط با موضوع مقاله شماست ارسال کنید. |
Proof: قبل از چاپ مقاله یک نسخه از آن توسط ژورنال برای فرد ارسال کننده فرستاده می شود که اصطلاحا galley proof نام دارد که به شما کمک می کند پس از تایید از نظر نام نویسندگان و مشخصات دیگر برای چاپ نهایی در مجله ارسال شود و پس از چاپ جای هیچ گونه اعتراضی نخواهد بود. |
cover letter: نامه ای است که همراه مقاله برای ارسال به مجله نوشته می شود و هدف اصلی از نوشتن آن ارائه توضیح مختصر و جامع در ارتباط با مقاله و مطالعه انجام شده است. مشخصات نویسندگان و عنوان حتماً باید نوشته شده باشد. |
Author Guidelines OR Authors instructions: راهنمای نویسندگان، شیوه نامه نوشتن مقاله یا دستورالعمل تدوین مقاله و شرایط پذیرش آن را توضیح میدهد. |
پس از این که مقاله تان به مجله موردنظر سابمیت شد، باید همچنان پیگیری های خود را انجام دهید. برای مثال اگر شما از طریق ایمیل به سابمیت مقاله پرداخته باشید ممکن است پاسخگویی از جانب سردبیر مجله کمی به درازا بکشد که در این صورت بایستی پیگیری کنید تا از پروسه مقاله مطلع شوید که در چه مرحله ای قرار دارد. یا ممکن است مقاله از طرف سردبیر نیازمند به انجام برخی اصلاحات باشد بنابراین در این صورت نیز باید طبق موارد گفته شده تمامی اصلاحات را انجام داده و مقاله را اصطلاحا ری سابمیت کنید. همچنین اگر مقاله شما پذیرش شده باشد با توجه به قوانین مجله باید منتظر چاپ آن باشید اگر این مدت طول کشید بایستی پیگیر چاپ مقاله باشید. بنابراین کار شما تنها به سابمیت مقاله ختم نمی شود و پس از ارسال آن نیز باید مرتبا در تمامی مراحل پیگیر مقاله خود باشید.
موسسه انتشاراتی اشراق یک پلتفرم تخصصی است که توسط تیم مجرب و با تجربه خود در زمینه خدمات چاپ مقاله در این راه کمک کننده پژوهشگران است. اگر قصد ارسال مقاله به مجلات مختلف را دارید می توانید از طریق کارشناسان موسسه انتشاراتی اشراق، به لیست مجلات معتبر علمی داخلی و خارجی دسترسی پیدا کنید. اگر قصد چاپ مقاله در مجلات رایگان را دارید می توانید در هنگام ثبت درخواست خود ذکر کنید که لیست مجلات رایگان مانند jcr یا مجلات داخلی برایتان ارسال شود. پس از انتخاب مجله موردنظر و ارسال فایل مقاله خود باقی مراحل بر عهده تیم باتجربه موسسه اشراق خواهد بود و تا زمان مشخص شدن نتیجه داوری نیز پیگیر کارها خواهد بود. شما عزیزان می توانید از طریق درگاه زیر، سفارش خود را برای معرفی مجله ثبت کنید:
اگر شما بهترین پژوهش را هم انجام بدهید تا زمانی که نتوانید در مجلات معتبر خارجی و داخلی چاپ و نشر دهید پژوهش های شما ارزشی نخواهند داشت اما به دلیل اینکه هر یک از مجلات روند و روش دریافت پذیرش و هزینههای متفاوتی برای نشر مقاله دارند ما در موسسه انتشاراتی اشراق به همراه متخصصان با تجربه در این زمینه آماده ایم تا شانس اکسپت مقاله شما را جهت چاپ در مجلات معتبر بین المللی مانند ISI افزایش دهیم و سپس آن را در مجله انتخابی شما سابمیت کنیم. مراحل ثبت سفارش سابمیت و چاپ مقاله در ذیل برایتان آمده است:
ابتدا یک پروژه چاپ مقاله ایجاد کرده و فایل مقاله و سایر اطلاعات موردنیاز را ارسال کنید
درخواست شما توسط پشتیبانی بررسی و مرتبط ترین مجله با مقاله شما معرفی می شود
ارسال مقاله به مجله و پرداخت هزینه های انتشار مقاله و قرار دادن در پروسه داوری
پیگیری وضعیت مقاله و دریافت پاسخ نهایی از سوی مجله و اعلام به شما
با توجه به نیاز مشتریان عزیز اعم از دانشجویان و اساتید و دانشگاهیان برای چاپ و نشر مقاله، موسسه انتشاراتی اشراق با گزینش دقیق و چند مرحلهای تیم فنی خود، در صدد ارائه خدمات با حفظ نهایت تعهد در امانتداری و کیفیت است تا دغدغهی مراجعین برای سابمیت مقاله و چاپ و آن را برطرف سازد.
برای کسب اطلاعات بیشتر درمورد چاپ رایگان مقاله در موسسه انتشاراتی اشراق، می توانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید.
شما می توانید با ارسال فایل مقاله خودتان از طریق ثبت سفارش چاپ مقاله در مجلات معتبر از طرف کارشناسان موسسه انتشاراتی اشراق هزینه نهایی را دریافت کنید.
پذیرش مقاله کاملا وابسته به کیفیت مجله میباشد. برخی از ژورنالها مقاله را به صورت تضمینی پذیرش میکنند اما برخی دیگر پذیرش تضمینی ندارند و همه چیز وابسته به نظر داوران میباشد.
زمان پذیرش و چاپ یک مقاله در ژورنال معتبر کاملا بستگی به زمان داوری دارد. پروسه داوری هرچقدر طولانی تر باشد واضح است که مقاله مدت زمان بیشتری در انتظار خواهد بود. اما اگر نتیجه داوری سریعتر مشخص شود مقاله در سریعترین زمان ممکن پذیرفته خواهد شد پس نتیجه کاملا وابسته به زمان داوری میباشد.
شما می توانید با کارشناسان موسسه انتشاراتی اشراق تماس بگیرید تا آن ها شما را راهنمایی کنند تا در نهایت بهترین مجله برای چاپ مقاله شما انتخاب شود.
ما مقاله شما را می توانیم در اکثر مجلات معتبر داخلی و خارجی چاپ کنیم.
مدت زمان لازم برای چاپ مقاله با توجه به مجلات مختلف می تواند متفاوت باشد و بستگی به خود مجلات دارد ولی کارشناسان موسسه انتشاراتی اشراق با استفاده از تجربه کاری تمام تلاش خود را می کنند تا مقاله شما در کمترین زمان ممکن چاپ شود.